19-01-2026 09:33 AM - editat 19-01-2026 09:37 AM
Salut tuturor Am o mică nelămurire despre internetul Orange la abonament deoarece am 12 GB de internet în roaming iar după ce am consumat 5,5 GB îmi trimite mesaj că am epuizat toate resursele de internet în roaming și că voi fi supus costului suplimentar
la 19-01-2026 09:44 AM
Bună dimineața @Body2. Cantitatea de ”date mobile” disponibil pentru utilizare în țara unde utilizezi este confirmată printr-un SMS în momentul activării /conectării la rețeaua ”operatorului local” și având roaming activat. Această cantitate depinde atât de utilizarea/accesarea anterioară în roaming a internetului, dar și de utilizarea în România a datelor mobile (în ultimele 4 luni), pentru a respecta prevederile consumului rezonabil în roaming SEE. Găsești detalii despre acest consum aici: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828
Te așteptăm cu eventuale detalii pentru mai multe informații.
19-01-2026 10:31 AM - editat 19-01-2026 10:40 AM
Salutare!
Ne poți spune de cât timp ești în roaming, ce tip de abonament ai și cât costă acesta? Mai ai disponibil net național?
Cantitatea de date disponibilă în roaming depinde de prețul abonamentului tău. În plus, se aplică Politica de Utilizare Rezonabilă în SEE.
Aceasta înseamnă că serviciile trebuie folosite preponderent în România. Orange monitorizează consumul și prezența în roaming pe o perioadă de 4 luni.
Dacă, în această perioadă, consumi mai multe resurse în roaming decât în România, Orange te poate notifica și poate aplica ulterior suprataxe, chiar dacă nu ai epuizat cei 12 GB incluși.
https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see
la 19-01-2026 11:22 AM
E abonament smart la 8,2 € parcă dar la Detalii abonament scrie clar 12 GB internet roaming iar în roaming sunt e mai puțin de două săptămâni și e prima dată când folosesc roamingul de la reînnoirea abonamentului. Uită te în screenshot scrie în josul paginii Câte date am folosit în roaming
la 19-01-2026 11:26 AM
Poți atașa un screenshot din secțiunea consum my Orange?
Acolo este evidentiat mult mai bine consumul.
la 19-01-2026 12:06 PM
19-01-2026 12:14 PM - editat 19-01-2026 12:17 PM
Va trebui să contactezi serviciul clienți pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Este posibil să fie o eroare în sistem, însă numai ei pot confirma acest lucru. Presupun că, în România, ai consumat mai mult de 12 GB de internet național și având în vedere că plătești 8 euro lunar ar trebui să beneficiezi de cei 12 gb disponibili.
la 19-01-2026 12:19 PM
Am folosit mai mult Wi Fi decât datele mobile cred că am sub 12 GB de internet folosesc Național
la 19-01-2026 12:29 PM
În acest caz când revii în România încearcă să consumi mai mult datele mobile naționale. Poți lăsa datele mobile active dacă beneficiezi de net național nelimitat. Oricum, eu aș contacta serviciul clienți Orange pentru a fi sigur că acesta este motivul.
la 19-01-2026 12:47 PM
Salutare!
Din ce inteleg, cantitatea disponibila este sub cantitatea calculata. Desi l-am vazut destul de rar, acest lucru se datoreaza faptului ca ai un consum mic de internet mobil national. Asa cum iti recomanda Mihai si Flo, ai nevoie de un consum in tara ca sa se "calculeze" in roaming SEE la valoarea maxima disponibila conform formulei.
Ca recomandare de consum: asculta podcasturi cand esti in drum spre casa sau serviciu (sau scoala), in special cand estimezi sa pleci in SEE. Eu, de exemplu, ma incadrez in 10-15GB pe luna (mai mult spre 10GB) si nu am probleme cu roamingul. Cand merg in concediu, ma incadrez in cantitatea disponibila cam orice as face (radio online, Waze, Whatsapp, etc).
Totusi, sa ai in vedere ca in perioada de 4 luni (123 de zile) in care se calculeaza media consumului, sa depasesti cantitatea (ca si consum national) disponibila in roaming. Adica, sa consumi 13-14GB lunar inainte sa pleci afara.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor