la 11-05-2023 02:26 PM - editat ultima oară la 11-05-2023 02:33 PM de DanielaH
Se pot folosi în roaming GB acordați pt. vechimea abonamentului, adică 3,5 GB?
la 11-05-2023 03:41 PM
Salutare!
Raspunsul pe scurt: Da
Raspunsul pe lung: raportul de GB disponibili este dat de o formula (se gaseste pe net, e ceva de genul 2x cati GB ai disponibili in abonament impartit la valoarea fara TVA... cam asa suna formula. Te rog verifica, dar ar trebui sa vezi si in contract cat scrie, dar sa verifici si eventualele actualizari de informatii). Ar fi fost bine sa ne dai niste cifre, dar o sa fac un exemplu care sa fie mai simplu de urmarit:
Dilema intervine de aici in colo:
Totusi, ca sa ofer informatia pana la capat: internetul disponibil in roaming (netarifat) este nu poate depasi cantitatea de internet disponibila in contract. Ca exemplu (aberant pentru Romania, dar este cu titlu de exemplu): daca abonamentul tau este de 20E si ai doar 4GB , iar calculul zice ca ai putea sa consumi (fara costuri) 30GB, tu vei avea disponibili doar 4 (cantitatea din contract) + 3.5GB (vechimea), adica 7.5GB.
Am rugamintea sa citesti si sa intrebi daca nu intelegi ceva. Practic, cantitatea de internet disponibila ar trebui sa acopere cu varf si indesat internetul inclus in roaming.
la 11-05-2023 03:24 PM
Bun venit in Comunitate!!!
Eu stiu ca bonusul de trafic obtinut pt vechimea in retea este doar net national, nu si pt roaming.
la 11-05-2023 03:41 PM
Salutare!
Raspunsul pe scurt: Da
Raspunsul pe lung: raportul de GB disponibili este dat de o formula (se gaseste pe net, e ceva de genul 2x cati GB ai disponibili in abonament impartit la valoarea fara TVA... cam asa suna formula. Te rog verifica, dar ar trebui sa vezi si in contract cat scrie, dar sa verifici si eventualele actualizari de informatii). Ar fi fost bine sa ne dai niste cifre, dar o sa fac un exemplu care sa fie mai simplu de urmarit:
Dilema intervine de aici in colo:
Totusi, ca sa ofer informatia pana la capat: internetul disponibil in roaming (netarifat) este nu poate depasi cantitatea de internet disponibila in contract. Ca exemplu (aberant pentru Romania, dar este cu titlu de exemplu): daca abonamentul tau este de 20E si ai doar 4GB , iar calculul zice ca ai putea sa consumi (fara costuri) 30GB, tu vei avea disponibili doar 4 (cantitatea din contract) + 3.5GB (vechimea), adica 7.5GB.
Am rugamintea sa citesti si sa intrebi daca nu intelegi ceva. Practic, cantitatea de internet disponibila ar trebui sa acopere cu varf si indesat internetul inclus in roaming.
la 11-05-2023 04:58 PM
Salut @lozneanugheorgh,
Nu este precizat in regulament acest aspect dar nu ii poți folosi. Daca tu ai 5Gb trafic inclus pentru roaming si 3,5Gb pentru vechime, după ce vei consuma acei 5Gb pentru roaming nu vei începe sa folosești trafic din cei 3,5 pentru vechime.
la 11-05-2023 07:38 PM
@lozneanugheorgh: Internetul primit pentru vechimea abonamentului apare separat ca ”net bonus vechime” și este doar pentru utilizare națională. Netul pentru roaming apare distinct și defalcat ca disponibil în contul tău MyOrange. Detalii despre programul de fidelizare Orange ThankYou regăsești aici. Numai bine.
la 16-05-2023 11:23 AM - editat ultima oară la 16-05-2023 11:31 AM de DanielaH
Salut,
Asa cum spune si Pololica, bonusul se poate folosi in roaming tinand cont de limita de utilizare rezonabila. Mai multe informatii aici https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828.
Totodata trebuie sa tii cont de limita de conusm a traficului de internet in roaming care se aplica in functie de abonamentul detinut.
Limita se poate verifica in contul My Orange.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor