la 03-04-2023 10:18 AM
Această propunere vine în ideea implementării unei secțiuni în cadrul MyOrange (web sau app) pentru ca utilizatorul de abonament sau prepay să aibă o vedere de ansamblu asupra utilizării rezonabile a resurselor în ultimile 123 de zile.
Astfel, precum știți deja, situația privind resursele disponibile/consumate poate fi accesată conform exemplului de mai jos:
Însă, pentru cei care sunt în roaming o perioadă mai îndelungată de timp, sau care circulă des în roaming, consider că ar fi utilă o secțiune în interfața MyOrange astfel încât clientul (utilizator) să fie informat la momentul PREZENT despre situația consumului realizat în ultimile 123 de zile, pentru a știi ce tip de reîncărcare să aplice ulterior / la nevoie. Astfel, deși mai mult sub forma unei machete, imaginea de mai jos se dorește o sugestie de implementare a acestei situații confuză pentru mulți, neclară în particular și doar teoretică în general.
Astfel, într-o secțiune distinctă, de tipul ”1,2,3 Orange”, se poate prezenta atât procentual cât și cantitativ, cu detalii sau cumulat, situația consumului realizat pe cont în ultimile 123 de zile astfel încât clientul să dețină o informație clară asupra situației contului. Va știi în acest fel: dacă reîncărcarea următoare va fi cu extra-opțiune sau credit, cu volum de date mai mare sau mic, cu credit mai mult sau mai puțin... etc.
De asemenea există și o trimitere (oricând la îndemână) către prevederile Politicii de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming, în perioada celor 123 de zile.
Ideea se poate dezvolta mai mult, dar interesează la acest moment gradul de posibilitate și implementare de către dezvoltatorii aplicației a unei astfel de informații în cadrul aplicației MyOrange.
PS: Orice comentarii sunt binevenite.
la 03-04-2023 11:10 AM
@FLo1, mulțumim foarte mult pentru sugestie! A ajuns deja la colegii noștri 👌.
la 03-04-2023 11:10 AM
@FLo1, mulțumim foarte mult pentru sugestie! A ajuns deja la colegii noștri 👌.
la 03-04-2023 11:50 AM
Ca idee: Am ales MyOrange întrucât oricum există o situație (desfășurătorul) a utilizării resurselor (cel puțin pentru ultimile 4 luni), deci o integrare a unei ”ferestre” în MyOrange (atât WEB cât și APP) mi se pare cea mai simplă, la îndemână și abordabilă situație.
la 03-04-2023 02:16 PM
De asemenea, o repartizare a resurselor utilizate poate fi și sub forma ”barelor” (vezi foto), cu mențiunea de a marca (menționa) inclusiv cantitativ volumul cumulat aferent fiecărui tip de resursă folosită.
De asemenea, acestea se pot defalca (dacă e cazul pot ilustra pentru a înțelege mai concret) în resurse din EO/abonament sau din credit. Mai sus e cazul prezentat fără resurse din CREDIT.
la 03-04-2023 04:28 PM
Desi nu am o problema cu graficele, as recomanda sa se dezbata pe toate fetele modificarea (am o curiozitate macabra asupra celor care interaba: de ce este portocaliu si nu galben sau de ce nu merge sa fiu sunat, desi am semnal, de ce, de ce, de ce...). Din pacate, nu avem o forma unanim acceptata de toti utilizatorii (unii nu vor intelege cifrele, altii nu vor intelege graficele, altii nu vor intelege... de ce trebuie sa mai apara inca un rand de informatii).
PS: nu ii iau in calcul pe cei care nu inteleg RLAH (nu ma leg de pesoane anume, ci nu s-a explicat/inteles conceptul de vizita prin UE si roamingul permanent nu este sustinut de CE).
la 03-04-2023 04:51 PM
@Pololică: dacă e referitor la culorile ultimului grafic.... au fost aleatoare, pentru a nu fi în alb și negru. Cât privește teoria graficelor scriu cele observate: "pălmașii obosiți" vor putea descifra text, însă mințile luminate, pentru a înțelege despre ce e vorba, vor avea nevoie de un grafic aferent informației cifrate cu numere. Altfel vor citi fără să înțeleagă.
la 03-04-2023 05:03 PM
Stiu, de asta am si zis ca ar fi bine sa se invarta pe toate partile cum este mai simplu de transpus informatia. Poate pentru 100 de persoane nu este greu de citit informatia (grafic sau cifre), dar pentru 5 care nu inteleg "valoarea este de la ..." va fi putin de munca (simplificat "enuntarea" informatiei).
Caz concret:
Dupa cum vezi, informatia este afisata invers (la unul consum, la altul ramas), dar concluzia este aceeasi. Si la Orange exista si grafic (acel cerculet care inconjoara cantitatea ramasa), si valoric (cifra ramasa). Mie imi este simplu sa interpretez, dar ma gandesc ca o versiune Beta a aplicatiei ar putea genera informatii privind subiectul.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor