anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Precomanda iPhone 16 Pro Max

RaulC
Junior

Salut! 

Am facut precomanda la iPhone 16 Pro Max si sunt curios, din data de 20 cat timp dureaza sa ajunga telefonul?

Multumesc! 

1 Soluţie acceptată‚

https://www.tuaw.com/2024/09/15/iphone-16-pro-max-preorders-face-immediate-shipping-delays/

https://discussions.apple.com/thread/255755620?sortBy=rank

https://www.tomsguide.com/phones/iphones/iphone-16-pro-delays

3 surse care spun ca vor fi intarziere (asa cum zice si @OrangeAssistant ) din cauza stocurilor producatorului.

Ca regula generala:

• avem o perioada de precomanda (cand, atat operatorii, cat si magazinele) cer comenzi de la clienti. Producatorul (Apple) are o situatie a stocului existent inainte de lansare si face livrari (sub comenzi) pentru disponibilitate imediata.
  • perioada ulterioara precomenzilor, cand, teoretic, se livreaza "surplusul" de stoc fata de precomenzi

Pe parcusul anului (de dupa lansare) se livreaza "constant" catre toti (magazine si operatori) pentru acoperirea precomenzilor si comenzilor.

Totusi, daca vrei un model anume (nu stiu, Pro Max 1TB roz bonbon) care nu are cautare mare (sau mult prea mare fata de estimari), se va face o "lista de asteptare". Aici, in functie de ce parte a baricadei se afla produsul (prea putin cautat sau mult prea cautat), asteptarea s-ar putea dureze mai mult sau mai putin.

Vizualizare soluţie în postul original

149 Răspunsuri 149

am intrebat in orange shop despre comenzi dar mi sa raspuns f raspicat ca nu stie nimeni nimic 

ioanatodor76
Junior

Salut!

Am facut precomanda la orange, dintr-un magazin fizic, de un iphone 16 pro max desert titanium 256gb, precomanda a fost facuta pe 13 septembrie la ora 15, adica cand au inceput precomenzile peste tot, cei din magazin nu stiu sa imi spuna o data estimativa, tot ei au zis ca au mai venit din ele, nu ar trebui sa fiu printre primii care primesc telefonul, tinand cont ca am fost printre primii care au comandat? Multumesc frumos!

is curios daca careva dintre ce am comandat in magazinul fizic sia primit comanda ?

este dea dreptul aiurea total , imediat is 2 sap de cand au inceput livrarile 

multumesc Orange client cu vechime de 20 ani

aproape o luna de la precomanda, si nici macar o veste, incep sa cred ca cei care le-am comandat din magazine, nu le vedem pana in decembrie…

Și mai trist este ca, nici un reprezentat Orange nu vine cu un răspuns, cu o lămurire ceva. Trist.

Iuliaandreea96
Începător

Am facut o precomanda acum 2 saptamani de Iphone 16 Pro Max 256 Gb. Cat mai dureaza pana ajunge?

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

Din păcate, noi nu putem să te ajutăm decât cu presupuneri, mai ales când este vorba despre Aplle și precomenzi. Trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și cam asta ar fi în mare de spus!

Dacă vrei mai multe detalii, pe care nu știu sigur dacă le vei primi, pentru că nu știu dacă le au ( țin mai mult de cei de la Aplle și acolo este extaz și cerere mare), poți să îi contactezi mâine după ora 9.00 pe chat, pe cei de la magazinul online sau să le scrii din secțiunea Contact , mai jos în pagină, unde scrie Trimite-ne un mesaj.

Sper să primești răspunsul dorit și să ți se livreze produsul cât mai repede și să te bucuri de el.

Baftă multă!

Salut,

Din păcate este greu de spus când vor fi onorate precomenzile deoarece depinde de mai multi factori:

Când a făcut Orange comanda către furnizor.

Daca ai fost printre primii care a făcut precomanda.

Ca și termen poate dura intre 5-30 zile.

Poți obține mai multe informații contactand magazinul online.

magazinonline@orange.ro

Sper să-l primești cat mai repede posibil.

Mult noroc!

După o mică analiza, cel mai probabil după data de 30 Oct se vor începe a onora precomenzile. Alții spun 30 Octombrie, altii 30 Noiembrie.. cert e ca, pentru mine unul e ultima data când mai fac precomandă pentru un telefon. Prefer sa nu ma “agit” și eventual sa îl achiziționez in momentul in care o sa fie peste tot. Degeaba s-a estimat la începutul lansării ca se vor livra in maxim 2-4 săptămâni, și ca problema ce a fost la modelele anterioare s-a rezolvat, total fals. Orange nu are nicio vina, singura problema pleacă de la Apple. Probabil așteaptă un număr de precomenzi ca ei sa nu facă suprastoc si sa trimită exact câte s-au cerut, cu un număr mic peste. 
In concluzie, sa ne rugam sa ajungă telefonul pana de Crăciun. 
Din punctul meu de vedere, deja si-a pierdut farmecul.. faptul ca eram entuziasmat in ziua precomenzi ca mi s-a estimat “2 săptămâni” era ceva.. 

Sa ne auzim cu bine când vor apărea ! 
Numai bine ! 

M-aș îndoi să fie suprastoc întrucât interesul de a vinde scump este în ambele parti: și la operator, și la producător. În continuare cred că Apple prioritizează piața nord americană (unde au, practic, monopol) și apoi restul, în funcție de vânzările anterioare. 

Ma indoiesc ca problema pleaca de la Apple, de ce la concurenta, de exemplu altex,emag, flanco etc. au ajuns chiar pe data de 20? Am mai multe cunostinte care si-au facut precomanda odata cu mine, si pe 20 s-au putut bucura de telefon, nu mi se pare normal sa asteptam aproape o luna, fara niciun raspuns, iar la altex sa se rezolve de pe o zi pe alta, foarte dezamagitor orange.

Si cate bucati au vrut Orange, Voda, Telekom, si cate au vrut Altex/Media Galaxy, eMag si restul? In fiecare an aud aceleasi probleme cu precomenzile. In anii trecuti am auzit lacrimi pe la eMag, in conditiile in care Altex livra in termene rezonabile. Nu stiu de unde venea "surplusul", dar reuseau sa se descurce.

Totusi, de avut in vedere faptul ca operatorii au comenzi [simtitor] mai mici decat retailerii si nu stiu care au prioritate fata de ceilalti.

Oricum, nu cred ca vom afla raspunsul asta. Este secret comercial si clientii nu au acces la el (in sensul ca Apple incepe productia in vara si livrarile la inceput de septembrie, in functie de stocurile existente). Iti dai seama ca, in cazul in care cererea este mult peste stocul fizic, doar Apple stie cum face imparteala (mai mult la retaileri, proportional cu comenzile sau egal si la retaileri si la operatori).

PS: in 2020 mi-am luat un IPhone SE (2016) si incarcatorul era de Anglia (nu, nu era de la Orange). Oare a venit prin distribuitor de Romania sau a fost import din Regat? Si era sigilat cu un adaptor. Ma astept sa fie niste contracte la mijloc.

Penibil ce se intampla anul acesta la Orange , toate magazinele livreaza orange nimic

azi am primit un mesaj de la iei ca comanda se prelungeste cu inca 30 zile 

minunattttt

Nu au ajuns la Emag. Cativa au primit, restul acelasi raspuns: Nu stim cand vine alt lot...asta a fost ultimul an cand mai fac precomanda la ceva, nu are rost sa stai cu banii blocati pt ca producatorul nu are stocuri, iar distribuitorul habar nu are ce si cum.

Comanda făcută pe 13.09, a ajuns azi în magazin fizic. Cu putina presiune pusa prin comentarii și mesaje pe Facebook, care din câte am înțeles de la magazin au funcționat.