anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming inactiv in Croatia

Oana11
Începător
Am activ serviciul de roaming dar nu pot efectua decat apeluri de urgenta.
14 Răspunsuri 14

DanielaH
Moderator
@Oana11, bun venit în Comunitate! Ne-ar ajuta mai multe detalii. Ai abonament sau cartelă PrePay? Ce abonament/ opțiune? În ce țară ești? De cât timp?

Oana11
Începător
Am abonament orange me 11,sunt in Croatia de ieri ,adica 18,11

DanielaH
Moderator
Ai încercat să faci o selectare manuală de rețea?

Oana11
Începător
Poti sa imi spui toti pasii caci eu am gasit sa intru la setari si seclectez operator. Dar ce operator?

delfinas
#StarMember
Alege fiecare operator și vezi care "îți dă" semnal.

Oana11
Începător
Am scris mai sus toate detaliile

DanielaH
Moderator
Depinde de telefonul pe care îl utilizezi, dar în principiu pașii sunt cam aceiași - Conexiuni/ Rețele mobile/ Operatori de rețea. Aici poate fi selecție automată sau manuală. Dacă selectezi manual, vei vedea o listă cu toți operatorii din Croația. Poți încerca selecția manuală cu fiecare dintre ei pe rând (pentru că este posibil ca în zona în care te afli unii operatori să aibă semnal mai bun, iar alții mai slab sau deloc). Înainte poți face și un restart la telefon. Și verifică dacă serviciul de roamnig este activ și în telefon. Să ne spui dacă ai reușit.

Oana11
Începător
Am un Samsung z Flip

delfinas
#StarMember
Ai ales manual fiecare operator local?

FLo1
#StarMember
”Dacă selectezi manual, vei vedea o listă cu toți operatorii din Croația cu care Orange are parteneriat de roaming.” FALS!!!!!! Nu toți operatorii care vor fi afișați în lista respectivă vor putea fi și .... funcționali cu SIM Orange RO. La unii dintre aceștia, dacă îi vei selecta, telefonul va returna un mesaj asemănător cu acela dat la selecția în România a lui Vodafone având SIM de Orange. Testat și probat anul acesta în Franța (în urma cu 4 luni). ”Bouygues Telecom” era ok pentru Orange cu 5-10 ani în urmă. Astăzi, în 2020+1 acest operator deși apare pe listă la selecția manuală nu mai este pe lista favoriților. Deci nu scriu basme... @Oana11: Așa cum ți s-a sugerat deja, ca la loterie, alegi ”echipa câștigătoare”. În funcție de puterea semnalului și dacă există parteneriat încheiat între Orange RO și acest operator local, acesta din urmă va putea fi selectat manual. Altfel, BA.

FLo1
#StarMember
@Oana11: Prefixul internaţional pentru Croaţia este +385. Există trei operatori de baza pentru telefonie mobilă, care oferă servicii roaming pentru mulţi furnizori de servicii GSM din întreaga lume: - Croatian Telecom (Hrvatski Telekom – HT) - A1 (formerly Vipnet) - Telemach (formerly Tele2) https://www.expatincroatia.com/croatia-mobile-phone-providers/ Probabil nu la toți trei vei putea să te conectezi, dar dintre cei trei îl alegi pe cel care este mai bun atât ca servicii de voce cât și servicii de date. La unii dintre ei, în funcție și de semnal, serviciile de date nu vor fi accesibile.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Nu mai exista pe nicaieri lista operatorilor cu care Orange are incheiate parteneriate de roaming? Daca nu, de ce nu? E super util! Tocmai ca sa nu stai sa ii iei pe rand. Pentru ca, intr-adevar, asa cum a zis si Flo, cand dai selectie manuala, NU ti-i da doar pe cei cu care Orange are parteneriat de roaming. Ti-i da pe toti! Urmand ca tu, pe urma, sa-i iei la mana pe fiecare in parte, sa vezi la care te poti conecta. Munca in plus, pentru o lista care ar putea sa mentioneze exact CE parteneri de roaming are Orange in fiecare tara. N-ar trebui sa fie asa complicat, nu? De ce sa facem lucrurile mai complicate cand avem atatea si atatea metode de a le simplifica? Inclusiv trimiterea unui SMS in momentul in care userul a ajuns intr-o anumita tara, cu partenerii de roaming din tara respectiva, astfel incat sa stie ce optiuni are. Si da, evident ca asta presupune ca userul sa fie deja conectat la unul dintre ei, altfel nu va putea primi mesajul. Dar chiar si asa, mi se pare util sa existe chestia asta in tarile in care Orange are parteneriat cu cel putin un operator.
Client Orange

DanielaH
Moderator
@FLo1 & @arsradu, mulțumesc pentru intervenție. Corect, aveți dreptate! Am editat răspunsul.

DanielaH
Moderator
@Oana11, care mai este situația? Funcționează serviciul de roaming?