la 26-06-2023 09:49 AM - editat ultima oară la 26-06-2023 09:51 AM de DanielaH
Cum e posibil că fiind în România să fiu încărcat cu 51 euro pe roaming.
Am fost pe Clisura Dunării cu Waze activ și m-a rupt.
Rezultă că Orange are servicii foarte proaste și lasă abonații să fie furați. Nu e posibil că pe teritoriul României, deși am selectat Orange că operator să îmi intre automat rețea străină.
Rezultă că e o mânărie a Orange că să te încarce la factură.
Mi-e scârbă deja și am să părăsesc această rețea daca nu se rezolva cumva
la 06-07-2023 02:09 PM
Ma deranjeaza ca semnalul este prost si daca geografic ziceti ca nu aveti posibilitatea, atunci puteti sa includeti Roaming cum aveti in poza. Ala nu este Roaming in SEE si este cu taraita, dar exista.
In Moldova costurile s-au redus considerabil ei avand roaming inclus mai mult in Romania, in timp ce noi ramanem la 1GB de ani buni. Din 2017 de cand stiu eu. Aveam nevoie pentru harta sa vedem unde na aflam si unde trebuie sa ajungem si pentru 1 minut un domn abonat Orange a deschis datele mobile si ne-a rezolvat. A consumat 25 Mb si am dedus ca in situatii limita era bun si roamingul ala international inclus. Atunci in 2017 1Gb in Basarabia costa cam 9000€ la Vodafone, in timp ce abonatii Orange aveau inclus 1GB de roaming, ceea ce era un plus pentru Orange.
Cu Serbia probabil este mai greu la costuri nu spun ca nu ar fi, dar si Serbia a semnat niste reduceri de tarife cu UE.
Sunt mai multi romani care circula in zonele turistice de aici, decat romani care sa plece in Australia. Nu este Roaming SEE ci Roaming international inclus ca in poza.
Nu inteleg conspiratia despre care vorbiti, dar solutia consta fie in semnal puternic, fie in Roaming international inclus, ca optiune suportabila ca si cost, sau incluse in abonament ca in poza.
Nici nu vreau sa imi imaginez ce ar fi fost sa locuiesc permanent intr-o astfel de zona.
06-07-2023 01:34 PM - editat 06-07-2023 01:40 PM
Iti inteleg punctul de vedere, doar ca tinde sa fie un pic unilateral. Si, pana la un anumit punct, e normal. Cum ziceam si mai sus, semnalul nu se opreste la granita. Nici dintr-o parte, nici din cealalta. Si nu trebuie sa inchizi telefonul. Doar setarea pentru Data Roaming sa fie pe Off/Inchis. Mai multe in sensul asta mai jos. 🙂
Problema cea mai mare in cazul asta specific este ca Serbia nu face parte din SEE. Deci, orice roaming ai avea, va fi taxat la tarife non-SEE (mult mai mari decat cele din SEE).
Ai aici lista cu statele membre SEE.
Si da, sunt destul de sigur ca si sarbii care prind intamplator semnal din Romania, nu neaparat de la Orange, ci de la orice operator, vor fi taxati la fel. Si e la fel de neplacut. Acuma, ca ar putea Orange (sau alti operatori) sa amplaseze niste antene in zona respectiva astfel incat sa ajute intr-o oarecare masura problema asta, da, se poate. Dar riscul va exista in continuare, si e valabil pentru orice tara.
Solutia e una foarte simpla: dezactivare date mobile in roaming (sau pe scurt Data Roaming). In felul asta, vei avea date mobile DOAR daca ai semnal de la Orange. In mod normal, optiunea e dezactivata, exact pentru motivul asta. Daca ai activat-o...poti sa te astepti sa fii taxat. Pentru ca telefonul n-are de unde sa stie ca tu vrei roaming, dar nu si din Serbia. :)) El iti activeaza datele mobile in roaming. Indiferent la ce antena te-ai conectat. 🙂
la 06-07-2023 02:17 PM
Nu am mai fost de ceva vreme prin zona respectiva, dar imi amintesc ca nici Vodafone nu avea semnal extraordinar in aceeasi zona. Ba din contra, imi amintesc ca lipsea cu desavarsire semnalul pe portiunea aceea. Probabil si la Digi e la fel. Sunt curios daca e vreun motiv intemeiat pentru lipsa semnalului in zona respectiva, sau pur si simplu lipsa de interes a operatorilor de la noi.
07-07-2023 10:01 AM - editat 07-07-2023 10:02 AM
am fost eu anul trecut - ("Portile de Fier") singura retea avea semnal gigi(digi) dar 2G fara date 🙂
la portocala era 2G dar nu se conecta (o liniuta) si bineinteles aveam roamingu inchis (ca sunt prevazator nu ... vorba presedintelui nostru 😁)
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor