anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Imposibil de activat reteaua de date celulare. Esec de autentificare PDP

IrinaGhi2023
Junior entuziast
  • Bună ziua! Mă aflu în Grecia în vacanță, mi-am activat opțiunea de roaming SEE cu 12€ în ziua în care am plecat din România. Toate bune și frumoase, am ajuns în Grecia și în ziua respectivă mi-a funcționat internetul, cartela, într-un cuvânt, însă astăzi, nu. Mi-a apărut eroarea aceasta: “ Imposibil de activat rețeaua de date celulare. Eșec de autentificare PDP”. M-am documentat și am urmat toți pașii pentru reactivare, însă nu reușesc. Ce ar trebui să fac? Menționez ca am fost în vacanță, în Italia, în luna mai, posibil ca aceasta să fie “problema”? Vă mulțumesc!
26 Răspunsuri 26

MihaiC99
Campion

Salutare!

Verifica in my Orange daca opțiunea este activa și dacă există resurse de date disponibile în roaming.

Poți incerca o resetare a setarilor de rețea din setările telefonului. Verifica setări apn. Ai incercat selectarea manuala a unei alte rețele disponibile?

Bună ziua! Am activ roamingul, am încercat să mă conectez, manual, la altă rețea, am dat restart telefonul și nimic

IMG_7462.jpeg

Ai în prezent activă opțiunea de 12 € sau 16 €? Din SMS nu reiese că ai resurse disponibile în roaming. În aplicația My Orange, la secțiunea Opțiunile mele, ce opțiuni apar active?

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Încearcă să cauți manial altă rețea. S-ar putea să fie o problemă de conectare la rețeaua actuală. 

Buna! Da, și nu merge

Nu stiu ce sa zic, dar in urma cu 2 ani, cam in periaoda asta, Orange a avut o problema cu partenerii in Grecia. Nu stiu daca e o coincidenta sau nu, dar ai probleme tot in Grecia si pe final de vacanta (daca retin bine, grecii aveau si atunci incendii...).

FLo1
#StarMember

@IrinaGhi2023: Bun venit în Comunitatea Orange. Un fapt concret este că nu are legătură cu utilizarea în luna mai în roaming a numărului. Ai cumva eSIM pe un iPhone? Este mai des întâlnită eroarea în aceste cazuri. Poți încerca restart la telefon și selectarea manuală a unui alt operator de rețea. Dacă nu s-a remediat, verifică dacă roamingul este activat în contul tău MyOrange. 

Dacă ai eSIM nu recomand resetarea (măsură extremă) pentru a nu rămâne fără profilul eSIM activat pe telefon.  Te așteptăm cu vești bune.

IrinaGhi2023
Junior entuziast

Bună ziua! Sincer nu știu dacă am un eSIM, nu cred ca am de fapt. Am încercat orice și tot nu merge.

@IrinaGhi2023: Dacă nu ai eSIM, atunci ai posibilitatea verificării funcționării SIM-ului într-un alt telefon? De ce? Pentru a nu iniția un ”reset network” dacă nu este neapărat necesar. Pentru că la astfel de eroare, aceasta ar fi rezolvarea, dar fiind în roaming (și cu atât mai mult dacă ai eSIM) este mai dificil sau inutilă o astfel de remediere. Eventual la întoarcerea în România.

Deci dacă ai posibilitatea și ai SIM fizic, verifică SIM-ul într-un alt telefon. Pe curând.

IrinaGhi2023
Junior entuziast

Bună ziua! Voi încerca și asta. Mulțumesc!

IrinaGhi2023
Junior entuziast

Bună ziua! Am încercat și cu verificarea SIM-ului într-un alt telefon și tot nu merge. Nu se conectează la rețea, nu are semnal, îmi apare “căutare rețea”. 

Mulțumesc @IrinaGhi2023 pentru revenirea cu informații noi. În acest context, cu un SIM care ”caută rețeaua” fără altă posibilitate de utilizare, fiind în roaming, mai rămâne de verificat dacă:

1. Știu că nu ești conectată la nici un operator, însă la <simbolul semnalului de telefon> (acel semn cu formă de nai) există cel puțin câteva linii sau nici o linie? Dacă există, atunci poți încerca apelarea *100# - SelfCare (dacă nu ai semnal nu va funcționa, indiferent că ești conectată sau nu).

2. După constatarea problemei bănuiesc că nu au mai funcționat nici un serviciu, adică nici apelare, nici SMS, nu doar <date mobile>. Poți confirma acest aspect? 

Ca o concluzie: Poți verifica dacă sunt probleme în zonă cu serviciile operatorilor de telefonie mobilă (adică să nu fie o problemă locală)?... altfel înseamnă că este o problemă legată de SIM-ul utilizat care rămâne de verificat (poate chiar schimbat) la revenirea în țară (în funcție de cele constatate ulterior). Te așteptăm cu vești bune.

IrinaGhi2023
Junior entuziast

Buna! Dupa cum se poate observa din poza, nu e nicio liniuță de semnal, doar cele 3 puncte. Am încercat toate variantele. Cred ca problema este semnalul, la Orange, întrucât câțiva din prietenii mei sunt la Vodafone și le funcționează chiar foarte bine. Problema e ca sunt dependentă de wifi și sunt “reținută” pe zonele unde acesta este 😒 foarte dezamăgitor. Mulțumesc maxim tuturor pentru îndrumări, sfaturi și indicații. O zi plăcută!

IMG_7705.png

@IrinaGhi2023:  Mulțumesc de răspuns. Problema este de SIM, și nu ai cum să o rezolvi până la întoarcerea acasă. Din ce cauză? Cum s-a întâmplat? Este puțin cam ”probabil” de explicat, însă mai mult ca sigur va fi necesară o schimbare de SIM, pentru că nici măcar național nu va funcționa. Rămâne să verifici situația la întoarcerea în țară, probabil cu o schimbare de SIM într-un shop Orange.

Vacanță plăcută, chair dacă fără <date mobile>.

LE: Ca idee referitor la semnal, în roaming, semnalul Orange este fără importanță. Este doar SIM-ul Orange, cu un telefon conectat la un operator local.