anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Roaming blocat (am depășit cele 123 zile în UE)

Mimi24
Junior

Am abonament cu roaming activat și am depășit  cele 123 zile în UE. Doua luni am fost taxata conform consumului dar acum mi-a închis accesul, nu mai primesc sau trimite sms sau telefona în țară.  Dacă nu am acces la telefon nu-mi pot plăti facturile prin banca. 

Este normal sa-mi închidă accesul la telefon și sa plătesc lunar factura de 12 euro?

Va mulțumesc! 

1 Soluţie acceptată‚

La 10 euro extracost, nu primești alertă, de obicei la 50 de euro ești întrebat dacă vrei să consumi in continuare resurse sau blochezi accesul.

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

Despre ce prelungire vorbești? Nu înțeleg, ce legătură are?

@crististreulea: repet cele menționate de tine: "am activat pentru 24de ore". Pe de altă parte, dual-SIMul tău pare conectat cu un singur SIM. Deci verifică posibilitatea de conectare la un alt operator cu SIMul problemă. Depinde pe care dorești să le utilizezi. Atât timp cât nici măcar nu se conectează la una din rețelele operatorilor locali este clar că nu arecum să funcționeze. Deci încearcă alt operator local, iar după conectare rămâne de văzut dacă funcționează sau nu.

Al doilea eSIM este de la Nomad, strict pentru internet. Simul de Orange are semnul exclamării și mesajul "doar apeluri de urgență".

Am incercat conectare manuală pe rețeaua du 4G și 5G, mesajul este că nu se poate conecta. Alte rețele pe care le-a găsit aveau specificația (interzisă) și evident, nu mă puteam conecta la ele. In cele 3 zile cât a fost funcțional, s-a conectat automat pe du fara să fie nevoie de vreo intervenție din partea mea.

Acea opțiune de 2GB pentru 24 ore s-a făcut automat când am scos telefonul de pe Air plane mode înainte să setez esim-ul de la Nomad pe date mobile, așa că a luat Orange implicit și am primit sms-ul că mi-au fost alocați 2GB pentru următoarele 24 ore și am fost tarifat 4 euro. Asta e, pe al doilea telefon am debifat datele mobile in roaming. Miercuri seara se întâmpla asta. Joi am folosit internetul de la Orange, am fost și sunat din România. Seara am mutat internetul pe esim-ul de la Nomad, sms-urile și telefonia a rămas pe Orange. Joi aveam roaming, am fost sunat din România, am fost sunat și de pe numere spam din Țările de jos. Vineri până pe la amiază am avut semnal in roaming. Spre seară îmi era dubios că nu a mai sunat telefonul, atunci am conștientizat că am lipsă roaming. Lucrez in intervenții, imposibil sa nu mă sune cineva in decursul a 2 ore, mai ales că vedeam activitate mare pe grupul de WhatsApp de la servici.

Nu am incercat o data conectare manuală, de mai multe ori. Am încercat și diverse combinații de rețea preferențială 4G sau 5g și se opresc și esimul nomad și tot ce am putut să fac, am făcut.

Total egal despre ce povestesc eu legat de telefonul meu cu opțiuni de esim, restart, mod avion, conectare manuală, dezactivat, activat, opțiuni activate și toate cele, atâta timp cât am un al doilea telefon la care nu s-a făcut absolut nimic și a avut roaming timp de trei zile după care a murit deodată cu al meu.

Singura explicație este că telefonia din Dubai cu numele du îmi restricționează accesul la rețeaua lor. Ajung la noapte în Budapesta și o să văd cum se comportă și acolo.

Mi-am zis: ce am de pierdut. Așa că am încercat să mă conectez la o rețea la care îmi scrie interzis. S-a conectat, au început să intre sms-urile cu apeluri pierdute, de la mesageria vocală...

Stupid... 

Dacă încerci... reușești. Era clar că e o problemă locală, de operator local. 

Sfat: NU lăsa conectarea neapărat pe cea implicit automată. De multe ori vei constata un semnal mai bun pe operatori care sunt în plan secundar. În Ungaria nu cred să ai probleme.  Numai bine și te așteptăm și cu alte contribuții în Comunitate. 

@crististreulea, ne bucurăm că s-a rezolvat.

Te rugăm să confirmi și pe topicul tău. Răspunsul tău acolo poate fi de ajutor și altor utilizatori aflați într-o situație similară.

Mulțumim și te mai așteptăm în Comunitate.

La 10 euro extracost, nu primești alertă, de obicei la 50 de euro ești întrebat dacă vrei să consumi in continuare resurse sau blochezi accesul.

Mulțumesc frumos tuturor pt.ajutor , am rezolvat problema. 

O zi frumoasă! 

Cu drag, ne bucuram ca ai rezolvat problema!

Cum s a rezolvat? Soluția ta va fi de folos și altora.