anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Topul celor mai bine vândute telefoane din 2023. Cine este pe primul loc?

GeorgianaD
Moderator

Nu știi ce telefon să îți cumperi în 2024? Poate că acest top o să te ajute și inspire.

Recent am citit o analiză de piața realizată de către Canalys, una dintre cele mai renumite companii de analiză și cercetare din industria tehnologiei, pe tema celor mai vândute telefoane mobile din anul 2023.

Potrivit analizei, în topuri s-au situat modelele flagship Apple și cele mid range Samsung:

  • iPhone 14 Pro Max – 34 de milioane de unităţi;
  • iPhone 15 Pro Max – 33 de milioane de unităţi;
  • iPhone 14 – 29 de milioane de unităţi;
  • iPhone 14 Pro – 29 de milioane de unităţi;
  • iPhone 13 – 23 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A14 4G – 21 de milioane de unităţi;
  • iPhone 15 Pro – 21 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A54 5G – 20 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A14 5G – 19 milioane de unităţi;
  • iPhone 15 – 17 milioane de unităţi.

Cu siguranță, există o observație interesantă de făcut în privința topului de pe piața smartphone-urilor: acesta este dominat de produsele a doar două companii majore, însă diferențele dintre acestea sunt remarcabile. În timp ce gama de produse Apple se remarcă prin modele premium, care aduc profituri substanțiale, Samsung este prezent mai mult cu modele mai accesibile, concentrate pe volum și nu pe marginile de profit (putem lua ca exemplu Samsung Galaxy 54 5G, care oferă o opțiune mai accesibilă pentru consumatori).

Un alt aspect pe care l-am observat este dominația covârșitoare a Apple în ceea ce privește profitul total al pieței de telefoane, controlând peste 70% din acest segment. Această cifră impresionantă este în mare parte explicată de politica brandului de a se concentra pe segmentul premium al pieței și de a evita modelele low price, menținându-și astfel o imagine de exclusivitate și calitate superioară.

analiza Canalys.jpg

 Voi ce telefoane intenționați să vă cumpărați în 2024?

Sursă: canalys.com 

 

29 Răspunsuri 29

Mulțumesc, domnule!!! Ieri m am uitat la review-ul lui Buhnici. Părerile cam coincid. El a avut și curajul sa dea cu telefonul de pământ și sticla a rezistat, chiar daca a căzut pe scări. Rama s a ciupit un pic, dacă a căzut pe colț.

CristianP13
Explorator

Modelele 15 de la Apple au atras foarte multi clienti noi prin introducerea portului USB-C. De asemenea, diversele probleme semnalate la lansarea seriei 15 (incalzire excesiva etc.) unele inchipuite, altele nu, au determinat multi utilizatori Apple cu modele mai vechi sa faca upgrade la seria 14, s-au ferit de 15. Personal, sunt captiv si dependent de ecosistemul Apple de mult prea multi ani ca sa mai fac schimbari de tabara. Nu contest ca sunt, poate, telefoane mai bune ca iPhone, dar ecosistemul Apple e singurul care tinde spre perfectiune in momentul actual.

Anonim
Neaplicabil

O mențiune importantă: "bătălia" producătorilor de smartphone-uri se duce la clasa low & midrange (acolo sunt volumele de vânzări și evident profitul).

Eu am achiziționat noul Xiaomi 13T (să răspund la întrebarea ta) de care sunt foarte mulțumit (anterior am avut un Xiaomi MI 10T Pro). 👍😁

Anca07
#StarMember

Salutare,

Interesant studiu, si nu ma mira avand in vedere ca eu cel putin, la 2 din 3 oameni, in spatiul public, vad iphone.

Cat despre mine, never iphone🤣 Imi place prea mult android, ca sa renunt la el. Insa gusturile nu se discuta. Imi place foarte mult si huawei cum se descurca, si pe partea foto e zeiss!

Pentru ca am de aproape un an, chiar de la lansare, un samsung s23, nu intentionez sa fac nicio alta achizitie anul acesta, dar daca as face, tot catre samaung m-as indrepta.

Zi cu soare!🌞

Razvan
#StarMember

Salut! Aș prefera oricând un telefon huawei în detrimentul apple, păcat că Trump a distrus concurența acum câțiva ani. Nici Sony nu mai are căutare la noi în țară, datorită prețului piperat.

Mie mi-a placut tare modul in care a trebuit sa explice in Congres cum functioneaza TikTok. Dureaza 5 ore, dar unele intrebari... sunt de Doamne Fereste!

PS: exclud clipul de 2-3 minute cu intrebarile daca aplicatia are nevoie de internet...

Nu, functioneaza cu porumbei voiajori. :))))))))))))

Anonim
Neaplicabil

Și mie îmi pare rău de Huawei. Devenisem fan. Din păcate am trecut forțat cumva de împrejurări la Xiaomi. Nu îmi pare rău deloc 😁.

Apple nu m-a "convins" (nu spun că sunt slabi sau ceva de genul, nu mă obișnuiesc cu sistemul lor de operare, am avut două tentative nereușite, smartphone și laptop).

Prefer Android și Windows. 😘

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Mai în glumă, mai în serios, punând lupa pentru câteva concluzii, observ ceva interesant:

FLo1_0-1708708291312.png

FLo1_1-1708708343544.png

Și de aici urmările: 1. De ce să mulțumești o multitudine de ”aspiranți” și ”dreamers” când poți mulțumi câțiva și.... bine? 2. De ce să construiești mult și diferit când poți inventa puțin și.... ”most wanted”? 3. De ce să irosești resurse pe diversitate, când de fapt oricare contructor de telefoane (că despre ele vorbim) sau operator telecom visează la .... globalizare?

Interesantă strategie abordată de fiecare: în timp ce unii preferă doar bunătăți de pe masa producătorilor, alții se mulțumesc și cu firmituri de la masa bogaților. Și pentru că este nevoie (probabil) de translate, voi menționa atât: Strategia iPhone este una de globalizare: 1 singur model / an (cu mici ajustări de memorie/stocare), în care se investește totul. La ceilalți chinezi, coreeni, taivanezi etc.... este o politică de ”penetrare”: adică dacă nu reușesc să ”muște” din tortul suprem, cel puțin să adune din firmiturile acestuia. Este muuult efort, multă investiție, multă bătaie de cap și de aici doar prețul diferențiază nevoia. Prea multe modele (Că e Samsung, Huawei, Xiaomi etc) duc la o răspândire difuză, astfel că, deși per ansamblu ”cota” ca brand e mulțumitoare, ca model este ... tristă. Dacă s-ar mulțumi și samsung la un singur model de A5* sau S2* , Xiaomi ... la fel, în fine... ar avea șanse să ajungă și chiar să depășească iPhone. Dar deocamdată.... ”drumul e lung” (.... vorba celor de la Compact).

EPILOG: Dragă Orange, în loc de atâtea pachete / pachețele / idei  / soluții, cel mai simplu ar fi 2-3(maxim) pachete care să difere radical (mic - mediu-mare) ca resurse, ca opțiuni....(adică și la voce similar cu cele de NET sau TV) și toată distracția nu ar mai fi cu atâta bătaie de cap (atât PPY cât și PPD). Detalii mai multe poate într-un topic distinct. (end of story 4 today).

 

 

mr17
Junior entuziast

Am și un mid range Samsung A34 5g cumpărat recent. Foarte mulțumit de el.

Raul89
Junior entuziast

Cel mai bun telefon mobil este Huawei 60 Mate Plus, și era și cel mai bine vândute dacă era pe piața românească

Samsung și iPhone sunt cele mai slabe, făcute să fiți urmărite de guvernele europene și americane,  toate telefoanele sunt făcute în China, americani au interzis Huawei pentru că e cel mai greu telefon de spart... 

Huawei deține cel mai avansată tehnologie , restul telefoanelor nu știu de ce mai fabrică...

IMG-20240302-WA0004.jpeg

Securitatea, pe lângă protocoalele soft, mai contează și cine le cumpără. Dacă nimeni din țările care reprezintă interes nu le utilizează, interesul de a sparge securitatea este minimă. 

Ceva similar cu telefoanele cu Windows: 99.99% nu le mai folosește nimeni în utilizarea curentă. Ce interes ar avea un hacker să destabilizeze ceva ce nu va găsi nimic interesant.

Dar, într-adevăr, Huawei a investit binișor în securitate și întrarea în bootloader se face mai greu de când nu mai oferă codurile de deblocare. 

Raul89
Junior entuziast

Ai înțeles total greșit, autoritățile statelor europene și americane vor să te spioneze constant.

Huawei nu oferă acel suport cum oferă Samsung și Apple

Orice producător de telefoane  lasă o breșă de securitate că anumite programe gen Google, Facebook, găsire telefon etc să poată transmite informații la autoritățile respective 

Huawei ba chiar a detectat virus troian la aplicați google.

Raul89
Junior entuziast

Hechari nu poate spargerea un telefon așa ușor, ba deloc dacă nu se descarcă pe acel telefon un program ca să poată oferi acces. Dar google play poate instala un așa program pentru a urmări oamenii în masă și a transmite informații la masonerie de politicieni

 

Recomandat e să renunți la telefon la maxim și ținute la distanță, nu vorbiți secrete lângă telefon și nu lăsați camere telefonului să vadă multe , nu oferiți date personale la aplicați, ele colectează datele, vocea , imaginea și vă poate crea propria persoană virtual cu care în curând va fi folosită să bage oamenii în pușcărie în masă cei ce nu se supun ordinii mondialele.

Dacă am Huawei se pune? 

Revenind: dacă ești paranoia (nu tu, ci în general), nu îți iei smartphone. 

Oricum, recomand și un antivirus (cu vpn) recunoscut.