anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Activare automată neautorizata opțiuni roaming

bon3loo
Junior

Salutare,

S-a întâmplat să mă aflu lângă granita cu Republica Moldova și mi-a intrat roaming-ul pe o rețea din Moldova.

Până aici nimic nou, având în vedere că se întâmplă de fiecare dată când merg acolo și nu am avut probleme până acum.

In ultimele doua dați am pățit ceva foarte interesant. Mi s-au activat extraoptiuni automat fara sa autorizez eu nimic. Sau cel puțin nu știu să o fi făcut.  Contra cost, evident. 

Va las un screenshot cu cele două opțiuni.

Există o explicație pentru asta? De ce se întâmplă asta și cum pot dezactiva și eventual să îmi primesc banii înapoi daca este vreo greșeală? 

6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Buna!!!

Atata timp cat ai activat in telefon accesul la roaming in alte tari (decat cele din SEE), fiind la granita,  ai "captat" semnal de la o antena din Moldova. Netul fiind deschis, ai declansat automat activarea optiunii Go Explore 1.

DETALII: https://www.orange.ro/roaming/moldova/

https://comunitate.orange.ro/t5/roaming/roaming-uk-noi-tarife-aprilie-2024/td-p/148771

https://comunitate.orange.ro/t5/nout%C4%83%C8%9Bi/%C3%AEn-cur%C3%A2nd-o-nou%C4%83-ofert%C4%83-de-roa...

FLo1
#StarMember

Condițiile în roaming sau schimbat. Atât timp cât roamingul va fi activat opțiunea se va activa. Ce să faci pentru a nu se mai activa? Simplu: dezactivezi roamingul, atât ca opțiune dar și din telefon. Din telefon mai exact la conexiune selectezi conexiunea MANUAL (nu automat), iar  "date roaming" să fie dezactivată.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Roaming-ul îl activezi doar când ai nevoie de el, pentru că s-ar putea să intre accidental și să te ,, rupă " la buzunare. 

Dacă e activ din telefon, se consideră că este autorizat.

Sunt destule persoane care reclamă aceleași lucruri și prin Comunitate și prin alte locuri! Când ai primit SMS de atenționare, deja te-a  ,, încărcat" cu ceva euro suplimentar.

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Roaming accidental. Asta se întâmplă. Recomandarea ar fi sa te famikiarizezi cu noile opțiuni de roaming și să dezactivezi roamingul când ajungi în zonă (ori din telefon pentru date, ori din aplicație, ori, din telefon, selectezi manual rețeaua). 

MCostel
Explorator

Salut,

Având în vedere că regulile și ofertele de roaming sau schimbat.

Termenul "neautorizat" devine autorizat prin omisiune.

Iată câteva informații despre cum activezi/dezactivezi roaming:

https://www.orange.ro/help/cum-activez-sau-dezactivez-serviciul-roaming-85 

 În cazul în care ai serviciul Roaming activat și te afli într-o zonă de graniță, se recomandă să selectezi manual rețeaua Orange, pentru a evita înregistrarea telefonului într-o rețea din țara vecină, din cauza fluctuațiilor de semnal. În plus, poți dezactiva oricând manual serviciul roaming prin apel la 300 sau la *100#, ramura Roaming și intenațional. În acest caz, nu vei mai putea consuma resursele naționale pentru apeluri și trafic în roaming.

Razvan
#StarMember

Salutare! Orange nu ar trebuie să aibă dreptul de activa extraoptiuni de roaming, fără ca titularul să-și dea acordul. Vezi, cu o reclamație la 300, poate îți returnează cei 6 euro, taxați în mod abuziv. Ceea ce ar putea Orange, ar trebui să lase la fel taxarea la serviciile utilizate, nu obligatoriu peste opțiunea clientului.