la 27-11-2025 09:44 AM
Hello,
De curiozitate, Orange Romania este responsabil pentru packetul de carrier settings din telefoanele pixel care se refera la setarile Orange Romania (VoWifi, VoLTE, 5G)?
Daca da cum as putea contacta departamentul tehnic ca sa schimbe in packet ca pentru 4G sa fie folosite 2 seturi de iconite 4G si 4G+ si nu numa iconita de 4G pentru ambele tipuri de retele?
Stiu merge prin Pixel-IMS, dar deja devine plictisitor lunar dupa fiecare update sa instalez modific setarea si sa dezinstalez aplicatia 🙂
Multumesc
la 03-12-2025 05:25 PM
Salut,Heavyd,
Pentru telefoanele Pixel oferim suportul si setarile producatorilor de fiecare data cand sunt solicitate. Producatorul este cel care decide in ce masura le implementeaza. In acelasi timp, pentru aceste modeluri de telefone, experienta clientului nu se schimba daca se afiseaza 4G sau 4G+, telefonul functionand la fel de bine, indiferent ce se afiseaza.
Multumim
la 27-11-2025 10:04 AM
Salutare!
Discutia este cu sens dublu: atat producatorul (in cazul de fata Google), cat si operatorul (in cazul de fata Orange) coopereaza la aceste setari. Din cate observ, esti singurul din comunitate care are aceasta problema: trebuie sa actualizeze setarile de retea dupa actualizarile lunare trimise de Google. Teoretic, o setare implementata corect nu are nevoie de corectii (nu imediate). Ma gandesc ca Google implementeaza mai multe setari care deregleaza setarile curente operatorilor si de aici sa fie necesara [re]actualizarea setarilor.
la 27-11-2025 10:09 AM
Acesta setare este o setare "cosmetica" cand esti in 4G sa stii daca te afli pe 4G sau 4G+. daca nu apare langa indicator nivel de semnal o poti vedea numa in About, sau *#*#4636#*#* pe ce tip de retea te afli.
Aceasta setare este cum doreste operatorul daca doreste in loc de 4G poate sa apare si LTE sau LTE+ probabil depinde de operator si regiune.
la 03-12-2025 05:25 PM
Salut,Heavyd,
Pentru telefoanele Pixel oferim suportul si setarile producatorilor de fiecare data cand sunt solicitate. Producatorul este cel care decide in ce masura le implementeaza. In acelasi timp, pentru aceste modeluri de telefone, experienta clientului nu se schimba daca se afiseaza 4G sau 4G+, telefonul functionand la fel de bine, indiferent ce se afiseaza.
Multumim
la 04-12-2025 09:21 AM
Buna, intrun fel experienta clientului se schimba ca da de inteles ca el nu acceseaza reteaua 4G+ ci este nonstop pe 4G
Un utilizator obisnuit nu o sa stie cum sa se uita pe ce tip de retea este ci o sa vada numa 4G. Si autonat creaza o parere negativa despre orange.
la 04-12-2025 09:35 AM
IPhone are iconita de 4G/LTE similara (nu am vazut sa semnalizeze 4G+ sau LTE+, chiar daca are conectarea CA) si tind sa cred ca Google Pixel cam tinde spre ceva similar.
Legat de experienta unui utilizator obisnuit: nu am fost cel mai atent la reclame, dar la cele care am fost faceau diferenta intre 5G si 5G+ si nu se legau de 4G. Ma gandesc ca pe utilizator (oricare ar fi el) il va interesa viteza si calitatea receptiei, nu ce scrie la semnalul receptionat.
la 27-11-2025 12:36 PM
Pentru ce apare la semnal, tind sa iti dau dreptate. Sa vezi ce frumos e cand iti apare la semnal operatorului 5Ge, chiar daca nu ai semnal 5G in zona (nu, nu vorbesc de Romania).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor