anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot apela din roaming

TheSpecialist
Maestru

Salut ! 
Întâmpin o problemă mai ciudată. Sunt împreună cu familia în afara țării, și de pe unul din telefoane nu putem apela. Abonamentul are roaming inclus, traficul de date funcționează, numărul poate fi apelat, și din țară și local, dar nu inițiază apeluri ( se aude în robot care spune, presupun, să contactez furnizorul național de servicii). Numerele pe care vrem să sunăm au prefixul țării salvat. În setările telefonului nu am găsit nicio restricție, i-am dat restart, dar degeaba. 
Late edit: am obținut o traducere și am înțeles ca zice robotul ca numerele pe care vrem să le apelăm sunt blocate. Ceea ce e imposibil. În țară nu era nicio problemă. 

1 Soluţie acceptată‚

Hai ca am rezolvat-o din My Orange. Aparent pe lângă serviciul de Roaming trebuia activat și serviciul Internațional. Nu văd logica pt ca acel serviciu te lasă să apelezi oriunde în lume, nu din lume. 

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

FLo1
#StarMember

Salut. Deși menționai "că poți fi apelat", ai și răspuns la apel? Sau doar apel și atât? Fiind pe abonament, ești într-o țară din SEE  sau non-SEE? Ai vreo opțiune activată dacă ești într-o țară non-SEE? Ai încercat rețele partenere alternative?

Da, am răspuns la apel ca să fiu sigur ca e în regulă. Dar am rezolvat între timp.

Am înțeles. E bine dacă ai rezolvat problema. Te rog, ne poți menționa cauza problemei / soluția? Pentru că îmi amintesc că au mai fost topicuri asemănătoare (servicii date fără voce în roaming).

LE: Am văzut răspunsul mai jos, deși nu prea are logică, exact cum menționai. Mersi.

Da, nu înțeleg nici eu ce legătura are, dar am văzut ca numerele cu serviciul activ pot apela fără probleme și am zis să încerc. 

DanielaH
Moderator

Salut!

Confirmăm și noi că pentru a apela din roaming este nevoie atât de serviciul de roaming cât și de cel internațional.

De exemplu, dacă ești în roaming, înregistrat într-o rețea parteneră a unui alt operator din altă țară, și vrei să apelezi un număr de România, acea rețea "vede" că acel număr este în altă țară, deci este necesar și serviciul internațional. Dacă vrei să apelezi un număr local, din țara în care te afli, atunci va fi suficient serviciul de roaming.

Mulțumesc de clarificare.