23-09-2025 09:19 AM - editat 23-09-2025 09:43 AM
Salut!
In cele ce urmează va prezint un tutorial pentru a verifica daca serviciul roaming ✈️ este activ pentru numarul vostru de telefon si pentru a reusi activarea acestuia din aplicatia My Orange. 📱📶
Dupa ce va logati in contul My Orange, din partea de jos a ecranului, selectați optiunea "Altele". Din meniul ce vi se deschide, alegeti opțiunea "Roaming". In aceasta pagina puteti observa daca oferta voastra include acces la roaming. Puteti activa roamingul doar in spatiul economic european (SEE), sau in toate tarile, prin bifarea celor doua optiuni prezente 🌏.
De asemenea, prin introducerea destinației 🚩 in care doriți sa călătoriți, puteti vedea tarifele aplicate in tara respectiva. Daca oferta voastra nu include roaming, o puteti modifica direct in aplicatia My Orange.
‼️Bine de stiut:
Serviciul Roaming in Spatiul Economic European presupune utilizarea resurselor naționale in roaming, in limita politicii de utilizare rezonabila
Politica de utilizare rezonabila presupune 123 de zile 📆 in care se utilizează resursele naționale in Roaming SEE, dupa care se aplica taxare pe fiecare apel 📞 primit/efectuat, sms 💬 efectuat, precum si pentru fiecare mb de date 🛜 utilizat
In restul lumii, se aplica tarife standard, diferite pentru diecare destinație 🏝️
#ProfesorInComunitate
la 23-09-2025 09:39 AM
Interesantă sinteză a serviciilor / condițiilor de utilizare în roaming. Ca un tutorial pentru amatorii de roaming am scris și eu cândva aici: [Tutorial] Detalii de luat în considerare când plecăm sau ne aflăm în roaming Vroiam doar să-ți menționez o corecție: primirea de SMS în roaming NU este taxată. Doar primirea apelurilor în roaming este supusă taxării, mai exact la plata tarifului de interconectare între RO și țara respectivă.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor