la 02-02-2023 06:09 PM
Buna ziua! Incerc si eu sa-mi activez 5G-ul pe un Oneplus 10 Pro, 5G bineinteles. Am setarea activa in telefon, smart 5G (functie care face automat switch de la 5G la 4G ca sa salveze bateria) este off. Am refacut APN-ul de 10 ori, am avut 30 de apeluri in call center, transferat intre toate departamentele posibile, comercial, tehnic, suport, etc. In nici un fel nu functioneaza. Ca sa nu ziceti ca are telefonul meu ceva, am testat pe o tableta Samsung Tab S8 Ultra, acelasi chipset, Snapdragon 8 Gen 1, cu 5G, care nu functioneaza nici acolo. Nu mai am idei ce-as mai putea sa le spun celor din call center, pt ca de fiecare data am invocat toate solutiile care le-au functionat altora care au mai postat aici. Ei zic ca totul e ok, ca profilul e activ cu 5G, dar mie nu-mi merge. Sunt in aria de acoperire, dar nu sare de 4G+. Multumesc!
la 20-08-2024 12:36 PM
Intre timp mi-a expirat contractul cu OROC, am trecut pe DIGI si apoi inapoi pe Orange. Pe Orange, bineinteles, functioneaza 5G-ul. Deci nu era de la telefon, nu era de la nimic altceva decat de la OROC in sine. Ce anume avea de nu-i convenea, ramane un mister.
la 03-02-2023 01:44 PM
Inca nu. Am fost sunat acum, au mai notat aceleasi chestii deja mentionate de 10 ori. Am cerut o resetare pe cont cum zicea cineva mai sus, dar persoana cu care am vorbit nu stia despre ce e vorba. A zis ca-l transfera mai departe pt verificari suplimentare. In concluzie, inca astept. 🙂
03-02-2023 06:00 PM - editat 03-02-2023 06:01 PM
Cere sa iti activeze profilul 5G, atat. Incearca pe chat intai... altfel, runda noua la telefon. Suport jenant, inexistent mai are Orange. Zici ca angajatii astia vand taitei in piata.
Ditamai firma a decazut de la an la an, totul doar din cauza ca marii inteligenti din conducere vor sa faca economii de peste tot. Eu nu as fi avut atata rabdare sa-mi irosesc timpul degeaba.
Daca vrei suport tehnic pe bune trebuie sa vezi ce e la Digi. Mereu prompti si chiar te ajuta, de multe ori faci o sesizare pe site si in 15-30 minute te si suna cineva care stie ce face. Dar, hei, ei nu au externalizat nimic.
la 03-02-2023 06:38 PM
Mie nu-mi merge chatul pe site și nici în aplicație. Tot zic ca e activat tot când ma suna, dar mie tot nu-mi merge. În cazul în care nu rezolv, o sa caut sa reziliez contractul, pt ca am mers pe orange doar pt ca digi nu are încă acoperire 5G. Am plecat de la Vodafone la Orange, dar o sa ma duc la digi in final. Măcar nu o sa dau 15 euro pe practic nimic interesant. Pot sa dau 2 euro și sa am exact aceleași beneficii la digi. Mai încerc zilele următoare, poate poate s-o misca ceva. Deși ma îndoiesc. Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
la 03-02-2023 06:43 PM
Deci e abonament activat recent, nu? E pe OROC sau ORO? Mai poti sa bagi cartela in tableta Samsung si sa tastezi *#0011#? Cauta un parametru numit DCNR_Restriction si spune-mi daca apare true sau false.
In zona ta exista site 5G, am verificat.
03-02-2023 06:58 PM - editat 05-02-2023 08:57 PM
Hai ca am dat din greșeală marchează ca soluție. 😂
Da, apare true DCNR restricted. Atașat print de pe tableta. Pe OROC, uitasem sa menționez.
03-02-2023 06:59 PM - editat 03-02-2023 06:59 PM
Foarte frumos, asa cum ti-am spus, nu ai acces 5G activat pe numar. Se vede ca site-ul semnalizeaza prezenta 5G foarte clar din captura ta. Si ai si semnal chiar foarte ok indoor.
la 03-02-2023 07:00 PM
Problema e ca am tot spus asta de 10 ori deja. Ma suna deja de 3-4 ori pe zi și nu pot sa pricep cum de nu ia un om un caz pe care să-l ducă pana la capăt. Mereu altul nou. Deja mi s-a luat sa spun poezia de la capăt. O sa le fac înregistrare ca în Home Alone 😂
la 03-02-2023 07:02 PM
De pe site nu poti deschide chatul deloc? Ar trebui sa mearga. Incearca si acum . Spune-le doar atat, ca vrei sa iti activeze profilul 5G pe numar.
Daca nu e in stare persoana aia sa te transfere la altcineva. Apropo, foarte misto tableta aia! Pot sa zic ca o ador.
03-02-2023 07:16 PM - editat 05-02-2023 08:58 PM
Interacțiunea pe chat. Ce pot sa mai zic? OROC e vreo divizie secreta a Orange, de nu poți ajunge la ei nicicum? Sa nu mai zic de tehnicul de la OROC, ceva black ops NSA super ultra undercover etc etc.
03-02-2023 07:18 PM - editat 03-02-2023 07:19 PM
Alex, te-ai uitat cumva si in meniul INFO? Doar de curiozitate.
*#*#4636#*#* > Phone Info. Vezi cate si ce chestii ai bifate acolo.
la 03-02-2023 08:23 PM
Nu-mi deschide nimic telefonul când bag codul ala. Cumva am înțeles ca Android 13 a venit și a eliminat multe chestii din astea, gen shortcut-uri și coduri secrete.
la 03-02-2023 09:00 PM
In principiu, codul e direct din Android. Dar da, sunt anumiti producatori care l-au eliminat din versiunile lor de Android...
Il poti incerca pe tableta daca vrei. Evident, focusul e pe telefon, dar ziceam doar asa, pentru comparatie. Ar trebui sa fie acelasi lucru oricum.
Ca idee, cam asta ar trebui sa vezi:
La unele telefoane, e nevoie sa astepti un pic inainte de ultima *. Daca scrii prea repede, nu-l ia.
Oricum, cum ziceam, daca vrei, poti incerca si pe alte device-uri cu Android. Ce era interesant de vazut este daca sunt provizionate serviciile.
05-02-2023 01:24 PM - editat 05-02-2023 05:15 PM
Am găsit ceva aplicație pe un forum oneplus care pare că-mi da acces la niște setări, cam ce ar trebui sa facă și codul acela. Nu știu dacă ajuta informațiile astea.
la 05-02-2023 03:14 PM
Alex, intrebare poate stupida, dar tu esti sigur ca OROC are 5G? Stiam ca doar abonamentele ORO au asa ceva.
05-02-2023 03:17 PM - editat 05-02-2023 05:13 PM
Eu sunt sigur ca am semnat pt un abonament de pe site-ul Orange, ceva de 15 euro cu 5G, cel puțin advertised as such. Daca e false advertising, e grav de tot ce face Orange. Aștept un răspuns oficial pe mail. Am cerut deja un update. Dacă mai cer un update fără răspuns o sa implic ANPC. Devine ridicol deja.
Edit, am adăugat poza cu contractul. Eu înțeleg ca este CU 5G. Poate sunt eu prost. :))
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor