Flo, problema e un mix intre amandoua. 🙂 De cele mai multe ori, provenienta spune cate ceva si despre calitate. Nu intotdeauna, si sunt sigur ca exista si exceptii. Cat despre incarcatoare, pot sa-ti ofer un exemplu din experienta personala. Fostul meu Moto M a fost incarcat cu toate incarcatoarele pe care le-am avut la dispozitie. Acasa cu cel original, la munca cu ce am gasit si eu (cu amperaj mai mare decat al celui original, ca am zis ca "n-are nimic"). Ei, ce sa vezi, dupa ceva timp, bateria mea nu mai tinea deloc. Il incarcam full, de la 40% la 0% scadea vazand cu ochii (la propriu). In 5 minute deja se inchidea.
Am vorbit cu cei de la Motorola si mi-au dat o solutie de resetare a bateriei. Ceea ce, cu tot scepticismul meu, a avut efecte miraculoase. Cel putin pana cand l-am pus din nou la incarcat cu alt charger. Ulterior a trebuit sa schimb bateria pentru ca deja nu mai tinea deloc.
Acuma, nu stiu. Presupun ca depinde de la telefon la telefon. Dar ca idee generala, in urma acestei experiente, eu nu recomand folosirea altui incarcator decat cel original (si cand zic "original", nu ma refer la original vs fake, ci pur si simplu la incarcatorul cu care a venit telefonul...daca a venit, ca vad ca mai nou se practica lansarea telefoanelor fara incarcator). Si cu atat mai putin a unor incarcatoare cu amperaj mai mare decat cel original, sau aftermarket. Pentru ca, in experienta mea, chestia asta face o diferenta destul de mare.
Era la un moment dat un scandal cu USB-C-urile. Nu mai stiu unde vazusem ca ii luase foc telefonul unuia pentru ca l-a incarcat cu incarcator/cablu de pr*asta calitate. Deci....nu stiu, poate intre timp lucrurile s-au mai schimbat, poate nu mai e asa o mare problema, plus ca aici vorbim de un iPhone, deci...fara USB-C (cel putin momentan), dar ca idee cred ca cel mai bine e sa-l incarci cu ce iti vine in cutie. Din nou, daca vine.
O sa fie interesant sa vedem ce o sa se intample cu toata chestia asta cu iPhone 12 fara incarcator... Pentru ca nu stiu cata lume o sa vrea sa-l cumpere separat de la Apple. Dar asta deja e alta discutie.