la 15-09-2025 06:36 PM
Review: Serviciul internet mobil/fix 4g/5g de la Orange, pe modemuri și routere
Am folosit peste 14 ani consecutiv acest serviciu de la Orange într-o locație rurală. Nu am vrut să folosesc sub nicio formă serviciile fixe prin sârmă de la fostul Telekom și pot spune că și-a făcut treaba cu prisosință, până în momentul în care am trecut la serviciul de internt prin fibră. Mai mult, îl mai folosesc și acum, mai ales că am un astfel de router pentru net 4g, model Huawei B 525, luat de la Orange cu ani în urmă, care își face treaba foarte bine, deci știu despre ce este vorba.
Am folosit și modemuri portabile (am și acum funcțional Hawei E 5776), dar și routere, cel mai performant fiind Huawei B 535 și niciodată nu a picat pe perioade lungi, cu excepția penelor generale de curent electric din zona respectivă, care erau mai frecvente în timpul anotimpului rece.
În ultimii ani, când exista tehnologie 4g+, ajungeam destul de frecvent la viteze de peste 150 Mbps și eram chiar mândru de asta, punând de multe ori testele de viteză pe Forumul Softpedia, pe aria dedicată, creată tot de mine.
Am folosit de-a lungul timpului atât tehnologia 2g, dar ulterior am trecut gradual la H+ și apoi la 4g/4g+.
M-au fascinat întotdeauna serviciile mobile de internet de la Orange pentru că:
Astăzi se oferă prin intermediul routerelor/modemurilor portabile acces la tehnologia 5g, care este de multe ori mai rapidă și mult mai facilă decât netul fix, la care poți avea sau nu acces și care rezolvă acum și va rezolva în viitor multe dintre problemele oamenilor legate de mobilitate, medicină, transporturi, turism etc. Chiar dacă nu ai acces la 5g, în multe locații și 4g/4g+ poate oferi o experință extraordinară și poate contribui la rezolvarea multor necunoscute. Gândiți-vă numai în trafic, când te deplasezi spre o destinație necunoscută, cât te ajută să ai o experiență deosebită prin intermediul unui astfel de serviciu!
Cum putem folosi o cartelă sim într-un router?
Pentru a instala routerul, este bine să folosim instrucțiunile aflate în cutia produsului:
Astăzi, Orange folosește cea mai bună viteză și tehnologie 5g/5g+ din România .
,,Avantajele rețelei 5G+
Cu ajutorul tehnologiei 5G+ explorezi lumea mai rapid ca niciodată. Te bucuri de viteze mari de navigare pe internet, de o conexiune stabilă în locurile aglomerate, dar și de o experiență complet nouă în redarea conținutului VR sau a jocurilor de înaltă rezoluție. Aplicațiile, site-urile web și dispozitivele smart de acasă pot fi accesate aproape instantaneu.”
Sursa:
Prețurile pentru modemuri sau routere 4g/5g, pot fi găsite aici:
https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri
Dar dacă vă luați un net fix 4g, cu abonament dedicat de la Orange, veți avea net nelimitat și routerul 4g inclus.
Detalii găsiți aici:
Atenție, acest net se poate folosi doar într-o anumită zonă, adică să se conecteze doar pe o singură antenă. Dacă încercați să-l duceți în altă zonă, vi se va bloca accesul și va fi nevoie să luați legătura cu suportul pentru resetarea zonei.
Sfatul meu legat de modelul de router, mai ales dacă îl folosiți pe post de internet fix permanent, nu ocazional, este să vă cumpărați un router care suportă măcar tehnologia 4g+, dacă nu chiar 5g. Este mai scump, dar o să facă diferența când va fi nevoie! Și bineînțeles că puteți folosi un prepay de 6 euro cu net nelimitat, cred că și un yoxo sau alt abonament de internet nelimitat. Folosiți-l în părțile mai înalte alte casei sau cât mai aproape de ferestre, dacă este posibil pe partea din care vă vine semnalul, pentru cea mai bună experiență. Sigur, se pot folosi și antene interioare sau exterioare, dar în zilele noastre cred că doar prin zone puternic izolate mai trebuie așa ceva.
Vă mulțumesc pentru atenție și răbdare și sper că sfaturile mele vor fi utile în viitor celor care folosesc astfel de tehnologii!
la 15-09-2025 06:53 PM
Foarte util. Multumim! 😉
la 16-09-2025 07:05 AM
Eu din pacate parasesc comunitatea orange datorita lor, nu am gasit intelegere in oferta de prelungire a abonamentului asa ca cei de la vodafone au venit cu o oferta irezistibila.
la 08-10-2025 11:15 PM
Utile toate dar pingul este criminal....Ping de 14-15-16 pe fibra noua de 2.3gbs este de neimaginat!!!
Totusi se manifesta doar la 2.3gbs cei cu 1gbs nu au probleme cu pingul .Oare de ce???
Sa fie de la echipamente sau de la ce???
Echipament ont zte f6605r .
A incercat cineva pe bridge daca este mai ok sau acelasi lucru??
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor