anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Canalele Hd se blochează, mai ales seara

Cosmin991
Începător

Buna,

Sunt in Italia și folosesc o antena Orange/Telecom, de 1/2 săptămâni canalele de sport Hd se blochează,în special seara. Inițial am crezut ca s a mișcat antena, dar atat timp cat ziua merg perfect iar problema îmi apare doar seara cred ca e cu totul altceva. Aveti ceva sugestii? Mersi

4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember & September Problem Solver

Salutare!

Poate să nu fie corespunzător montată, să aibă obstacole în față,  adică să nu aibă calitatea și semnalul cum ar trebui în totalitate, iar în anumite momente, la canalele care au nevoie de transmisie mai bună, să facă figuri. Mai verifică și lnb-ul ( mai rotește-l foarte fin spre dreapta), iar dacă tot face figuri, mai vezi la calitate, eventual cere ajutorul cuiva specializat. Poate să aibă elevație prea mare sau mică antenă, adică să fie pe spate sau față, etc. La reglajele tv satelit pot să conteze și câțiva mm. Poți încerca să o miști seara, când îți face probleme, dar foarte fin, iar ulterior o lași 1-2 minute și verifici dacă s-a schimbat ceva și tot așa. Dar mai întâi vezi cu obstacolele din față, conexiunile prin cablu (mufe, cablu îmbătrânit, etc).

Baftă multă!

Anca07
#StarMember

Buna @Cosmin991

Este posibil ca problema sa fie legata de congestia retelei. In special seara, cand multi oameni se uita la televizor sau folosesc internetul, retelele de telecomunicatii pot deveni aglomerate. Aceasta supraincarcare poate cauza o scadere a calitatii semnalului sau intreruperi pe canalele HD care necesita mai multa latime de banda.

Poti face o analiza in vederea stabilirii unui lucru cert, si anume, daca aceasta intrerupere se manifesta doar intr-un anumit interval seara, si in fiecare seara, si daca da, eu as face o sesizare, pentru ca tine de furnizor.

De asemenea, poti incerca o actualizare sau o resetare a decodorului daca este posibila, deoarece pare sa manifeste probleme in gestionarea canalelor HD din cauza suprasolicitarii.

Zi cu soare!☀️

alexeugeniu
Junior entuziast

Salut Cosmin,

Sunt cateva cazuri cand ai variatie de semnal la antena:

1. Obstacol in fata antenei in acest caz trebuie indepartat obstacolul sau muti antena intr-un loc unde nu ai obstacol.Nu trebuie sa ai obstacole in fata antenei: copaci, cladiri, etc. Inainte de a incepe sa reglezi verifica starea cablurilor, mufelor si LNB-ul daca cablul prezinta deteriorari, mufa este oxidata atunci trebuie schimbate cu cablu RG6, recomandat cablu RG6 triplu ecranat. Evita cablurile RG59 cu toate ca sunt mufate ele au pierderi mari cand sunt folosite in instalatia de receptie prin cablu/TV satelit. Atentie ecranarea cablului (plasa de sarma cum spun unii) sa nu faca contact cu miezul altfel ai scurtcirucit si strici LNB-ul si receptorul. In unele situatii trebuie schimbat LNB-ul mai ales daca este mai vechi de 5 ani. 
2. Fenomene meteo ploaie sau ninsoare se intampla ca semnalul sa fie intrerupt in cazul in care ploua astepti pana inceteaza din cauza stropilor de ploaie pe antena in special pe LNB trebuie sa astepti cateva ore pana semnalul isi revine la normal, se intampla ca o furtuna sa intrerupa complet semnalul, am patit personal pe sateliti puternici, a durat maxim o ora si se intampla foarte rar intr-un an. In caz de ninsoare trebuie sa cureti zapada de pe antena si LNB. Avantajele antenelor de satelit de tip Mesh (perforate) este ca acumuleaza foarte putina zapada sau umezeala.
3. Antena dereglata, in acest caz trebuie sa reglezi antena, un aparat digital pentru reglat ar fi recomandat sau metoda clasica scoti televizorul si receptorul si din meniu te uiti sa ai semnal cat se poate de mare si verifici toate canalele. Tot aici si LNB-ul trebuie rotit (acordul fin) pentru un semnal optim.Iti recomand o antenă de 80-100 cm pentru un semnal mai bun.
4. LNB defect, cablu avariat, mufe vechi, se recomanda inlocuirea lor. In acest caz poti sa ai scurt circuit din cauza tensiunii . Îți recomand un LNB de calitate care face diferența in semnal.
5. Din cauza receptorului. Cu timpul se intampla ca un receptor sa receptioneze cu semnal scazut sau intreruperi cu toate ca antena LNB-ul si cablul sunt bine instalate. Este datorita varstei si folosirii dese.

Un site bun pentru a vedea toate datele de instalare a unei antene satelit este si www.dishpointer.com  , introduci localitatea si alegi satelitul, apesi pe search si iti arata si directia de orientare a antenei si in ce sens si cit trebuie sa rotesti de LNB.

Mult succes!

Mai multe informații și sursa postării de mai sus:

https://forum.softpedia.com/