la 24-11-2020 02:09 PM
Am astazi un subiect putin diferit de dezbatut aici, unii dintre cei prezenti in comunitate stiu deja ceea ce urmeaza sa zic.
Dupa o pauza de cativa ani buni, anul trecut am achizitionat un Samsung iarasi. Model midrange, la pret tipic Samsung, undeva aproape de high deja. Ma rog, achizitia a fost facuta, asa ca asta e.
Nimic de comentat despre aspect, cum functioneaza si, mai ales, durata bateriei, care e cea mai buna din cate am intalnit vreodata pe telefoanele lor. Vine la pachet si cu incarcare rapida, nimic de comentat aici.
Nu o sa dau un model exact pentru ca toate sufera de problema asta, pe care o voi expune mai jos.
Pe scurt, nu stiu ce fac cei de la Samsung, dar toate telefoanele lor lasa de dorit in privinta calitatii receptiei radio, sunt mai slabe decat chinezariile (cum le place unora sa zica) Huawei (mai ales), dar si fata de Xiaomi si alti producatori poate mai putin cunoscuti sau care poate nu inspira asa mare incredere unora. Asta datorita marketingului agresiv Samsung...
Nu pot sa nu ma enervez si sa nu ma sacaie faptul ca mereu cand am testat, in conditii ideale si chiar in aceleasi locatii, mereu pe telefonul meu, dar si al altor cunostiinte, rezultatele au fost mai slabe. Uitandu-ma inclusiv la parametri RF detaliati, din nou, diferente destul de consistente. Asta face ca aceste terminale sa fie destul de mult sub alte chinezarii, mai ales in conditii de semnal mai slab sau foarte slab. La ultima varianta cel mai probabil nu o sa mai capteze nimic, fata de alti producatori care poate mai reusesc sa aiba ceva acolo, macar de un apel, daca nu chiar si de o conexiune de date slaba, dar nu zero.
Tot recent, adaugand la situatia de mai sus, am vazut multe situatii si reclamatii cu modele noi, cu preturi din gama de varf cu probleme de data asta nu doar pe partea de semnal (cum ar fi chiar deconectarea de pe 5G cand se incalzeste putin mai tare procesorul/modemul/ce-o mai avea, dar si probleme cu functionarea touchscreen-ului, probleme de incalzire excesiva fara a fi solicitat prea mult si cate si mai cate.
Am s-o spun drept, ma bate gandul tot mai mult sa pun in vanzare terminalul meu si sa iau inca o chinezarie pe langa, dupa ce in cursul noptii trecute, facand teste de viteza pe toti operatorii mari, am vazut din nou diferente uriase. Chiar uriase. Si, din nou, probleme si la intensitatea semnalului receptionata si calitatea lui.
Dupa toate astea am hotarat ca nu voi mai cumpara niciun telefon de la Samsung, pur si simplu pentru mine sunt foarte deranjante aceste probleme, mai ales cele de pe partea de retea, pentru mine un telefon daca nu e bun pe RF poate sa aiba oricate functii si specificatii, ca nu ma incanta deloc.
Tot ca o nota personala, devine tot mai dificil sa alegi un terminal bun, care sa aiba specificatiile complet si corect implementate (vezi problemele cu 5G in N1 pe Orange, lipsa MIMO 4x4 activat din soft, de exemplu).
la 24-11-2020 02:24 PM
la 24-11-2020 02:26 PM
la 24-11-2020 07:40 PM
la 24-11-2020 08:10 PM
la 24-11-2020 08:23 PM
la 24-11-2020 09:50 PM
la 24-11-2020 10:21 PM
la 25-11-2020 12:33 AM
la 25-11-2020 11:14 AM
la 25-11-2020 11:21 AM
la 27-11-2020 05:46 PM
la 29-12-2020 02:26 PM
la 08-01-2023 07:59 PM
Cu seria s23, cel putin pe S-uri, scapam de Exynos care a fost in mare un rateu total bagat pe Europa. Eu am avut probleme mari cu Xperia 1 IV cu VoWifi pe Orange.
la 09-01-2023 05:52 AM
Diferenta o face faptul ca Samsung respecta normele "SAR UE" iar orezariile nu ... acum tu alegi daca vrei sa-ti "fiarba" creierul sau nu 🙂 (bine inteles ca se poat folosi si casti etc pentru a reduce radiatiile)
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor