anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Greșeli de scriere pe smartphone

Laura_cio
Senior
Cred ca tuturor ni s-a întâmplat sa nu fim atenți și sa facem postări cu anumite greșeli de scriere. Mai ciudat este ca uneori de amuzam sau chiar ne enervam când citim unele texte, mesaje, postări, cu greșeli. Știu ca de vina este neatenția și tastatura. Cum faceti sa evitați aceste greșeli de scriere pe smartphone?
1 Soluţie acceptată‚

Neaplicabil
Era un super site acum ceva vreme, plin de fail-uri de autocorrect. Se numea damnyouautocorrect[.]com. Acum vad ca e al unui vietnamez sau ceva, nu prea mai are nicio legatura cu autocorrect-ul. Dar ala era o sursa foarte buna de umor. Cred ca inca mai poti gasi screenshot-uri publicate pe el pe Google Images. Anyway, da, autocorrect-ul poate sa si ajute cateodata. Cu toate ca, pentru limba romana, de exemplu scrierea cu mai multi de "i" depinde destul de mult de context. Si sunt sigur ca unii oameni inca confunda "a fi" (Infinitiv, un singur "i") cu "sa fii" (Conjunctiv prezent pers a 2-a sg., 2 de "i") si cu forma de plural articulat a substantivului "fiu" [fiii, fiu (singular) -> fii (plural nearticulat) -> fiii (plural, articulat cu art. hot. "i"), 3 de "i"]. La fel si pentru copil (copil -> copii -> copiii). La fel si pentru verbul "a sti" (un "i" la Infinitiv, 2 de "i" la Indicativ prezent pers. a 2-a sg., si la Conjunctiv prezent pers. a 2-a sg.). Anyway, daca vreti sa radeti un pic, va recomand un subreddit: https://www.reddit.com/r/BoneAppleTea/. 🙂 Nu e vorba neaparat de fail-uri de autocorrect (cu toate ca se poate sa fie si din astea cateva), cat de chestii care suna la fel dar se scriu cu totul altfel. Va las pe voi sa vedeti de unde vine BoneAppleTea si va doresc o dimineata minunata. 😛

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

delfinas
#StarMember
Eu folosesc autocorrect-ul, pt ca mai economisesc timp, si il recomand celor care au probleme cu cratima si numarul de i-uri la sfarsitul unor cuvinte, poate ii mai ajuta. Am ajuns sa ma mir cand cineva scrie corect. Se vede cand cineva face o eroare din graba si neatentie sau din nestiinta. Si pe mine ma mai "pacaleste" autocorrect-ul, dar, unde se poate, editez textul.

Neaplicabil
Era un super site acum ceva vreme, plin de fail-uri de autocorrect. Se numea damnyouautocorrect[.]com. Acum vad ca e al unui vietnamez sau ceva, nu prea mai are nicio legatura cu autocorrect-ul. Dar ala era o sursa foarte buna de umor. Cred ca inca mai poti gasi screenshot-uri publicate pe el pe Google Images. Anyway, da, autocorrect-ul poate sa si ajute cateodata. Cu toate ca, pentru limba romana, de exemplu scrierea cu mai multi de "i" depinde destul de mult de context. Si sunt sigur ca unii oameni inca confunda "a fi" (Infinitiv, un singur "i") cu "sa fii" (Conjunctiv prezent pers a 2-a sg., 2 de "i") si cu forma de plural articulat a substantivului "fiu" [fiii, fiu (singular) -> fii (plural nearticulat) -> fiii (plural, articulat cu art. hot. "i"), 3 de "i"]. La fel si pentru copil (copil -> copii -> copiii). La fel si pentru verbul "a sti" (un "i" la Infinitiv, 2 de "i" la Indicativ prezent pers. a 2-a sg., si la Conjunctiv prezent pers. a 2-a sg.). Anyway, daca vreti sa radeti un pic, va recomand un subreddit: https://www.reddit.com/r/BoneAppleTea/. 🙂 Nu e vorba neaparat de fail-uri de autocorrect (cu toate ca se poate sa fie si din astea cateva), cat de chestii care suna la fel dar se scriu cu totul altfel. Va las pe voi sa vedeti de unde vine BoneAppleTea si va doresc o dimineata minunata. 😛

Jay
Campion certificat
@arsradu bine punctat :))).. eu tot spun ca trebuie sa dezactivez functia, dar, pana la urma, greselile pe care le produce sunt scuzabile si, cu putina atentie si rabdare, le poti corecta inainte sa patesti vreo rusinica... mai bine greseli din neatentie, decat nestiinta.. 🙂

imch
Cunoscător certificat
Adica greseli gen SMS trimis proaspatului meu prieten (acum sotul meu de 15 ani) cum ca "mi-am pierdut vodca" la 11 dimineata in loc de "mi-am pierdut vocea"???? Dap... Si acum ma intreb cum de nu a fugit mancand pamantul ca sa numai aiba de-a face cu drojdiera... Folosesc Swifkey ca metoda de introducere de text si autocorrect-ul Huawei si uneori are idei interesante, mai ales pentru ca scriu texte si in ro si in eng si deci am lasat sa "opereze" autocorrect-ul pentru ambele limbi. Mi se mai intampla sa ma doara sufleul in loc de suflet, sa am o "idea" in loc de "idee" si nimicuri de astea. De cele mai multe ori le prind la timp si le corectez inainte de a trimite textul, dar nu intotdeauna. Pe Whatsapp sunt regina greselilor datorate autocorrect-ului!!!