anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Restrictie date mobile in roaming

Malgrig
Vizitator

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti..

Am folosit roaming , am primit sms ca am depasit 40€ ,si ca pentru a folosi datele mai departe , trebuie sa dai SMS cu DA la un numar .... sms , eu nu am dat ,eram convis ca nu o sa fiu taxat , dupa 40€. E normal ca  datele mobile sa mearga in continuare, si sa ajungi la o suma  mult mai mare.. Mulțumesc 

8 Răspunsuri 8

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

Nu este normal.

Te sfătuiesc să contactezi serviciul clienți și să explici situația.

https://www.orange.ro/contact/ 

Au mai fost astfel de situații prezentate în comunitate și au fost rezolvate în mod favorabil în urma realizării unor sesizării către serviciului clienți.

Uite un caz similar în linkul de mai jos (nu este singular):

https://comunitate.orange.ro/t5/factura/cost-suplimentar-orsova-707-euro/m-p/176396 

Te așteptăm cu vești bune!

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

S-a mai discutat subiectul, nu este în regulă! Fă-le sesizare și sper să se rezolve favorabil.

Succes!

arsradu
#StarMember

Salut,

Pai...daca ai dat DA la un mesaj care spune: "ai ajuns la X euro. Daca vrei sa continui, raspunde cu DA la acest mesaj"....atunci da, este cat se poate de normal sa te taxeze in continuare, si suma sa creasca. Acel mesaj asta face. Te anunta ca ai ajuns la un anumit prag. Si te intreaba daca vrei sa continui sa fii taxat. Daca ai raspuns cu DA, datele se deblocheaza si vei fi taxat in continuare.

Client Orange

1000001953.jpg

Se pare că nu a dat.                                

Ah, ok. Citisem ca a dat... Greseala mea. 😄

Pai in cazul asta, probabil ca in sistem nici n-a mai contat raspunsul, pentru ca probabil e doar notificare, nu se face si o restrictie a datelor.

Dar ar fi util de stiut totusi cum suna acel mesaj.

Stiu ca in general se limiteaza datele, pana se trimite acordul userului. Daca nu se limiteaza si merg in continuare...aia nu e prea bine.

Mersi ca mi-ai atras atentia. Chiar citisem fix pe dos. :))

Client Orange

Important in acest caz este ce limita a setat.

Pentru că dacă limita este setată până la 100 euro, vei fi taxat până la această sumă chiar daca ești avertizat mai devreme.

https://www.orange.ro/roaming-abonament/data-traffic-control/ 

Într-adevăr, ar fi fost util să vedem acel mesaj/notificare.

Însă cei de la serviciul clienți pot verifica exact ce sa întâmplat (limita/daca a fost trimis un SMS).

Da, asa e. Dar atunci ce rost ar avea acea confirmare...? Ce sa confirmi daca taxarea merge oricum in continuare? :))

Da, clar trebuie sa vedem ce zicea in acel mesaj. Si in ce context s-a cerut sa se trimita sms cu Da.

Mersi de link. Nu stiam de el. 🙂

Client Orange

Ideea este că in link se specifica limita automata de 50 euro. Iar el spune că a primit mesajul la 40 euro.

Ar fi normal sa fie tarifat până la 50 euro.

Noi nu știm cu cât a fost tarifat in plus (prea multe necunoscute).