Semnal slab Plaza România - Probleme cu inițiere si preluare apeluri

- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Abonează-te la fluxul RSS
- Evidenţiază
- Tipăreşte
- Raportează conţinutul inadecvat
la 10-04-2025 01:23 PM - editat ultima oară la 10-04-2025 01:42 PM de DanielaH
Salutare,
Vin catre voi cu următoarea speță, curios daca mai este cineva pățit in acest fel si poate a găsit motivul sau rezolvarea:
La initierea de apeluri din interiorul apartamentului, la capătul meu rămâne in stadiul "Calling" in timp ce de cealaltă parte interlocutorul ma aude. La primirea de apeluri, cateodata durează aproximativ 20 de secunde pana când încep sa aud apelantul; alteori nu aud deloc deși apelul curge. In majoritatea timpului, semnalul este undeva la 1 sau 2 linii din 4.
Inteleg ca pot exista interferențe in interiorul apartamentului (ziduri, router Wi-Fi, etc) insa si cu 3/4 linii de semnal pățesc asta, ceea ce nu e tocmai normal.
Menționez ca este vorba de un iPhone 16 Pro Max, eSim, adus din US.
Zona este sector 6, Plaza România.
Mulțumesc pentru ajutor!
Zi faina!
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 10-04-2025 02:19 PM
Salut, Cristian!
Este o situație recentă sau ea persistă de mai mult timp? Ai încercat să faci o probă cu SIM-ul într-un alt telefon?
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 10-04-2025 02:42 PM
Buna Daniela,
Persista de ceva vreme deja, am întâmpinat o și pe telefonul anterior cu Sim fizic si eSim.
Acum am iPhone si nu mai are slot de SIM fizic, este exclusiv cu eSim, așa ca mutatul nu e o opțiune.
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 10-04-2025 03:06 PM
Salutare!
Inteleg ca ai IPhone de SUA. Ai apropiati (cu alte telefoane, evident) care au aceeasi problema in zona respectiva? Teoretic, nu ar trebui sa fie diferente (prea mari) intre modelele de SUA si cele de Europa, dar micile diferente (poate antenele mmWave) sa fie o mica problema cu receptia pe frecventele de Romania.
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 11-04-2025 09:14 AM
Salut,
Samsung tot din USA in aceeași zona care nu are problemele acestea. Singura diferența este ca e in alta rețea.
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 11-04-2025 09:22 AM
Ideal ar fi sa compari aceeasi retea cu doua telefoane diferite. Posibil ca alte retele sa fie, punctual, mai bune decat Orange.
PS: modemurile IPhone si Samsung sunt diferite, deci, teoretic, este normal sa fie o diferenta intre ele.
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 10-04-2025 02:22 PM
Salut,
Ai putea incerca sa testezi cu serviciul VoLTE dezactivat. Poți selecta rețeaua preferata pe 3G și vezi daca întâmpini aceleași probleme.
Ar fi ajutat daca ai fi putut muta sim-ul in alt telefon pentru a elimina posibilitatea unor probleme in zona in care te afli

- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
la 10-04-2025 02:47 PM
Salut Mihai,
Nu am servicul Volte activ. Nu am opțiunea deloc.
Selectând rețeaua preferată 3G înseamnă folosirea internetului la viteze max 3G, corect?
- Marchează ca nou
- Bookmark
- Urmărește răspunsurile
- Nu mai urmări
- Evidenţiază
- Tipăreşte
10-04-2025 02:50 PM - editat 10-04-2025 02:55 PM
Da, folosirea 3G va oferi viteze mai mici (nu este o soluție permanenta, mai ales că urmează să se renunțe la rețeaua 3G in viitorul apropiat). Serviciul wifi calling este dezactivat și el?