anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange conduce în România la acoperirea 5G, potrivit nPerf

Radutuby
#StarMember

14518.jpg

Orange ocupă primul loc în România în ceea ce privește acoperirea 5G, conform celui mai recent barometru nPerf. Operatorul a obținut un indice de acoperire 5G de 39,75%, fiind urmat de Vodafone cu 24,79% și Digi cu 21,22%.

În cazul rețelei 4G, clasamentul este diferit: Digi conduce cu 96,84%, Orange ocupă locul al doilea cu 96,77%, iar Vodafone are 94,79%.

Datele nPerf sunt bazate pe măsurători realizate prin aplicația nPerf pe telefoane Android. Rezultatele evidențiază faptul că 4G are deja o acoperire foarte extinsă în România, în timp ce 5G continuă să se extindă, în special în zonele rurale și mai puțin dens populate.

Sursă informații:

Romania-insider 

Mobilissimo 

4 Răspunsuri 4

MihaiC99
Campion certificat

Raportul complet poate fi găsit în link-ul de mai jos.

https://media.nperf.com/files/publications/RO/RO-Coverage-Barometer-nPerf-2026.pdf 

Consider că Orange are cea mai buna acoperire 5G, însă cifrele mi se par exagerate.

Exact, normal că se mai și exagerează pentru efectul de wow. Important este să vedem cine a făcut măsurătorile și cum au fost calculate rezultatele. Până una-alta, trebuie să apară măsurătorile și de la Speedgeo pentru Q3, unde până acum și la viteza de download tot Orange era Campion atât pe date mobile, cât și pe internet fix.

Vio73
#StarMember

Păi nu se lăudau cei de la Digi că au și prin rural la greu 5g? Interesant, eu credeam că Digi are mai mare acoperirea, chiar dacă erau vitezele mai mici.

Mulțumesc !

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Studiul raportează aceste cifre cel mai probabil pe baza datelor colectate de utilizatorii care au efectuat teste 5G și au contribuit la cartografierea zonelor cu acoperire. Dacă, într-o anumită perioadă, au existat mai mulți utilizatori Orange care au folosit aplicația și au efectuat teste, este normal ca rezultatele să fie influențate de densitatea și distribuția acestor măsurători.

Oricum, aceste unelte nu cred că au o precizie ridicată, dar nici nu trebuie să ignorăm aceste cifre.