anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se pot termina resursele de roaming nelimitate?

Dandan11
Începător

In abonamentul meu ca si pe contul meu scrie ca am roaming in voce nelimitat. De ce primesc SMS de la Orange ca resursele mele s-au epuizat si ca de acum trebuie sa platesc? Cum se pot termina resurse nelimitate? 

1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember

Dandan, bun venit in Comunitate!!!

"Nelimitatul" se termina in momentul in care ai stat in roaming, in ultimele 2 luni, mai mult decat in tara. Cand depasesti limita rezonabila de consum in roaming, treci pe extracost. Roamingul e doar pt plecari temporare din tara, nu pt perioade in care ai rezidenta in alta tara.

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

delfinas
#StarMember

Dandan, bun venit in Comunitate!!!

"Nelimitatul" se termina in momentul in care ai stat in roaming, in ultimele 2 luni, mai mult decat in tara. Cand depasesti limita rezonabila de consum in roaming, treci pe extracost. Roamingul e doar pt plecari temporare din tara, nu pt perioade in care ai rezidenta in alta tara.

Dandan11
Începător

Eroare! Daca E NELIMITAT nu are nici o legatura du ultimile 2 luni. Nelimitat inseamna ça nu se termina niciodata, nici in 2 luni, nici in 5,e infinit. Asa apare in contul meu, infinit. Sau eu nu mai inteleg bine limba Romana... Asta in clar se numeste publicitate mincinoasa si facturare abuziva. Am sa i sau in judecata si nu le platesc nimic! Vreau sa vad si eu un judecator care mi va spune ca nelimitat inseamna chestia aceea cu 2 luni. Ori E nelimitat, ori E minoritar in 2 luni, nu? E publicitate mincinoasa? Dar facturare abuziva? 

@Dandan11: Atât timp cât preiei doar partea care te interesează din ”condițiile de utilizare ale resurselor”, atunci îți doresc succes la judecata mult fluturată aici. Numai bine și te așteptăm cu actualizări pe topic. 

Dragilor, nu preiau doar partez care ma intereseaza. Preiau ce E scris in contract si in oferta. Lucrez de 22 de ani in telecomunicatii, dar intr o alta tara; civilizata... Cand scrie nelimitat si nu E nici o trimitere de genul, * , cifre mici 1,2,etc, care sa specifice o conditie à nelimitarii, atunci, nelimitat e NELIMITAT. Am mai castigat 2 procese in telecomunicatii si l castig SIGUR si pe acesta. Asta apropo de urare... 

Atunci de ce nu iei cartela din tara aceea civilizata pt uzul principal, mai ales ca lucrezi in telecomunicatii? Pastrezi numarul romanesc si-l treci pe prepay doar pt a primi apeluri si sms-uri urgente, consumand din credit.

Daca informatiile le preiei trunchiat, nu poti sa te plangi ca ai fost pacalit.

Stiu ca e deranjant, dar sa stii ca asta e politica tuturor frurnizorilor de telefonie mobila. Nu e o reclama mincinoasa, ti se si spune ca roamingul este pt calatorii temporare. Cand stai mai mult plecat din tara, iei cartela din tara in care stai mai mult.

DETALII: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828

                https://www.orange.ro/roaming/

RafaHelper
#StarMember

Salut @Dandan11

Romania la fel ca si restul tarilor din grupul SEE se supune unei legislații europene privind consumul resurselor in Roaming. 

Mai multe detalii despre regulamentul european pentru roaming găsești aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_en.htm

E trist daca după 22 de ani in telecomunicații nu cunoști o parte din legislație privind roaming-ul.

Tu, eu, noi facem o Romanie sa fie civilizata, atunci cand spui ca Romania nu e civilizata spui si despre tine același lucru. 

Te rog sa ne tii la curent cu acel proces, sunt sigur ca este un subiect interesant si pentru alti membri din comunitate. 

Din pacate, nici macar Tratatul de la Maastricht nu se studiaza in Romania (desi, conform acelui tratat, toata legislatia europeana este transpusa in cele nationale si, tot de acolo, avem reclama "Sunt cetatean european si am drepturi..."). Cu atat mai putin nu se cauta in legislatia europeana faptul ca opereatorii au acest drept, de a taia resursele incluse (adica sa tarifeze) in cazul in care, intr-o perioada data (123 zile) se constata ca numarul a consumat mai mult in SEE decat in tara de resedinta.

PS: oare nemtii sunt asa de inapoiati mintali sa plateasca 20-30E pentru aceleasi servicii pe care in Romania le ofera la 10-15? Nu le-ar fi mai rentabil sa se aboneze la Digi cu 5 numere (cu un total de 15E) si sa plateasca depasirile la mai putin de 1E/GB?

Am senzatia ça verbesc la pereti, dar nu contaeza. E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune... 

Cand nu pricepi un subiect E ma bine sa nu l abordezi. Inteligenta sclipitoare, fiecare tara sau operator are dreptul sa si fixeze politica de Télécom. DAR! O data fixata este obligatoriu si légal, sa O afiseze in contracte si sa specifice clar aceasta politica. Deci trebuia ça acel nelimitat sa ai va o trimutere la acea ipotetica politica, faut care nu se intampla in contractul meu si proabil nici in altele... Adica... Lasa Bâ ça merge si asa, multi vad, putini pricep. Asta E principiu civilizatiei romanesti. Ma rog civilizatie, E mult spus... Spun asta cu mari regrete dar asta E realitatea. Romania E rusinea Europe. Tot in epic de "aur" Traieste... 

Deci in materie de telecom nu prea am lectii de primit. Politica este una, iar publicitatea MINCINOASA este alta. Eu nu politica o critic, "iteligentilor", Ci contractul afisat mincinos. 

Acum E mai clar sau doriti un desen? 

V ati obisnuit sa va lasati prostiti si refuzati gandirea... Pentru vou Orange are dreptate nu i asa. Foarte bine. Lasati va furati. Eu refus!!!!!!! 

Și eu am senzația că nu ți-ai citit contractul sau actul adițional de la ultima prelungire de contract. Eu am găsit în actul adițional detalii despre cum trebuie folosit roamingul SEE, despre limita rezonabilă de consum, etc

Screenshot_20230516_171348_edit_612250465019881.jpg

Ai dreptate nemtii nu s redusi mintali, dar ei sunt corecti si cinstiti (cuvinte disparute din lexicul romanesc din pacate...). Nemtii cand spun nelimitat asa este. Iar dacā sunt conditii pentru à limta, nemtii le scriu in contract nu mint ça Orange Romanica. Si n Franta E Orange dar ce crezi, nici astia nu mint. Dar la Romanica, merge.... 

In lumea civilizata, asa cum spuneam se afiseaza clar in contract ce ai si ce nu ai. Fara funii, subantelesuri si alte minciuni si futisaguri....