Stephane Richard, CEO-ul şi preşedintele gigantului francez Orange, este implicat într-un proces a cărui principală ţintă este Bernard Tapie, fostul şef al companiei Adidas, potrivit Bloomberg.
Francezul nu este actorul principal din procesul care a început săptămâna aceasta în tribunalul din Paris, însă rolul său în fruntea uneia dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din lume atârnă în balanţă. Omul de afaceri Bernard Tapie, fost ministru francez şi cunoscut pentru abilitatea de a salva businessuri din faliment – cel mai cunoscut exemplu fiind Adidas, pe care l-a deţinut între 1990 şi 1993 – este acuzat de fraudă şi delapidare.
CEO-ul Orange alături de alţi patru oameni sunt implicaţi în presupusa schemă condusă de Tapie.
Richard este acuzat că ar fi ajutat schema de fraudă prin care Tapie a înşelat statul francez cu 403 milioane de euro într-un caz de arbitraj de acum un deceniu.
Mai mult, Bloomberg scrie că Stephane Richard ar putea demisiona de la Orange dacă este găsit vinovat.
Stephane Richard de la Orange a anunţat că vrea să obţină al patrulea mandat de director general al celui mai mare operator francez de telecomunicaţii, după ce actualul mandat expiră în mai 2022, transmite Reuters.
Într-un interviu acordat sâmbătă publicaţiei franceze Journal du Dimanche (JDD), Stephane Richard a declarat că recentele schimbări de guvernanţă în principalele firme din Franţa au dus la separarea funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, deschizând calea pentru o conducere duală.
"Bineînţeles, va fi de competenţa acţionarilor Orange să decidă la momentul potrivit", a afirmat şeful companiei de telecomunicaţii, adăugând că ar vrea să rămână în funcţie.
"Aceasta este dorinţa mea deoarece această firmă este foarte importantă pentru mine", a explicat Richard.
Acesta s-a confruntat anul acesta cu presiuni după ce o pană la echipamentele responsabile de direcţionarea apelurilor a împiedicat masiv accesul la numerele de urgenţă (15/17/18/112) şi la liniile fixe în data de 2 iunie, între 18:00 şi miezul nopţii, iar numeroase servicii de urgenţă au fost greu accesibile în toată Franţa.
Guvernul francez deţine 23% din Orange.
Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. La data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană (CE) a aprobat, condiţionat, acordul anunţat la 9 noiembrie 2020 între OTE şi Orange România pentru vânzarea pachetului de acţiuni de 54% pe care OTE îl deţine în Telekom Romania Communications SA ("TKR")
Comment: Și clienții Orange ”visează” la transparență, corectitudine, morală și etică din partea businessului portocaliu??? Un miraj, indiferent de nivelul, țara sau continentul unde își desfășoară activitatea gigantul portocaliu.
Sursa: https://www.zf.ro/business-international/stephane-richard-francezul-care-conduce-orange-este-implicat-intr-un-scandal-de-frauda-si-delapidare-de-peste-400-mil-euro-alaturi-de-fostul-sef-adidas-17907845
https://www.agerpres.ro/economic-extern/2021/09/12/stephane-richard-vrea-sa-obtina-al-patrulea-mandat-de-director-general-al-orange-jdd--778033