anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

BREAKING Telekom România se vinde către Digi Romania și omul de afaceri Adrian Tomșa

Anonim
Neaplicabil

BREAKING Telekom România se vinde către Digi Romania și omul de afaceri Adrian Tomșa, care deține Prima TV / Acord de principiu încheiat între societăți.

https://economedia.ro/breaking-digi-si-adrian-tomsa-cumpara-telekom.html 

Concurenta in Romania se diminuează.

37 Răspunsuri 37

Anonim
Neaplicabil

Nu ar fi exclus sa desființeze și Digi sport.

Nu stiu ce sa zic. Prea au tinut cu dintii de canalele astea. Ma indoiesc ca Adrian Tomsa sa fie atat puternic in alianta sa-l convinga pe Zsoltan Teszari sa-si inchida propriile canale.

Nu se pune problema de renunțare (închidere). Mai degrabă de un ”sharing” aferent transmisiilor, ca într-o mică/mare familie. Întrucât DIGI este exclusivist clienților proprii, însă PrimaSport este pentru restul clienților (Orange/Vodafone). Astfel toată lumea e fericită, și nu se mai invocă motivul adesea întâlnit și invocat de TVR: ”e nevoie de acoperire națională”. De ce credeți că ”olimpiada” se vede la TVR? 

4 canale Digi Sport + 5 Canale Prima Sport = 9 Canale de sport sub aceeasi umbrela. Prefera sa dea reluari (ambii) decat sa ofere sporturi care pot aduce privitori in momentele in care nu au ce transmite.

PS: oare la un meci Real Madrid-Chelsea, transmis cu o zi sau doua inainte, la ora 22, ar mai fi necesara redifuzarea la ora 7 dimineata? Adica rezultatul final ar fi altul (se da gol in direct si se rateaza in reluare)? Evident, intreb pentru un prieten microb...ist.

Olimpiadele sunt transmise si de Eurosport (la patinaj artistic stiu ca nu transmit Gala, dar restul sporturilor sunt acoperite in totalitate), iar TVR... tot ai nevoie de cablu. Nu stiu cati mai au "antena pe casa si televizor cu tub" ca sa stie ca DVB-T2.

EDITARE: scuze ca sunt acid, dar nici unii (Digi), nici altii (Prima) nu au reusit sa ma atraga pe canalele de sport din motive de prea mult fotbal. O vinde Nea Jiji, dar au reusit sa ma indeparteze de tv si sa ma apropie de Youtube pentru sporturile lipsa.

Reluări vor fi multe, dar multe discuții la ”drepturi de retransmisie” de acest amănunt se legau: ”aria de acoperire și restricții de vizualizare”. Acum cel puțin TVR-ul e la liber la streaming, chiar dacă unii nu au nici TV, d-apoi condiții de streaming.... 

BTW: Nici pentru mine TV-ul nu este o prioritate, mai degrabă un moft (trend). La o adică nici nu știu de ce am acceptat mai mult de un QLED în casă. 🙂 Pentru mine, personal, știrile sunt online, iar filmele sunt offline, la alegere. Nu streaming, nu LIVE, că n-am timp când vor alții.

FLo1
#StarMember

.....DA, pentru că până la urmă nu este suficient ca ”cioban” să poți face performanță pe piață. Ca urmare ”Ghiță” s-a întors la ale sale oi, iar Telekom (ca mulți alți străini care doreau doar profit cu investiții zero) va pleca mai frustrat decât mulți alți competitori anteriori lui.

Pololică
#StarMember

Vad ca pe nicaieri nu s-a pus, totusi, o intrebare: Statul Roman va fi actionar minoritar la doua firme competitoare (competitoare direct). Oare ce se intampla in situatiile astea? Nu cred ca ar fi corect ca Orange sa ramana cu Statul, iar Digi sa aiba portita de scapare.

Ideea e că ”statul român” nu a fost nici înainte acționar la ”Cosmote”, iar pe de altă parte acționariatul statului este mențiunut prin prisma serviciilor de urgență obligatorii și funcționale ca ”must have”. Telefonia mobilă nu este un sector de interes pentru stat. De aceea sunt ”scutite” de interesul statului.

TKR si TKRM au avut "legaturi" mai stranse decat restul operatorilor si de asta ma mira ca nu apare in ecuatie (in special ca vor fi direct interesati de incasarile bugetare).

Din câte știu, și după separarea ”rețelei fixe” de cea ”mobilă”, statul a rămas acționar doar ca parte la ”rețeaua fixă”, adică TKRM era fără obligații. Și da, bineînțeles, făcând parte din același grup, normal că existau protocoale și colaborări directe. Ceva similar cum ar fi Yoxo cu Orange. 🙂

Pololică
#StarMember

Reincalzim ciorba (oarecum de asteptata intoarcerea ca la Ploiesti). Adrian Tomsa (Prima TV) se retrage din preluare si vine pe turnanta Vodafone.

https://economedia.ro/breaking-vodafone-semneaza-un-memorandum-de-intelegere-pentru-achizitia-teleko...

Ma intreb de ce nu ma mira ca un patron de canale tv iese din cursa de preluare a unui operator mobil. Singura constanta ar fi Digi, care, in configuratia actuala, ar deveni minoritar (?).

In principiu, Digi cumpara active (ma gandesc la antene), iar Vodafone ar cumpara actiuni (patronaj). Nu inteleg care ar fi combinatia in treaba asta: "cumperi" clienti si imparti din ce ramane din restul activelor (bunuri fizice).

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

De ce ar da către Vodafone și Digi, dacă nu s-a putut către Orange? Știu că a fost o discuție întreagă legată de faptul că dispare concurența. Și acum ar fi tot cam aia, deci nu cred că se va accepta de către CE și celelalte autorități. Oricum, nu ar fi fair să dispară unul dintre jucători!

Deci telenovela continuă!

Petru_2000
Junior entuziast

Salut!                                                                        Tranzacția este în analiză la consiliul concurenței, dar e posibil structura acesteia să se schimbe. Din 2023 până în prezent s-a mai schimbat de 3 ori. Surse din media spun că mai nou patronul celor de la clever media s-ar fi retras din această tranzacție. În momentul de față nu este clar cine ce cumpără, activele vor fi împărțite de către Digi și Vodafone. Probabil operatorul albastru va prelua infrastructura telekom și clienții prepay, iar restul va trece la vodafone.  Digi ar avea o rețea mult mai bună dacă lucrurile se vor materializa. În 2022 ote a fost aproape să ajungă la un acord cu digi, dar cei din urmă au vrut doar infrastructura, nu și celelalte active.

Asa stiam si eu: Digi vrea antene, nu si clienti. Oricum, e de asteptat pana vin toate aprobarile. La Orange sa zicem ca Telekom nu disparea de tot, ci doar "ceda" partea fixa (plus ca in piata mai sunt cablisti mai mici care ar fi putut ciuguli putin).

Dacă digi nu vrea clienții atunci o să ajungă clienții telekom la vodafone, în scenariul ăsta vodafone ar ajunge să aibă cei mai mulți clienți. Oricum să vedem dacă tranzacția e aprobată și cum împart activele. Cred că acum 10 ani nu se aștepta nimeni să ajungă în situația asta telekom-ul abia înființat după fuziunea Romtelecom-Cosmote.