anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal prost in mediul rural

MariGh10
Junior

Am tot schimbat retele pt calitatea semnalului. In mediul rural e belea cu acoperirea 

In prezent nu sunt încântată nici de orange ☹️

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

Din păcate, ai dreptate! În unele zone rurale. semnalul este deficitar la toți. În cazul meu, lucrurile mai bine (tot în rural), dar să știi că depinde mult și de telefon. Am avut telefoane Samsung (de la S1- S20) și semnalul se pierdea în interior. Am trecut la Huawei și apoi la Xioami, nu mai am problema respectivă. De asemenea, am văzut că nici cei cu Iphone nu stau prea bine, ba chiar mai prost ca Samsung. Nu mă interesează, nu le vând sau produc eu, doar că am observat că prin zone cu semnal deficitar, contează și telefonul. Și o spun din propria experiență de utilizator al serviciilor de telefonie mobilă de aproximativ 26-27 de ani.

În rest, mai este de lucrat ceva până lucrurile vor fi acolo unde trebuie!

Baftă!

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

FLo1
#StarMember

@MariGh10: Inclusiv pentru o bună utilizare a telefonului îți recomand utilizarea serviciilor operatorului care are semnalul cel mai bun în zona de domiciliu (sau unde utilizezi cel mai frecvent telefonul respectiv). Indiferent că e vorba despre voce sau date. Altfel, inclusiv acumulatorul va avea de suferit descărcându-se muuult mai repede din cauza semnalului deficitar.  

mulțumesc Flo

orange e cel mai bun aici ....insa au si ei carențe multe

cel putin operatorii te înnebunesc , mă refer la cei din asistența chat (scris

Vio73

Salutare!

Din păcate, ai dreptate! În unele zone rurale. semnalul este deficitar la toți. În cazul meu, lucrurile mai bine (tot în rural), dar să știi că depinde mult și de telefon. Am avut telefoane Samsung (de la S1- S20) și semnalul se pierdea în interior. Am trecut la Huawei și apoi la Xioami, nu mai am problema respectivă. De asemenea, am văzut că nici cei cu Iphone nu stau prea bine, ba chiar mai prost ca Samsung. Nu mă interesează, nu le vând sau produc eu, doar că am observat că prin zone cu semnal deficitar, contează și telefonul. Și o spun din propria experiență de utilizator al serviciilor de telefonie mobilă de aproximativ 26-27 de ani.

În rest, mai este de lucrat ceva până lucrurile vor fi acolo unde trebuie!

Baftă!

Merci mult Vio

Am Samsung A12.  O fi si de la telefon

Aici in Vaslui ,la sat,   orange este cel mai bun . Dar se pare că nu excelează

Ca utilizator de Samsung de ani de zile poți să știi că nu brandul (marca) decide calitatea semnalului. Caz concret: NOKIA (că poate ți-l amintești). Nu e nici samsung, nici iPhone sau Xiaomi și alte moșteniri de Huawei. Dacă vei încerca un model ediție mai nouă într-o zonă cu probleme, vei avea semnal mai slab calitativ în comparație cu același model dar o ediție mai veche. De ce? Pentru că tehnologia utilizată, tipul de hardware și modul de construcție al modelelor mai noi face ca minimizarea și retehnologizarea unor modele să se facă în detrimentul sacrificării calității semnalului recepționat de către echipamente.

Îți recomand să folosești acel samsung în continuare. Un alt brand de generație nouă nu va face miracole în zone cu astfel de probleme. Dacă vrei să ai semnal de voce într-o zonă cu probleme apelează la modele mai vechi de telefon, indiferent de numele lor.

m-ai liniștit 

merci mult ! asa frumos si clar explicati voi , aici pe forum ❤

ar trebui să ia model si operatorii din alt departament orange 

unii sunt praf

Ajutăm fiecare cum / cu ce putem. De aceea suntem o Comunitate: pentru ca împreună să găsim răspunsuri la problemele de zi cu zi din tehnologie care apar, ne pun probleme sau alte dileme. Te așteptăm oricând aici în Comunitatea Orange și cu alte întrebări / idei / soluții.

Vio73

Dacă ai A12, nu face CA , adică nu suportă 4g+ , iar și asta poate fi o problemă. Concret, dacă nu poate să facă agregare între două benzi ( de exemplu banda 20 și banda 3),  iar teoretic ar putea duce lejer peste 180 - 200 Mbps, în condiții ideale, dacă , el merge doar pe prima bandă, unde poate maxim 75 Mbps teoretic. Dacă este rețeaua foarte aglomerată, cei 75 se împart la toți utilizatorii care folosesc acea antenă și de aici și problemele. În concluzie, un telefon care suportă 2CA sau 3CA este chiar mult mai util. Iar ceea ce ți-am spus legat de Samsung, am spus-o din propria experiență, chiar de fost fan Samsung.