anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal slab 4g-5g Cluj Napoca

Anonim01
Junior entuziast

Sau facut lucrari in zona Cluj in perioada 13 - 16 Aug? A cazut semnalul de tot in unele zone: Zorilor, Buna ziua etc. E inadmisibila asa ceva. La serviciu clienti si department tehnic nu primesc niciun raspuns concludent, "o sa revenim"

81 Răspunsuri 81

Nu, tocmai ce am depus cerere de inchidere abonamente. Cred ca au schimbat ceva pe la antene si unele zone au <100 kbps, KILOBYTES nu mbs sau gb. Bataie de joc! Sa fie sanatosi!

AlexSys
Junior

Intr-adevar de 2-3 zile experimentam aceleasi probleme in Cluj-Napoca. Am facut teste pe strazile Observatorului, Republicii, Calea Turzii spre Buna Ziua iar viteza de download pe 4G-5G nu a depasit 100 kbps. Ieri am fost pana la Orange Store de langa piata Zorilor si acolo functioneaza perfect internetul mobil cu rezultate in jur de 300 Mbps pe 4G si 700 Mbps in 5G. Speedtestul l-am facut impreuna cu fratele meu de pe doua telefoane diferite, in toate aceste zone avand aceleasi rezultate. Reprezentatul orange din magazin mi-a confirmat ca au mai venit persoane din zona cu aceleasi probleme. Las atasat un screenshot.

MihaiC99
Campion certificat

Ar trebui sa deschizi și o sesizare in acest sens. Daca situația este cunoscuta, îți vor confirma acest lucru.

O sa fac astazi o sesizare, macar m-am lamurit ca nu este problema terminalului meu sau a cartelei.

După upload, problema pare să fie mai degrabă legată de o posibilă congestie a rețelei. Totuși, viteza de download este clar sub parametrii normali și îmi este greu să cred că situația nu se va remedia. Vă recomand să insistați cu sesizările, atașând dovezi și rezultate ale testelor efectuate de pe mai multe terminale și explicând cât mai clar situația. În acest fel, problema ar trebui să fie identificată și, în cele din urmă, rezolvată.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Aceeași problema și în manastur deși ieri 22.08.2026 am fost la Vivo pt niște cumpărături și spre surprinderea mea a funcționat 5g foarte bine

Am deschis și eu o reclamație, si am resetat și resetat prin telefon cam tot ce se putea cu un operator de la call center am înlocuit și cartela dacă tot am fost la Vivo (Orange), am probat și cu alt telefon și la fel

Momentan răspunsul de la Orange este ca nu exista problema pe rețea și ma vor suna astăzi sa vedem dacă nu a fost ceva punctual 🙂 

3 teste de viteza făcute în această dimineață 🤦🤣 

Andrei, dacă tot s-au "împrumutat" aceste teste atașate de tine și s-au editat de alții aici pe thread: o curiozitate: De ce să forțezi o conexiune pe 5G acolo unde semnalul și condițiile pot fi deficitare? De ce nu încerci 4G+ pe care ai avea viteze net superioare în aceleași condiții. Depinde să vrei să configurezi telefonul pentru condițiile din mediu. E ca bronzul pe timp de ploaie: vei obține în cel mai fericit caz un curcubeu. Poate revii și cu unele teste pe 4G+, nu exclusiv 5G.

☺Aprecierea oricărui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni! ☺

Salutare 

Nu forțez nimic atașat sunt testele din această dimineață care spre surprinderea mea sun iarăși foarte proaste, sunt testele pe 5g,4g,3g 🙄 

Aștept astăzi sa am o noua convorbire cu un operator de la call center și vedem....... 

Încearcă www.speedtest.net by Ookla. speedtest.ro este un fake ”made in ro”.

Problema este ca nu se încarcă  #"www.speedtest.net #"  și acesta #*speedtest.ro #* a rămas deschis de când am început sa fac "testări" care sunt conștient că nu sunt chiar testări așa la virgula

Referitor la acest subiect din partea mea se încheie timpul meu acordat acestuia

Cred ca exista o problemă, nu cred ca este chiar asa punctuala, cred ca nu se va rezolva pe acest forum și cred ca este de datoria Orange sa testeze mai departe sa își primească rapoartele din teren sa analizeze și sa tragă concluziile necesare sa ia masurile necesare etc etc.

Folosesc un serviciu oferit de Orange în anumite condiții (personalizate pe abonamentul pe care îl am) care au funcționat fără probleme dar dacă aceste servicii nu se mai pot susține din diferite motive ori care ar fi ele punctuale sau nu, cred ca este normal sa iau în considerare și alte variante de la ceilalți furnizori

Cred ca Orange este o rețea în regulă dar nu este în regulă moment pt mine și mai mult acum ca funcționează cu intermitente pt mine 

Pentru mine acest subiect este închis!

Dacă pare că ”nu se încarcă” platforma cu ”.net”, atunci încearcă varianta de aplicație: mult mai friendly și o regăsești la o simplă căutare în magazinul Google.

MihaiC99
Campion certificat

Cea mai buna viteza de download a fost obținută în 2G.🙂

Nu ai posibilitatea de a testa sim-ul într-un telefon.

Personal, eu as fi mers cu 2 telefoane in zona cu probleme și as fi testat sa vad daca se obțin aceleași rezultate. Daca obțineam aceleași viteze (0), problema era evident la Orange. Șansele ca 2 dispozitive cu sim-uri diferite sa aibe probleme sunt minime.

Daca eram din Cluj, as fi venit sa facem impreuna un test in aceleași condiții.

Am facut eu verificarea cu 4 in aceeasi locatie. 2 telefoane OPPO (Reno 5 si Reno 6, 4G si 5G) un Huawei P9 (4G) si un Iphone 12. Acelasi SIM (schimat in ultimele zile de doua ori la Orange). Telefoanele OPPO au ZERO download si intre 10 si 20mbs upload. Huawei si Iphone functioneaza excelent. Ceea ce ma duce cu gandul la o disfunctionalitate pe relatia modem/interfata ColorOS - SIM - retea. 

MihaiC99
Campion certificat

Din partea ta nu prea  ai ce face. Daca sa făcut un update recent, ai putea incerca o resetare din fabrica (folosind butoanele fizice). Telefoanele suporta benzile utilizate de Orange Romania. Din ce am văzut, cei care au probleme folosesc și dispozitive Samsung.