anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme roaming non UE

CalinR
Cunoscător

Nu pot fi apelat in roaming din roaming. Apelurile dinspre si spre Romania functioneaza. A mai intalnit cineva problema asta? Ceva solutii?

10 Răspunsuri 10

delfinas
#StarMember

Unde te afli si unde se afla persoana care vrea sa te sune? Ce abonamente sau extraoptiuni aveti fiecare? Ce mesaj primeste persoana care te suna? Ai incercat sa setezi manual o alta retea partenera?

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Nu conteaza extraoptiunile din roaming. Important e ca roamingul sa fie activat. Sunt intr-o tara non UE. Eu pot sa sun in Ro si pot fii sunat din Ro. Din roaming nu. Ceilalti pot suna intre ei in Ro si din Ro

Cel care te suna din roaming pune si prefixul Romaniei inaintea numarului tau?

DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-pot-apela-sau-primi-apeluri-cnd-sunt-n-roaming-87?srsltid=AfmBOopDx1c...

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Citeste, cu atentie, problema mea

Am citit si te-am mai intrebat ceva, daca cei care te suna din orice alta tara decat Romania pun prefixul Romaniei in fata numarului tau.

Pentru a fi apelat când te afli în Roaming:

• de către o persoană din România, cel care te apelează formează numărul în format naţional (07XX XXXXXX )
  • de către un număr din altă ţară (inclusiv cea pe care o vizitezi), cel care te apelează formează numărul tau în format internaţional. (+4 07XX XXXXXX sau 004 07XX XXXXXX)

DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-pot-apela-sau-primi-apeluri-cnd-sunt-n-roaming-87?srsltid=AfmBOopDx1c...

Dupa cum am spus: apelurile dinspre si inspre Romania functioneaza! Deci se foloseste codul de tara sau crezi ca se foloseste telepatia? Acelasi cod de tara se foloseste si in roaming, nu?! In plus de asta persoana(ele) au numarul memorat in agenda, deci nu mai este nevoie de adaugarea unui nou cod de tara peste cel deja memorat in agenda. Persoanele mentionate mai sus(grupul meu de prieteni) pot comunica intre ele(voce).

Cred ca acum tu nu ai citit explicatiile: cand esti sunat din Romania, NU e nevoie ca apelantul sa una prefixul Romaniei, ci formeaza numarul tau simplu. Daca esti sunat DIN ALTA TARA DECAT ROMANIA, TREBUIE format si prefixul Romaniei. Asta e diferenta intre apelurile din tara si cele din alte tari. Si vezi sa nu ai vreo restrictie in telefon referitoare la numerele in format international. Cei care te suna si se pot apela intre ei sunt tot in Orange?

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ceilalți cu care ești ce setări au în telefoane? Ce se întâmplă când suni? Ar trebui să se întâmple ceva.

PS: ai restricții privind apelurile internaționale? 

Eu pot suna oriunde si pot fi sunat din Romania. Nu pot fi sunat din roaming. In rest perfect functional. 

Verifică în telefon dacă ai restricție (blocare) pentru apelurile primite în roaming sau dacă ceilalți din roaming au pus prefixul de România înaintea numărului tău.

Screenshot_20251227_221700_com.huawei.contacts.jpg