anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oneplus 10 Pro - 5G nefunctional

AlexDaniel1
Junior entuziast

Buna ziua! Incerc si eu sa-mi activez 5G-ul pe un Oneplus 10 Pro, 5G bineinteles. Am setarea activa in telefon, smart 5G (functie care face automat switch de la 5G la 4G ca sa salveze bateria) este off. Am refacut APN-ul de 10 ori, am avut 30 de apeluri in call center, transferat intre toate departamentele posibile, comercial, tehnic, suport, etc. In nici un fel nu functioneaza. Ca sa nu ziceti ca are telefonul meu ceva, am testat pe o tableta Samsung Tab S8 Ultra, acelasi chipset, Snapdragon 8 Gen 1, cu 5G, care nu functioneaza nici acolo. Nu mai am idei ce-as mai putea sa le spun celor din call center, pt ca de fiecare data am invocat toate solutiile care le-au functionat altora care au mai postat aici. Ei zic ca totul e ok, ca profilul e activ cu 5G, dar mie nu-mi merge. Sunt in aria de acoperire, dar nu sare de 4G+. Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

AlexDaniel1
Junior entuziast

Intre timp mi-a expirat contractul cu OROC, am trecut pe DIGI si apoi inapoi pe Orange. Pe Orange, bineinteles, functioneaza 5G-ul. Deci nu era de la telefon, nu era de la nimic altceva decat de la OROC in sine. Ce anume avea de nu-i convenea, ramane un mister. 

Vizualizare soluţie în postul original

56 Răspunsuri 56

Asa e.

Ma uitam si eu pe net referitor la problema asta cu NR restricted. Am zis ca poate gasesc ceva care ar putea sa te ajute. Din pacate, nu pot sa zic ca am gasit nimic concludent. Si intrucat nu m-a pasionat prea mult subiectul (nu am abonament 5G, semnal 5G in zona, etc) nici nu am foarte multa experienta in sensul asta.

Daca esti intr-o plimbare, ai mai putea incerca si o schimbare de SIM intr-un Orange Shop. Pentru orice eventualitate. Poate ajuta. Doar sa ai grija sa nu te incalte cu inca un abonament. :)) S-a mai intamplat, din pacate.

Altfel….da, cred ca singura optiune momentan este sa astepti un raspuns oficial.

Client Orange

Sau trecerea la Orange Romania, pentru că se vede clar că cei de la OROC sunt amatori. A mai fost un caz pe aici care reclama aceleași probleme și ce să vezi, era tot la OROC.

arsradu
Fost #StarMember

@Vio, da, dar atunci nu inteleg cum de s-a trezit Alex cu un abonament OROC facut pe orange.ro.

@Alex, vad ca ai numarul portat. Poate n-ar fi rau sa incerci si o schimbare de SIM intr-un Orange Shop.

De asemenea, am uitat sa-ti zic mai devreme. Din screenshot-ul tau de mai sus, ar trebui scoase: numarul de telefon si IMSI.

Client Orange

Am schimbat deja cartela. Acum 3-4 zile. A fost prima lor idee :))

Mersi frumos, am șters poza cu totul. Am crezut ca am ascuns tot deja. 

Cred ca ti-a ramas numarul si in screenshot-ul din chat-ul Djingo. 🙂 Acum l-am vazut.

Deci, cu alte cuvinte, problema "sade" in felul urmator: tu ai un abonament ORO, de 15 Euro (daca am vazut eu bine), cu 5G, care e detectat ca apartinand diviziei OROC. Nu, nu Black Ops undercover. :)) OROC = Orange Romania Communications, subdiviziune Orange Romania, formata in urma achizitiei serviciilor fixe (si mobile, daca erau parte dintr-un pachet cu TV si internet) de la Telekom. Da, acel Telekom pe care il stii foarte bine si care acum a ramas doar cu serviciile mobile.

Cum de e detectat asa? N-am nici cea mai mica idee. Beats me. Dar daca un client prepay poate fi detectat ca abonat OROC, de ce nu s-ar putea ca un abonat ORO sa fie detectat tot ca abonat OROC? Orice e posibil.

Ideea e ca pana nu se rezolva problema asta, nu vad cum ai putea sa ai 5G. Din cate stiu, OROC nu ofera 5G (se poate sa ma insel, dar parca asa am inteles). Si atunci...atata timp cat esti vazut ca si client OROC, nu prea ai cum sa ai 5G. Si da, Djingo din pacate e disponibil doar clientilor Orange Romania (fara Communications). Nu e ca si cand clientii Orange Romania nu comunica, dar in urma achizitiei, fostul Telekom Romania Communications s-a transformat in...evident, Orange Romania Communications. Si uite asa, avem doua firme Orange. Ambele pe comunicare, ambele din Romania, ambele furnizand si servicii fixe si mobile. Da, welcome to the club.

Anyway, pe scurt, problema e pe cont si necesita analiza departamentului abilitat.

Client Orange

Mersi frumos! Am sters si majoritatea screenshot-urilor cu posibile info. Daca e ceva ce mai vreti sa aflati va fac altele si o sa fiu atent sa editez. 🙂

Ai dreptate, totul se intampla exact cum ai descris. Interesant. Deci eu am completat prostia aia cu "vrei sa fii sunat?" de pe site-ul Orange. Ma suna o tanti, totu suna bine, ca va dam telefon, etc, cool. Ramane pe "va trimitem contractul prin posta si telefonul". Eu n-am mai tinut cont de ce companie scria. Am vazut OROC, am zis weird, asa s-o numi entitatea, aia e. Acu ca in contract scrie una si in realitate eu n-am 5G, nu cred ca e treaba mea. Din punctul meu de vedere, termenii contractual nu sunt indepliniti si nu din cauza mea, cat timp telefonul meu e compatibil 5G si cu benzile de frecventa orange. Gresesc cand zic asta? Adica ai vazut contractul. Scrie negru pe alb, 5G, etc etc etc. Nu e 5G, desi pe ideea asta l-am luat. Urmatoarea intrebare va fi, daca n-a fost raspuns deja la ea, daca clauza aia cu "plata a jumatate din lunile ramase" e o chestie care e valabila, daca eu vreau sa-mi reziliez contractul. Mai stau si saptamana asta. Dar deja daca maine mai vorbesc cu 3 oameni diferiti, cred ca o sa o iau razna.

Anyway, mersi mult pentru toate raspunsurile! De indata ce am o "rezolutie oficiala", o sa revin cu update.

Din cate stiu eu, atata timp cat nu ai beneficiat de reduceri, poti sa reziliezi cand vrei, fara plata unor despagubiri. 
Dar da, cum ai zis si tu, indiferent ca e ORO sau OROC…daca trebuie sa ai 5G si nu ai, e un motiv intemeiat de reziliere. Pentru asta ai facut abonamentul. Asa puteai sa treci pe prepay, si nu te mai complicai cu niciun abonament. 🙂

In fine, sper sa se rezolve in curand. Pentru abonamentele telefonice sau online, se poate rezilia fara probleme in 14 zile. Deci, daca n-au trecut inca, ai dreptul de retragere din contract. Oricum ai dreptul sa te retragi din contract pentru ca nu-ti merg serviciile. :))

Dar e foarte ciudat ce s-a intamplat in cazul tau. Credeam ca abonamentele Smart 15 si altele din seria “Smart” sunt abonamente ORO, nu OROC. Foarte ciudat…

Client Orange

Fost Membru
Neaplicabil

Mai bine scapa de abonamentul asta. Eventual fa-ti altul pe ORO, daca prinzi oferta. Eu nu recomand OROC, sunt alte chestii... tehnice sa ii zic asa. E fostul Romtelecom. Hai sa-ti zic una buna, ca mai am si altele dar nu are rost.

De pe OROC nu poti sa-ti platesti parcarile prin SMS catre unii furnizori pentru ca Romtelecom nu are contract cu ei. Banuiesc ca SIM-ul primit are pe el textul ''Hello''.

OROC desi se da drept Orange, la nivel de implementare tehnica inca e separata ...

Ehe, pai dacă știam eu cine e OROC, ca sunt Romtelecom, ma mai duceam la ei? Dacă chiar nu se mișcă nimeni, o sa încerc sa scap de abonament. Mulțumesc frumos pentru răspunsuri! Dacă rezolv ceva, o sa revin cu mesaj. 

La Digi, la o sesizare de nefunctionalitate internet (download 0kb, upload undeva in jur de cativa kb) am primit urmatorul raspuns: "nu garantam viteza". 🙂 Iar la viteza de aprox 1Mb/s down mi-au zis ca: "serviciul functioneaza in parametri.” Pentru ca, atata timp cat ANCOM nu-i obliga la mai mult, nici nu ofera mai mult. Deci…experienta difera.

Client Orange

Fost Membru
Neaplicabil

Mai dau si ei gherle, dar nu ca la Orange sau altii. 🙂 Suportul e cu 20 clase peste Orange, un adevar trist si rusinos.

Si o sa vezi ca aceeasi parere o au si alti clienti.

Am observat. Si la Orange, si peste tot. Depinde foarte mult de persoana de care dai la telefon (sau pe chat). Sunt si oameni super ok, si amabili si priceputi, si dornici sa ajute. Si...muraturi, si mai putin priceputi, si nu tocmai tehnici... E un grup foarte variat overall. :))

Client Orange

Fost Membru
Neaplicabil

Corect, ma seaca rau aceste corporatii care vor sa faca 3 chestii cu 85 departamente. De ce?! Pentru trei chestii nu e nevoie de 85 departamente care oricum sunt inutile.

Uite un alt exemplu despre cat de mult apreciaza resursa umana Digi vs Orange si restul, la ditamai corporatiile Orange are putin peste 2000 angajati, conform datelor din 2021. Vodafone peste 3700. Digi are peste 10.000 oameni! Luand in calcul aceste cifre si gherlele date de angajati poti sa iti dai seama de calitatea lor si de ce training se face sau nu se face. Si ce se permite ''de sus''.

Fost Membru
Neaplicabil

Mai oameni buni nu mai zapaciti de cap initiatorul. Omul nu are acces 5G pe cont, atata tot! Ca astia dorm in papuci si nu il activeaza arata clar cat de aerieni sunt.

Nu se rezolva prin schimbare de SIM sau alte coduri.

Singura cale de rezolvare este ca Orange sa activeze 5G-ul pe SIM-ul ala!

Salut. Ideea e ca dupa un back and forth intre dept. Comercial si Tehnic, nimeni habar n-are ce se intampla. Am fost sunat mai devreme cu concluzia ca optiunea 5G nu e activa. N-a mai asteptat sa scot un cuvant, direct transfer la Comercial, unde dupa 1 minut de melodie s-a inchis apelul. 

Problema mea e ca am mai avut acelasi schimb de replici de cel putin 10 ori, acelasi transfer de la comercial la tehnic, sau invers, si nu mai stiu cu cine sa discut. Comercialul spune ca totul e ok si ca trimit pt mai multe verificari la tehnic, tehnicul ca e de la comercial, repeat and repeat. Am spus aceeasi poveste de 10 ori pana sa fac postarea. Probabil s-a dublat deja numarul. Am trimis si mail-uri la ce adrese am gasit. Nici o rezolutie inca.