la 14-05-2025 12:26 PM - editat ultima oară la 16-05-2025 10:48 AM de DanielaH
Am abonament cu roaming activat și am depășit cele 123 zile în UE. Doua luni am fost taxata conform consumului dar acum mi-a închis accesul, nu mai primesc sau trimite sms sau telefona în țară. Dacă nu am acces la telefon nu-mi pot plăti facturile prin banca.
Este normal sa-mi închidă accesul la telefon și sa plătesc lunar factura de 12 euro?
Va mulțumesc!
la 16-05-2025 08:26 AM
La 10 euro extracost, nu primești alertă, de obicei la 50 de euro ești întrebat dacă vrei să consumi in continuare resurse sau blochezi accesul.
14-05-2025 01:19 PM - editat 14-05-2025 01:20 PM
Mimi, bun venit în Comunitate!
Ne poți spune, te rog, ce abonament ai și în ce țară ești? Ai încercat să selectezi manual o altă rețea parteneră?
la 14-05-2025 02:14 PM
Am abonament de 12 euro , sunt în Franța de mai mult timp . Internetul îl folosesc pe cel de aici și am nevoie de sms sau sa fiu apelata din tara pt.plata utilităților de acolo .
Acum nu pot trimite sau apela nici un număr de România, cred ca mi-au blocat accesul .
la 14-05-2025 02:55 PM
Nu văd de ce să-ți fi blocat accesul. Internetul funcționează și doar apelurile/ SMS-urile nu merg? Ce se întâmplă când vrei să apelezi? Încearcă, te rog, și conectarea pe altă rețea.
la 15-05-2025 01:35 PM
Internetul este din Franța, eu nu pot primi și nici apele numere din România.
Nici SMS nu primesc . Cred ca operatorul Orange mi-a blocat telefonul ca am depășit politica de utilizare în roaming. Dar am nevoie de număr pt. legatura cu banca .
la 15-05-2025 04:16 PM
Mimi, putem verifica și noi cu colegii situația ta punctuală. Ne poți oferi numărul de telefon în mesaj privat.
la 15-05-2025 08:18 PM - editat ultima oară la 16-05-2025 08:25 AM de DanielaH
Mulțumesc, nu mai știu cum sa rezolv problema..Acum am scos cartela din telefon, am verificat contul meu în my orange , am vorbit pe chat și totul pare în regulă . Totuși nu pot primi sms și nici apela vreun număr pe nici o rețea.
Nr. 0744xxxxxx ca și când nu există!
la 14-05-2025 02:58 PM
@Mimi24: Având abonament, pentru cost suplimentar în SEE ar fi trebuit să fi apelată pentru o confirmare /acceptare a costului astfel generat. Dacă nu s-a răspuns e altă poveste. Altfel nu erau motive de blocare, discutând de abonament.
la 14-05-2025 02:06 PM
Buna,
(Nu e normal) Ar trebui sa ei legătură cu Orange prin chat sau telefonic pentru a vedea ce sa întâmplat.
Poți folosi chat-ul din aplicația mobilă My Orange, secțiunea: Altele > Contact și feedback > Scrie-ne sau poți folosi numărul de telefon +40374300300
la 14-05-2025 02:17 PM
Nu pot apela nici un număr de România, am trimis un mail dar n-am primit încă răspuns.
Mulțumesc tuturor pt.ajutor .
la 14-05-2025 03:33 PM
Ia-ti un numar din tara in care esti, te costa mai putin decat un extracost in roaming. Numarul romanesc sa-l pastrezi doar pt urgente.
Pentru a primi mai repede un raspuns, apeleaza la chatul My Orange
16-05-2025 07:53 AM - editat 16-05-2025 08:03 AM
Aceiași situație și la mine, am ajuns in Dubai pe 7 mai, din 10 mai pot efectua doar apeluri de urgență, pe ambele telefoane simultan. Nu pot fi sunat, nu primesc sms-uri, nu pot suna. La rețea îmi apare cu semnul exclamării și îmi scrie că doar apeluri de urgență. Pe un număr am 3,ceva euro cost suplimentar pentru că am activat opțiunea de internet. Am un esim de pe care folosesc doar internetul. Total irelevant ce mai am, două telefoane cu aceiași problemă în același timp.
Și după o săptămână cei de la Orange încă insistă să mă conectez manual la o rețea de telefonie, deși le-am trimis și poză că am făcut și asta iar mesajul este că nu mă pot conecta la acea rețea. Sa restartez telefonul, să îl pun pe airplane mode, făcut toate cele si nimic.
La noapte ajung in Ungaria, sunt curios ce o sa se întâmple cu semnalul.
Orange îmi spune că al ei este totul ok, plauzibil ar fi doar că cei din EAD mi-au blocat accesul la rețeaua lor.
la 16-05-2025 08:05 AM
@crististreulea: Ești sigur că poți face cost suplimentar peste o valoare mai mare decât (de exemplu) dublul valorii de abonament? Ai confirmat? Te-ai asigurat de acest aspect?
Pentru că dacă resursele nu sunt incluse și ești pe cost suplimentar, acesta trebuie oarecum validat/confirmat. Altfel, va fi cazul ca la mulți alții, care ulterior se revoltau de costul exagerat tarifat....
Și ca idee, în țări exotice este mai bine să te limitezi la WiFi pentru a nu avea surprize.
16-05-2025 08:16 AM - editat 16-05-2025 08:18 AM
Am activat opțiunea de la Orange de 4 euro pentru 2G internet pentru 24 ore, pe un singur telefon. Cele 24 ore au trecut, am folosit aproximativ 800MB, a mai funcționat roamingul 2 zile și gata, game over pe două telefoane.
Costul suplimentar este de 3,36 euro iar abonamentele sunt Fan11. Acest cost suplimentar a fost făcut când am activat acea opțiune de net de la Orange, nu accidental sau abuzat de vreun serviciu de telefonie sau SMS. Anul trecut în Grecia am avut cost suplimentar pentru internet de aproape 10 euro pe fiecare număr de telefon și nu a fost nicio problemă. Nu am primit niciun SMS sau mail de notificare că mi-au fost restricționate serviciile de roaming.
Și oricum, 3,36 euro nu are cum sa fie dublul abonamentului, cu atât mai mult că sunt 4 numere de telefon pe contul meu.
la 16-05-2025 08:20 AM
În cazul tău, atunci consider că este cu referire la prelungirea acelei opțiuni de "24 de ore", indiferent de traficul de date mobile consumat.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor