Eu i-as intreba altceva pe cei de la Google: de ce nu se vand telefoane Google Pixel oficial in Romania? Nu e singura tara. Dar pentru ca suntem in Romania, intrebarea e pentru Romania.
Pentru ca, poate, in felul asta, putem sa ajungem si la un raspuns la intrebarea: de ce nu au telefoanele Pixel suport pentru VoLTE, la niciun operator din Romania?
Interesul e cu siguranta de ambele parti. Si pentru Google sa-si vanda hardware-ul, si, eventual si pentru operator sa-si faca abonati noi, pe baza lui. Eu nu mi-as face abonament, la niciun telefon, doar pentru 5G. Nu consider ca merita in momentul asta. Dar partea cu VoLTE-le (si VoWiFi) ma intereseaza si ma afecteaza si pe mine, si e o piedica in calea achizitionarii unui Pixel.
Dar, cum ziceam si cu alta ocazie, nu cred ca tine de Orange. Sau de vreun alt operator din Romania. Interesul e de ambele parti, si sunt sigur ca e suficient de mare, pentru ca orice abonament in plus e un ban garantat in buzunarul operatorului. Tind sa cred ca tine in exclusivitate (sau, oricum, in mare parte), de Google. Deci, acolo cred ca trebuie intrebat. Mira-m-as ca, din toti operatorii din Romania, sa nu vada niciunul potentialul de afacere adus de comercializarea unui device cautat de toata lumea. Chiar m-as mira. Deci, din nou, nu cred ca problema e la operator, ci la Google. Si posibil la birocratia din Romania.
Client Orange