anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

4G+ si serviciile VoLTE si VoWIFI pe terminalele neagreate

Bogdan_8
Junior entuziast
Pe cand se va renunta la provizionarea serviciilor de 4G+ apel wifi si volte doar pe terminalele "agreate" de orange?
Suntem destul de multi care avem telefoane net superioare huawei and co. ce suporta aceste tehnologii si ne lovim de eternul raspuns ca "nu este pe lista" si de aceea nu primim nici 4g+ nici apel wifi nici altele.
Se poate denunta unilateral contractul pentru ca nu primesc aceste servicii ?
Oare ANPC ce parere are de treaba asta?
125 Răspunsuri 125

anpa
Junior
Au am un Nokia 1 TA-1047 pe care a mers din prima VoLTE si VoWIFI cu Orange PrePay. Si eu am fost surprins, cel mai ieftin si mai slab telefon Nokia are suport, insa cele mai scumpe nu, de exemplu Nokia 2.2 TA-1188 luat acum 2 zile nu are suport pentru Orange.

Vio73
#StarMember
Cam neplăcut, din păcate. Dar nimeni n-a spus că garantează pe orice model. Asta este!

DanielaH
Moderator
Motivul principal al politicii de garantare a serviciilor VoLTE și VoWIFI doar pe terminale vândute de Orange este că fiecare operator are mici particularități în arhitectura proprie de rețea; de aici și nevoia de a valida funcționarea acestor servicii în rețeaua proprie. Asta nu înseamnă că serviciul nu poate funcționa și pe alte modele de telefoane, dar noi nu garantam 100% funcționarea lui.

Ascary
Campion certificat
Un alt motiv pentru care îmi achiziționez telefoanele doar de la Orange, online sau din Orange shopuri.

Neaplicabil
Buna, Daniela! :D Sunt useri pe forumul Softpedia care spun ca sunt telefoane cumparate de la Orange care nu au VoLTE/VoWiFi. De exemplu Moto G6 Play. Deci...daca conditia este sa fie cumparat de la Orange...aparent nu se aplica la toate terminalele. :))

Razvan
#StarMember
Nu toate telefoanele cumpărate din Orange beneficiază de Volte/Vo-wifi, problema pare sa fie la producător, dacă la unii funcționează și deși nu e agreat de Orange se întâmplă să fie compatibile alte profile de la alți operatori.

Ascary
Campion certificat
In primul rând terminalul trebuie sa suporte volte vowifi

Neaplicabil
Ascary, binenteles. 🙂 Nu poti sa ai VoLTE de la Orange pe un terminal care nu are VoLTE in primul rand.

Vio73
#StarMember
Terminalele cele mai agreate sunt Samsung și Huawei. Eu așa am văzut! Cu restul, e cam loterie!

Neaplicabil
Vio, asa e. Asta am observat si eu. Sunt curios de ce totusi. De ce astea doua in mod deosebit? Ce au in plus fata de celelalte? Mai multa experienta cu serviciile astea doua la nivel global? Mai buna comunicare cu operatorii? Sunt brand-uri populare, e adevarat. Dar nu poti sa spui ca Nokia sau Motorola nu sunt. :)) Adica...nu e concurs de popularitate. :)) E ceva legat de device-urile producatorilor astora care le face sa functioneze ok in reteaua Orange RO (si probabil ca si altele). Si sunt destul de sigur ca daca ai cumpara acelasi model de Samsung, de exemplu, de la Altex, sansele sunt destul de mari sa ai VoLTE pe Orange. Pentru ca am observat chestia asta cu un Huawei P20 Lite, de exemplu. Evident, nu era cumparat de la Orange (dar este vandut si de Orange, si este si in lista de terminale compatibile), introdus SIM-ul provizionat de Orange in telefon, si si-a luat linistit VoLTE si VoWIFI. Default. :)) Acuma, evident, daca esti deja client Orange, si intrucat, din cate am vazut eu, preturile practicate de Orange sunt relativ similare cu ale concurentei, sigur, poti sa cumperi direct de la Orange, mai ales daca iei telefonul la abonament si primesti o oferta favorabila. Deci, pana acuma, pare sa fie o chestie de soft, mai mult decat orice altceva. Logica mea ar zice ca pentru a functiona ambele servicii, producatorul trebuie sa introduca acele specificatii ale Orange RO in soft. Si din moment ce softul e acelasi (cel putin pentru modelele vandute in RO), n-ar avea de ce sa fie vreo diferenta intre a cumpara terminalul respectiv de la Orange, sau de oriunde altundeva. Ceea ce inseamna ca, cu toate ca este treaba producatorului sa adauge specificatiile alea, e si treaba operatorului sa le furnizeze in primul rand. 🙂 E o colaborare. Si, cu cat e mai eficienta, cu atat mai multi clienti multumiti. Cel putin asta e parerea mea.

Ascary
Campion certificat
O părere obiectivă din punctul meu de vedere.

Neaplicabil
Facut un mic rezumat din ce am putut sa gasesc pe aici, cu device-urile neoficiale care beneficiaza de VoLTE si/sau VoWiFi. Nokia 1 (TA-1047) VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: suport default. Moto M (XT1663) VoLTE: DA VoWiFi: NU (probabil neimplementat) Metoda: MTK Engineering Mode* (*#*#engmode#*#*). Xiaomi Redmi 7A VoLTE: DA VoWiFi: NU (cel putin nu la Orange, datorita ipv6) Metoda 1: Update de soft la MIUI 11. Metoda 2 (de incercat):
 VoLTE: *#*#volte#*#* VoWiFi: *#*#vowifi#*#* Moto One Action (XT2013-2) VoLTE: DA VoWiFi: DA Metoda: suport default. *Metoda asta aparent nu mai functioneaza pe telefoanele cu procesoare MTK (Nokia 2.2 de exemplu) incepand cu Android 9. Samsung si Huawei in general au suport default. La Samsung, daca am inteles eu bine, suportul e legat de CSC (de confirmat). Daca mai sunt si altele pe care le-am omis, sau mai stiti si de alte modele care fie nu sunt in lista de Apel 4G, sau nu sunt comercializate de Orange, puneti aici.

Vio73
#StarMember
E foarte simplu, sunt cele mai vândute și cred că acesta este criteriul principal.

Neaplicabil
Redmi 7 A nu are Vowifi nici cu acel cod nici încă prin altă metodă . Numărul este provizionat de operator , confirmat, dar telefonul nu are funcția . Probabil că la un alt update, daca va mai fi de la Xiaomi , se va rezolva Daca or vrea să facă și pentru asta, și dacă ar ști că e nevoie .

Razvan
#StarMember
Xiaomi are profil Vo-wifi pe IPv4 și de aceea merge pe digi, la Orange e pe Ipv6 și momentan nu este compatibil.