S-a mai stabilizat in sensul ca ieri seara, cand am ajuns acasa, mi-a picat doar o data din apel wifi in GSM (nu vorbeam la telefon, doar navigam pe net). Vedem pe parcurs (o sa mai revin vineri, zic, cu o actualizare de informatii). Inconvenientul major e ca si acasa si la birou am internet de la Digi si nu pot compara (ca interval mare de timp) cum se comporta prin alte retele (in Vodafone am vazut ca e stabil, dar mai mult de 2 ore conectat la retea nu am stat in ultimile doua saptamani, iar in Orange nu am stat conectat mai mult de 5-10 minute in ultima luna).
Comparat, totusi, cu bugul de la ultimul topic al meu (cu IPhone), cred ca buba se afla undeva intre Orange si Digi (e singura constanta a problemei): setarile sunt cele standard alte telefonului (fara VPN, DNS Auto, blutetooth activ, semnal pe 2/3/4G automat, GPS activat), la fel si noul router achizitionat (Huawei AX2. Routerul din custodia DIgi a fost trecut in modul bridge).
Teoretic, tot saptamana asta ar trebui sa primesc actualizare de securitate pe la Huawei (in mai am primit pe la jumatatea lunii, iar in iunie parca pe 2 sau pe 3).
PS: pe timpul noptii, din motive evidente, nu stiu daca mai sunt caderi (de la apel WiFi). Imi pica (mai mult sau mai putin regulat) cand navighez mimim un minut-doua (nu neaparat sa intru pe youtube sau un consumator mare de net) si, uneori, cand stau mai muticel (5-10 minute), o data la cateva minute (sa zic 2-3) pica (5-10 secunde) - revine (2-3 minute) - pica (10-15 secunde) si iar revine. Nu-mi dau seama daca exista o cadenta intre cat sta conectat si intervalele cand se deconecteaza.
La ora actuala (aproape doua saptamani de cand ma conectez la routerul nou de acasa) caderile (sau deconectarile) de la Apel WiFi sunt mai putine, dar tot sunt (si la birou sunt, dar, nefolosind asa mult telefonul personal, nu-mi dau seama de comportament).
Pe VoLTE, vad ca nu am probleme (doar cand mai ies din bloc [e aproape buncar], pana sa prinda reteaua 4G dureaza putin), dar, daca am semnal 4G (chiar si o liniuta), ramane in VoLTE.