la 18-09-2025 07:48 AM - editat ultima oară la 18-09-2025 08:18 AM de DanielaH
#ProfesorInComunitate Voi vorbi despre experiența mea în roaming , cu o cartelă sim fizică și esim ! Anul ăsta am ales ca destinație de vacanță niste insule pline de români și americani și anume Insulele Canare ! Am plecat împreună cu abonamentul meu orange pe care l-am folosit mereu în vacanțe cu resurse nemargite în roaming pe o cartelă sim fizică ! De cum am aterizat pe aeroport am primit toate mesajele aferente , de bun venit etc și am putut folosi serviciile conform cu așteptările ! Am închiriat mașinile , am plecat la drum repede să prindem feribotul către tenerife , am urcat pe ultimul feribot din acea seară , am ajuns în port în tenerife nord și de acolo peste o oră și jumătate la locul de cazare ! Era ora 2 noaptea , un frig de nedescris în așteptările noastre și problemele încep să apară - autostrăzi peste autostrăzi , sute de ieșiri de pe autostradă , proprietarul făcea figuri ca e târziu și ca nu mai sta de 30 min iar noi nu aveam deloc net ! Dar am ajuns după indicatoare! Următoarele zile au fost un coșmar , nu aveam net deloc , puteam să sun și să primesc apeluri sau mesaje dar atât ! Am luat legătura cu operatori de la orange , am scris în aplicație , am căutat fel și fel de rezolvări dar fără rezultat ! Nimeni nu a știut ce se întâmplă ! Bineînțeles am plătit internet prin wifi cu 6 euro pe zi , câteva zile și am trecut cartelă sim pe esim dar tot fără rezultat! După ce am ajuns înapoi acasă problema a persistat , am discutat mereu cu operatorii orange și într-un final , după o lună și jumătate de stat fără net pe telefon și fără să pot face nimic în aplicația myOrange cineva a reușit să reseteze tot și să am iar acces la internet! Orange mi-a oferit totuși o reducere la abonament și așa se încheie experiența mea din ultimile 2 luni legată de aplicația myorange , esim, sim fizic , routere, internet , roaming draci laci
la 18-09-2025 08:55 AM
Salutare!
Nu prea bună experiența cu netul. Pentru navigație off-line îți recomand să descarci hărțile de interes. Nu fac greșeala să nu am hărți descărcate. Azi e ultima mea zi în Serbia și au fost porțiuni unde semnalul (având dual sim, am avut cartela de acasă plus una locală) au avut probleme cu recepția (chiar și simultan).
Pe parte de navigație off-line folosesc HERE WeGo (îl folosesc de pe vremea Microsoft Lumia 640), dar am descărcat și Hărți Google (am zis sa nu risc ceva). Din păcate, Hărțile Petal m-au dezamăgit crunt. Deși erau off-line, nu găsea nimic fără internet.
la 18-09-2025 09:41 AM
Nu am fost pregătit pentru această experiență ! Problema cea mai mare a fost comunicarea cu oamenii pentru a obține indicații . Deși turiștii erau în cea mai mare parte români , americani și ucraineni localnicii nu știau o boabă de engleză iar noi nu știam decât te chiero mucho, amigo în spaniolă. Am descărcat în primele zile toate hărțile pentru offline dar la cat de mult am stat în fiecare insulă în parte am invatat drumul de întoarcere pe de rost
la 18-09-2025 08:19 PM
Mi-ai adus aminte de primul concediu în Bulgaria. Prima oprire a fost la Veliko Tarnovo. După ce am vizitat cetatea, am zis să mâncăm ceva și la restaurant (unul din ele...) meniurile erau și în română. Nu ne-a mirat mai tare cât puținele cuvinte în română ale chelnărului... Când l-am întrebat de unde știe, doar a aruncat o privire în jur și am înțeles de ce: câteva mese lângă noi erau doar cu români... Îți dai seama că, la un moment dat, începi să rupi câteva vorbe.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor