la 01-07-2023 11:19 PM - editat ultima oară la 03-07-2023 02:52 PM de GeorgianaD
Salutare tuturor . Recent am iesit din tara ( o saptamana) cu o extraoptiune SEE activa de 12 euro plus 4 euro credit . Imediat ce am iesit din Ro creditul a fost consumat pt date in Roming iar datele incluse in extraoptiune nu functioneaza nici acum. Restul din extraoptiune ca de ex minutelw incluse sau mesajele functioneaza perfect. Am Roming activat ,am profil internet orange la zi dar datele imi sunt restrictionate.
la 02-07-2023 10:18 AM
Salut Lucian,
Dupa cum ziceau si colegii mai sus, ceea ce descrii tu (consum din credit in loc de resurse, sau cost suplimentar la abonament), apare atunci cand ai depasit limita de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming in ultimele 4 luni (123 de zile), cumulat. Si nu trebuie sa fie 4 luni legate. E suficient sa fie un pic peste jumătate (61 de zile din cele 123) ca sa se considere consum majoritar in roaming.
Solutii:
1. adaugi credit, si consumi din el impreuna cu acea optiune de roaming. In general, in felul asta, tarifele sunt un pic mai mici (dar ai si optiunea de achitat, deci trebuie sa iei in calcul si asta)
2. renunti la optiune, si ramai doar pe credit (min 1 euro pentru activare roaming), dar in felul asta te taxeaza mai mult.
3. iei o cartela din Germania
Ai aici tarifele de roaming pentru ambele situatii, pentru Germania.
la 02-07-2023 12:05 PM
Problema asta nu se poate rezolva decat din sistemul Orange. E clar ca nu e vorba de depasirea limitei rezonabile de consum in roaming. Nu ai alta solutie decat sa suni la 300 sau sa intri pe chatul My Orange si sa ceri un operator.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor