anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming involuntar la granite cu tari non SEE, sfaturi si indicatoare avertisment in zona de granita

delfinas
#StarMember

Mai multe persoane se trezesc cu un extracost considerabil din cauza de activitate in Roaming, desi nu au iesit din tara sau au mers in tari care fac parte din zona SEE.

Motivul principal e ca telefonul, avand activ "roaming in toate tarile", se "agata" de antena mai puternica, aceasta putand fi intr-o tara non SEE, pe langa care treci. Romania, acum, mai are astfel de probleme in zona de granta cu Serbia, pt ca, din decembrie, resursele incluse pt arealul SEE se pot folosi si in Rep. Moldova si Ucraina.

Important e ca roamingul, mai ales cel pentru toate tarile, sa fie dezactivat in mod curent si sa fie activat doar cand/daca e nevoie. O alta solutie recomandata e sa ne alegem manual reteaua dorita, sa nu lasam telefonul sa o aleaga automat. 

DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-activez-sau-dezactivez-serviciul-roaming-85

Cand primesti alerta ca ai depasit un consum de 50 de euro, ar putea fi vorba de o suma mai mare, pt ca dureaza ceva timp pana cand reteaua mama primeste semnalul de la cea partenera ca s-a observat un consum mare, iar internetul mobil in tari non SEE e foarte costisitor, ceea ce duce foarte rapid la atingerea acelei limite de alerta de 50 de euro.

Pentru a atrage atentia si mai mult, "apar indicatoare noi pe șoselele României. Șoferii vor fi avertizați că există „risc de roaming involuntar” în județele din apropierea granițelor.

Legea privind acest risc obligă autoritățile să monteze avertizări acolo unde există pericolul ca telefonul să se conecteze automat la rețele din afara spațiului comunitar.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a identificat 356 de localități din 19 județe, unde putem avea costuri suplimentare."

DETALII: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/roaming-involuntar-capcana-de-la-granite-pentru-utilizator...

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!
3 Răspunsuri 3

DanielaH
Moderator

Mulțumim mult pentru topic! Foarte util! L-am plasat în partea de sus a paginii din subcategoria "Roaming" pentru a fi cât mai vizibil.

Respectă și vei fi respectat, tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat.

Radutuby
#StarMember

Mulțumesc frumos pentru topic. Foarte util și de ajutor. 

„Less noise. Better signal.”

Pololică
#StarMember

Cu proxima ocazie, voi face o poză la un panou care indică astfel de roaming involuntar. De anul trecut tot îl vad (nu știu când a apărut întrucât merg cel puțin o dată pe lună prin zonă și tare îmi e că mi-a rămas o reminiscenta de la el).

PS: nu sunt cel mai sigur dacă am văzut și în zona Cazanelor Dunării, dar sigur am văzut doar pe partea românească astfel de panouri. 

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.