anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Limita date roaming.

ClauTim
Începător

Buna! Mi-am activat optiunea de 12 euro pt roaming. Dupa ce am aterizat in tara in care calatoresc am primit mesaj de la orange ca limita de date e de 2926, insa in aplicatie imi spune ca limita de date e de 12 gb. Oare e o eroare?

7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Hmmm….2926…ce? MB?

In ce tara esti? Posibil sa fie ceva specific fie cu tara respectiva, fie pe cont… Si da, se poate sa fie si o eroare.

De asemenea, in ultimele 4 luni, ai mai fost in roaming? Daca da, pe ce perioada?

Client Orange

Olanda. 2926 MB da, nu am mai fost pe roaming in ultimele 4 luni. In aplicatie in continuare imi arata 11.83 gb limita de date(a scazut de la 12 ca am butonat telefonul), cand sun la *133# la fel, tot 11.83. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

E posibil ca informatia din mesaj sa fie outdated...

Stiu ca mai demult nu aveai tot traficul de date disponibil si in roaming. Aveai doar o fractiune din el. Cam cat ar fi in acel mesaj. Era ceva de genul: "100GB trafic de date in optiune, din care 3GB in roaming".

Acuma, pe site-ul Orange scrie foarte clar ca toti cei 12GB sunt disponibili in roaming, deci...nu stiu ce sa zic. E posibil sa fie o eroare de calculare.

arsradu_0-1672221997066.png

 

Din moment ce si la 333/*133# iti da aceeasi informatie, tind sa cred ca acel mesaj foloseste probabil modalitatea veche de calculare a traficului in Roaming (sau nu se aplica in cazul asta), si e posibil intr-adevar sa fie gresit. 

Ca idee, am verificat si informatia specific pentru roaming Olanda, si nu e nimic deosebit. Ar trebui sa ai toti cei 12GB disponibili si in roaming.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Cum stai cu consumul de net? Acei 12GB fac parte din cei 112GB (12+100). Daca ai consumat 109GB pana sa ajungi in roaming, cifra primita (2986MB=2.86GB) este corecta.

DanielaH
Moderator

@ClauTim, s-a rezolvat/ clarificat situația?

Anonim
Neaplicabil

Aveți idee dacă a crescut limita de date in Roaming? De azi îmi apare ca am 26gb in Roaming. Am un abonament Smart plus 15

Da. In fiecare iulie tariful de roaming va scadea pana la 1E/GB in iulie 2027.

https://digital-strategy.ec.europa.eu/ro/policies/roaming