la
19-06-2025
09:14 PM
- editat ultima oară la
19-11-2025
03:29 PM
de
AndreeaAC
Salutare! Am aflat astăzi noi informații despre tranzacția pentru cumpărarea Telekom fata de Digi și Vodafone.
In știre spune așa :
Consiliul Concurenței va face analiza finală în privința vânzării Telekom România Mobile și ar putea da un răspuns până la sfârșitul lunii iunie, a declarat, marți, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului ‘Forumul România Digitală’, directorul departamentului Monitorizare și control din Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Cristin Popa.
Trebuie să privim lucrurile pozitiv. Într-adevăr, avem o parte evidentă a faptului că, ajungând la trei operatori în loc de patru, va scădea puțin partea de concurență. Însă suntem în consultări și în discuții foarte apropiate cu Consiliul Concurenței și, în momentul în care se va definitiva această vânzare, vrem ca cei doi operatori care vor beneficia de vânzarea Telekom să aibă niște obligații de investiții foarte clare, niște angajamente foarte bune pentru a spori acoperirea și calitatea. Ce este îmbucurător este faptul că s-a stabilit că toți pilonii vor rămâne în aer, deci nu se vor pierde elemente de infrastructură. În plus, este angajamentul că benzile de frecvență alocate să rămână împărțite la cei doi furnizori de servicii, ceea ce înseamnă că vom avea cu siguranță o mărire a acoperirii la nivel național, atât la Vodafone, cât și la Digi. De asemenea, partea de calitate va crește foarte mult, având în vedere noile benzi de frecvențe care vor fi în portofoliul celor doi operatori și automat vor putea da o bandă mai largă, o capacitate mai bună de transfer a datelor utilizatorului final’, a spus Popa
Voi ce ziceți? Se va aproba tranzacția sau nu? Daca se va aproba ,cam in cat timp vor absorbi cele două companii Telekom Romania complet?
la 23-09-2025 04:46 PM
Se pare ca data de 27.10.2025 va fi prima privind miscarile de clienti. Pe partea de prepay deja se primesc notificari prin SMS ca se vor face modificari incepand cu aceasta data. O colega, cartelista pe Telekom, deja a primit notificarea, dar nu specifica clar ca migrarea va fi catre Digi.
Pe site-ul Digi inca nu exista informatii/anunturi privind preluarea.
PS: strict din discutiile cu colega, Digi este cel mai slab la retea la ea parinti si asteapta sa vada modificarile de antene si frecvente din zona. Teoretic, in urmatorii 3 ani ar trebui sa se intample ceva: ori se imbunatateste calitatea, ori porteaza. Momentan nu are motive de ingrijorare intrucat procesul este abia la inceput.
la 23-09-2025 04:51 PM
WOW! Se mișcă super repede ,acuma îs curios sa vad ce se întâmplă cu clienții de pe abonamente (cum sunt eu) ,as vrea sa vad și eu în ce data voi fi portat (teoretic) pe Vodafone ,super ,îndemână că achiziția/tranzacția a fost finalizată ,deși sunt curios ,Digi o să aibă o noua banda? Banda 3? Adică dacă nu vine la Vodafone sau ce ,că până la urmă dacă nu ,e un spectru pierdut
la 23-09-2025 05:52 PM
Așa ar trebui. Nu cred că se vor face licitații noi pentru asta.
la 23-09-2025 07:05 PM
Din ce înțeleg, ar fi următoarele mutări:
Mergând pe premisa că partea tehnică (antene și frecvențe) se vor împărți în funcție de numărul de clienți împărțiți, mă gândesc că problemele de recepție s-ar putea să fie îndeajuns cât să nu interfereze cu recepția. Ceva impedimente sigur vor fi, dar să vedem pe parcurs cum vor fi.
23-09-2025 07:24 PM - editat 23-09-2025 07:25 PM
O întrebare ar fi dacă Digi va reintroduce serviciul prepay pentru toți clientii sau dacă acesta va fi disponibil exclusiv pentru clienții ex-Telekom.
la 23-09-2025 08:59 PM
Interesantă întrebare, dar am o vagă impresie că se vor rezuma doar la clienții preluați. Din ce înțeleg din știre, Consiliul Concurenței obligă doar pentru clienții TKRM, nu și pentru alții.
la 23-09-2025 09:03 PM
Așa cred și eu. Din cea am citit cam așa o să fie. Digi va încerca să-i convingă să treacă la abonamente (in aceasta perioada de 3 ani). Probabil că vor pierde o parte din acești utilizatori. Ar fi fost bine sa fi existat concurenta.
la 23-09-2025 09:06 PM
E posibil ,vom trăi și vom vedea ,sper sa rămână totuși serviciul prepay la Digi ,dar daca nu ,mă mulțumesc și cu o acoperire îmbunătățită in zonele cu semnal slab sau deloc
la 23-09-2025 09:21 PM
Pe termen scurt, schimbarea se va simți doar în regiunile unde rețelele Vodafone sau Digi oferă deja o acoperire mai bună decât cea a Telekom.
Pe termen lung, cu siguranță se vor vedea îmbunătățiri.
la 23-09-2025 09:53 PM
Oh ,pai atunci asta înseamnă că o să mai am de așteptat mult și bine ,adică Digi are un semnal decent ,adică dacă ies afara prind lejer B1 RSRP -90dBm ,SNR : 20 dB și altele ,chiar și viteza e de 80-90Mbps ,dar odată ce am intrat în casa ,semnalul a căzut la B8 cu bandwidth de 3Mhz ,un semnal de -110dBm in medie și SNR bunicel ,10-13dB ,dar vitezele sunt foarte mici ,3-4Mbps
23-09-2025 08:05 PM - editat 23-09-2025 08:08 PM
Salut!
Notificarea a fost trimisă pentru a le aduce la cunoștință utilizatorilor PrePay că din 27 octombrie intră în vigoare următoarele modificări ale condițiilor generale de furnizare a serviciilor preplătite TKRM.
Nu înseamnă că din 27 octombrie toți vor fi migrați pe Digi. Acest lucru nu se va întâmpla direct, ci va fi făcut în etape. După ce vor intra în vigoare noile modificări, lucru care se va întâmpla pe 27 octombrie, TKRM va trimite notificări tuturor cu cel puțin 30 zile înainte de încetarea furnizării serviciilor preplătite de către furnizorul curent, apoi Digi va notifica când va avea loc migrarea către noul furnizor. 🙂
Cu stimă, Vlăduț
la 23-09-2025 09:01 PM
Salutare!
E de așteptat o perioadă tranzitorie. S-a trimis notificarea de modificare a unor condiții și mă aștept că la preluarea efectivă să se mai primească încă una ("de bun venit"). Vedem pe parcurs cum se va întâmpla.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor