Eu am S8 si are ecranul curbat. Îmi place foarte mult, dar are și unele mici inconveniente, printre care prinderea foliei de protecție pe display. Ecranul curbat îți oferă o altfel de imagine a gadget-ului pe care îl ai, dar sigur că este important și ce este sub acel ecran curbat. De obicei, cele cu ecran curbat sunt și de top!
Conceptele de telefoane cu ecran durbat sau flexibil presupun utilizarea tehnologiei OLED în detrimentul tradiţionalului LCD, încă preferat în diverse forme de numeroşi producători de smartphone-uri, printre care Apple, Sony sau HTC, şi în cea mai mare parte a telefoanelor feature phones.
Motivul? Lumina care trece prin cristalele lichide care alcătuiesc un panou LCD depinde, printre altele, şi de orientarea ecranului. Chiar dacă utilizarea cristalelor lichide nu este imposibilă, producătorii preferă în mod evident să aleagă soluţia mai simplă, şi anume cea a ecranelor de tip OLED.
Cercetările din ultimii ani ale celor de la Samsung, LG şi Sharp (care realizează ecranele pentru iPhone) au început deja să se vadă.
Primele semne au apărut prin smartphone-urile Samsung Google Nexus S şi Samsung Galaxy Nexus, care beneficiază de o suprafaţă de protecţie din sticlă cu aspect exterior curbat pe plan orizontal.
https://www.giz.ro/telefoane-mobile/telefoane-ecran-curbat-34535/
Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.