anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Greșeli de scriere pe smartphone

Laura_cio
Senior
Cred ca tuturor ni s-a întâmplat sa nu fim atenți și sa facem postări cu anumite greșeli de scriere. Mai ciudat este ca uneori de amuzam sau chiar ne enervam când citim unele texte, mesaje, postări, cu greșeli. Știu ca de vina este neatenția și tastatura. Cum faceti sa evitați aceste greșeli de scriere pe smartphone?
1 Soluţie acceptată‚

Neaplicabil
Era un super site acum ceva vreme, plin de fail-uri de autocorrect. Se numea damnyouautocorrect[.]com. Acum vad ca e al unui vietnamez sau ceva, nu prea mai are nicio legatura cu autocorrect-ul. Dar ala era o sursa foarte buna de umor. Cred ca inca mai poti gasi screenshot-uri publicate pe el pe Google Images. Anyway, da, autocorrect-ul poate sa si ajute cateodata. Cu toate ca, pentru limba romana, de exemplu scrierea cu mai multi de "i" depinde destul de mult de context. Si sunt sigur ca unii oameni inca confunda "a fi" (Infinitiv, un singur "i") cu "sa fii" (Conjunctiv prezent pers a 2-a sg., 2 de "i") si cu forma de plural articulat a substantivului "fiu" [fiii, fiu (singular) -> fii (plural nearticulat) -> fiii (plural, articulat cu art. hot. "i"), 3 de "i"]. La fel si pentru copil (copil -> copii -> copiii). La fel si pentru verbul "a sti" (un "i" la Infinitiv, 2 de "i" la Indicativ prezent pers. a 2-a sg., si la Conjunctiv prezent pers. a 2-a sg.). Anyway, daca vreti sa radeti un pic, va recomand un subreddit: https://www.reddit.com/r/BoneAppleTea/. 🙂 Nu e vorba neaparat de fail-uri de autocorrect (cu toate ca se poate sa fie si din astea cateva), cat de chestii care suna la fel dar se scriu cu totul altfel. Va las pe voi sa vedeti de unde vine BoneAppleTea si va doresc o dimineata minunata. 😛

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

Stefanidis
Junior entuziast
Salut! În teorie, cel mai bine ar fi să recitești textul pe care l-ai scris. În practică, din păcate, sărim, cei mai mulți dintre noi, peste această etapă, din grabă, din entuziasm, din nepăsare, din mândrie etc. Desigur, o parte din vină o poartă tastatura intuitivă, dar nu poate fi o scuză. În ceea ce mă privește, revin asupra textului, în cele mai multe cazuri, chiar și după ce l-am postat, cu ajutorul funcției de editare a textului. Alteori recurg la câte o glumă pe seama neatenției mele, sau, pur și simplu, recunosc greșeala și cu asta basta. Depinde foarte mult de situație, de tipul mesajului, de context etc.

Pastilchen
Explorator
Poate că funcțiile autocorectare și autocompletare a tastaturii au fost gândite să ajute, dar eu le-am dezactivat. Mi se părea că pierd timp tot ștergând termenii propuși de tastatura smartphone. Și, oricât de grăbită aș fi, nu-mi place să dau drumul unui text până nu îl revizuiesc. Este adevărat că și spontaneitatea este de apreciat; dar numai cu rigorile ortografiei și gramaticii. Așa cum nu e de dorit ținuta neîngrijită, tot așa exprimarea, atât orală cât și în scris, ar trebui să fie corectă & îngrijită.

Razvan
#StarMember
Când postez un titlu, și mai este câte o greșeală în text, încerc să-l editez cât mai repede, însă nu reușesc mereu. La răspunsuri e mai ușor, doarece ai un timp mai lung ulterior pentru editare. La huawei, utilizez tastatura switcase, am activată predicția și de multe ori, una tastez și ea scrie alte cuvinte. Ca să mai elimin din greșeli de tastare, îmi rezerv câteva secunde să mai recitesc ce am scris, însă pe ecran, literele mai "fug", sau citești prima și ultima literă din cuvânt și ți se pare că totul e în regulă, apoi după ce îl postezi, mai observ câte o greșeală de redactare. Dacă mi se pare că e un număr mare sau una destul de mare, editez răspunsul respectiv, dar dacă este una uzuală și de amuzament, îl las așa în final.

Jay
Campion certificat
Functia de auto corect este, de obicei, amuzantă, cel putin asa am inceput eu s-o vad dupa concediu :D. Si mie mi se intampla sa fiu nevoită să mă corectez pentru ca ma ia uneori prin surprindere.. in timp ce scriu observ ca am scris corect si trec mai departe, uneori uitând că, dupa ce apas pe pauza, auto-corectul isi face de cap :))).. Totusi n-am dezactivat funcția pentru ca m-am obisnuit cu ea si, uneori, consider că ajuta, cand scrii cuvinte mai lungi si vezi ca-ti oferă printre variante si ce ai tu nevoie.. Daca-mi scapa vreo chestiuta o corectez imediat pentru ca, dupa postare mai verific o dată, dar, daca nu se poate corecta scriu din nou cuvântul corect folosind steluța înaintea lui :). Ultima chestie foarte amuzantă a fost cand am spus că am mâncat parțial dintr-un baton si dupa ce am trimis mesajul am văzut că auto-corect a modificat in beton :)))... Si acum am dus o adevarata lupta cu el pentru mesajul asta :)))) Cred ca, daca stim ca este un mesaj foarte important trebuie sa verificăm de 2 ori inainte de a-l trimite.. :) Am fost asa amuzantă ca nici steluța n-am mai folosit-o, dar, cred ca s-a înțeles din fraza 😄

Anonim
Neaplicabil
Și eu le-am dezactivat însă mă uit înainte să trimit. Am lăsat active sugestiile de cuvinte și începutul propoziției cu literă mare. Probabil că unora le este de folos "autocorrect" însă pe mine a reușit să mă scoată din sărite :)))

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Din păcate și eu am pățit de multe ori să tastez greșit sau telefonul să ,,scrie ce vrea el". Uneori am observat, alteori nu.

Ascary
Campion certificat
Greșelile de autocorect sunt scuzabile.

TheSpecialist
Maestru
Eu ma împac destul de bine cu autocorectul, pe Huawei își face treaba, din punctul meu de vedere. Câteodată mai scap cuvinte aiurea, dar rămân scrise eronat, cumva reușesc sa scape de autocorect. Algoritmul de corecție este destul de bine pus la punct, și este într-o continua dezvoltare, ceea ce mi se pare ca usureaza destul de mult "munca" de scriere. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie obligatoriu de utilizat pe telefon la cei care nu au luat Bacul, în felul asta mai înțelegem și noi câte ceva când scriu distinșii diverse comentarii pe FB, messanger, WhatsApp sau SMS-uri. Imaginați-vă când primesc un mesaj duminica la 10 seara care începe asa: "buna sera dmnu doktor, ma-i sinteti la kabunet? “

Razvan
#StarMember
Ha ha, ce tare. E bun și autocorect, dar dacă nu știi ce vrei sa scrii, iese cu totul și cu totul altceva.

Miha_Z
#StarMember
Eu am dezactivat functia de autocompletare si autocorectare a tastaturii din cauza cuvintelor care le genera automat si n-aveau nicio legatura cu ceea ce vroiam eu sa transmit. Prefer sa scriu mai incet, dar sa folosesc exact cuvintele dorite. Cand termin de scris mesajul, il recitesc si daca totul este ok il trimit. In comunitate am avantajul ca pot edita raspunsul, acolo unde intr-un cuvant mi-a scapat vreo litera trecuta gresit.

Romeo_
Senior certificat
Eu am scos autocorectorul care imi scotea peri albi,recitesc ce scriu si cu toate astea tot se intampla sa ma gresesc cate o litera din cauza vitezei...nu degeaba este vorba “graba strica treaba” 😉

Vrajitoarea
Cunoscător
Si eu am dezactivat autocorectarea si autocompletarea, dar asta nu inseamna ca nu scriu aiurea uneori 🙂

teacher_
#StarMember
Eu personal sunt mai perfecționist in ceea ce privește scrierea, astfel că încerc pe cât posibil sa introduc cuvintele potrivite. Eu folosesc funcția de auto correct, dar mai întâi îmi scriu și memorez cuvintele corect, iar apoi telefonul le potrivește cum trebuie. Adica prima data articulez cuvintele, sau le scriu cum trebuie, ele se salvează și data viitoare se scriu cum trebuie.

Neaplicabil
Eu unul evit sa scriu de pe telefon. Ma enerveaza. In special cand sunt in graba, nu am timp sa fiu super atent la toate literele, si ce iese...Dumnezeu si vaca mai inteleg. :)) Eu unul am observat ca fac mai putine greseli scriind cu Swype decat fara. Nu stiu de ce. Poate la altii e mai bine invers. Nu stiu. Poate si din cauza ca am degetele destul de mari pentru tastatura telefonului, poate si din cauza ca ma grabesc, cert e ca incerc pe cat posibil sa evit sa scriu de pe telefon mesaje mai lungi de cateva cuvinte.