Da, ca idee generala, e bine sa o incarci cat mai diferit cu putinta. Adica sa alternezi, o data de la 0% la 100%, o data de la 20% la 80%, o data de la 15% la 85% etc.
Cum zicea Locko, nu-ti fa griji prea mari la chestia asta. Nu mai e nevoie sa o tii 12 ore la incarcat, dupa care 10h, 8h si asa mai departe, si nu mai trebuie sa faci incarcari si descarcari complete.
Incearca doar sa n-o incarci in fiecare zi de la 0% la 100% pentru ca va contribui la imbatranierea prematura a bateriei (adaugi aiurea la ciclurile de incarcari/descarcari), si n-o lasa 12 ore la incarcat. 🙂
Asta era intr-adevar o metoda de "formatare" pentru bateriile pe Nichel (Nichel-Cadmiu daca nu ma insel). Bateriile pe Litiu (Li-Ion in general) au alta compozitie chimica si, din cate am inteles eu, nu au "memorie". Cu alte cuvinte, nu au nevoie de descarcari complete (pana la 0%). Acuma, asta e ceea ce am inteles eu din cate am putut sa citesc si eu la randul meu. Daca gresesc, n-am nicio problema sa invat ceva nou. 🙂