la 02-09-2024 07:40 PM
Salutari,
Incerc de vreo 2 saptamani sa imi deschid portul 9 de pe routerul ZTE F6600R oferit de orange la pachetul Fibra 2000 si nu reusesc de nicio culoare. Vreau sa deschid acest port ca sa pot deschide calculatorul din afara domiciliului (Wake on Wlan). Tin sa mentionez ca sunt fost client Telekom, versiunea de soft a routerul ului fiind ZTEGF660009RT. Am mai citit prin alte postari ca cei care erau clienti direct la Orange ar avea alte softuri pe routerele lor dar nu pot confirma nimic.
Am sa incep cu ce am facut eu personal in termeni de configurari si apoi am sa explic si conversatile pe care le-am avut cu cei de la Orange pe aceasta tema.
La nivel de LAN, lucrurile functioneaza perfect, folosind o aplicatie de WOL de pe Google play pe telefon, trimit un magic packet catre PC si acesta se deschide din shut down.
Cand am vrut sa trec la nivelul urmator si sa fac asta prin WAN, s-a rupt filmul. Pana acum, am configurat port forwarding, am incercat cu DMZ atat pe mac address ul calculatorului cat si pe mac address ul router ului.
De fiecare data cand verific cu orice tol online (e.g PortChecker.co) indiferent ce port testez, imi arata ca sunt inchise.
Am avut 3 conversatii telefonice cu cei de la Orange. Am sa subliniez informatile pe care eu le consider cheie din aceste conversatii.
1) In primul apel mi s-a confirmat ca orange blocheaza porturile de la distanta, indiferent de setarile facute in interfata router ului. Am cerut sa imi fie deblocat acest port, s-a deschis un ticket.
2) La urmatorul apel am fost sunat si informat ca de fapt de la ei nu se blocheaza nimic. Am testat portul in timp ce eram cu doamna la telefon si i-am spus ca nu merge. Discutia a luat-o pe aratura, mi s-a spus ca e din cauza ca nu configurez eu ce si cum trebuie si ca Orange nu ofera asistenta cu ce incerc eu sa fac. Bine...
3) Mai stau cateva zile, sun iar, citind intre timp ca este nevoie ca Orange sa-mi aloce un IP Static ca sa pot eu sa fac port forwarding. Sun, obtin IP-ul static, tot nu merge. Zic ca l-am obtinut pentru ca imediat cum am confirmat ca vreau sa platesc pentru acest serviciu conexiunea mea la internet a murit pentru vreo ora. Am restartat router ul si dupa a mers. Avand in vedere acest lucru si faptul ca vad costul extra pe factura imi da de inteles ca am primit acest IP Static.
Oricum, nu merge si sunt in punctul in care am inceput sa postez stanga dreapta pescuind dupa experiente similar si / sau solutii. Am postat deja pe Reddit, pe r/networking, cativa oameni de acolo si-au dat cu presupusul dar din pacate nici o solutie de-a lor nu functioneaza.
Cu toate aceastea fiind spuse, astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Multumesc 🙂
02-09-2024 10:38 PM - editat 03-09-2024 10:01 AM
@TeddyNapalm: Bun venit în Comunitalea Orange. Ca utilizator de PortFwd (bănuiesc că nu te preocupă IPv6), dacă dorești funcționarea din exterior atât a DMZ cât și/sau PortFwd este nevoie ca IPv4 pe care-l ai alocat pe WAN-ul routerului să fie ”vizibil” din internet. Bineînțeles, în LAN este funcțional, atât doar că în LAN folosești un IP de forma 192.168.x.y (conform clasei de IP aferentă DNS-ului routerului).
Acum, dacă vrei să accesezi routerul prin DMZ și IP-ul v4 oferit de Orange prin FO este vizibil în internet, atunci în router completezi la locația cu DMZ din meniul routerului IP-ul extern aferent portului de WAN (îl regăsești în meniul routerului la WAN).
Pe de altă parte, dacă ai mai multe echipamente de comandat (nu unul singur) și dorești inclusiv activarea funcției de ”Remote Management” (accesibilă doar prin port), atunci alternativa este ”PortFwd”, unde la port extern se completează pe lângă IP-ul din WAN și portul aferent asociat device-ului /funcției respective (similar poate fi și pentru acces FTP... de exemplu). Însă cum menționam, cel mai simplu, într-o primă etapă poți verifica pe IP-ul de WAN trecut la DMZ cu un PING pe adresa de IP. Dacă e ok.... configurarea PortFwd e floare la ureche.
BTW: Dacă ai deja IP fix alocat atunci adresa IP în cauză este ce de IP fix care ți-a fost alocată, nu una dinamică (de tip DHCP). Sper că nu este ceva de forma 192.168.x.y pentru că atunci e inutil.
Te astept să revii cu detalii sau cu alte clarificări necesare dacă se impun. Succes.
la 05-09-2024 08:52 AM
@TeddyNapalm, s-a rezolvat situația?
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor