Vio, asa e. Asta am observat si eu. Sunt curios de ce totusi. De ce astea doua in mod deosebit? Ce au in plus fata de celelalte? Mai multa experienta cu serviciile astea doua la nivel global? Mai buna comunicare cu operatorii?
Sunt brand-uri populare, e adevarat. Dar nu poti sa spui ca Nokia sau Motorola nu sunt. :)) Adica...nu e concurs de popularitate. :)) E ceva legat de device-urile producatorilor astora care le face sa functioneze ok in reteaua Orange RO (si probabil ca si altele).
Si sunt destul de sigur ca daca ai cumpara acelasi model de Samsung, de exemplu, de la Altex, sansele sunt destul de mari sa ai VoLTE pe Orange. Pentru ca am observat chestia asta cu un Huawei P20 Lite, de exemplu. Evident, nu era cumparat de la Orange (dar este vandut si de Orange, si este si in lista de terminale compatibile), introdus SIM-ul provizionat de Orange in telefon, si si-a luat linistit VoLTE si VoWIFI. Default. :))
Acuma, evident, daca esti deja client Orange, si intrucat, din cate am vazut eu, preturile practicate de Orange sunt relativ similare cu ale concurentei, sigur, poti sa cumperi direct de la Orange, mai ales daca iei telefonul la abonament si primesti o oferta favorabila.
Deci, pana acuma, pare sa fie o chestie de soft, mai mult decat orice altceva. Logica mea ar zice ca pentru a functiona ambele servicii, producatorul trebuie sa introduca acele specificatii ale Orange RO in soft. Si din moment ce softul e acelasi (cel putin pentru modelele vandute in RO), n-ar avea de ce sa fie vreo diferenta intre a cumpara terminalul respectiv de la Orange, sau de oriunde altundeva. Ceea ce inseamna ca, cu toate ca este treaba producatorului sa adauge specificatiile alea, e si treaba operatorului sa le furnizeze in primul rand. 🙂 E o colaborare. Si, cu cat e mai eficienta, cu atat mai multi clienti multumiti. Cel putin asta e parerea mea.