anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Instant Tethering între device-uri legate la același cont Google

Geo662
Începător

Salutare. A incercat cineva daca merge opțiunea de Instant Tethering/Hotspot Instant? Nu mă refer la opțiunea de Hotspot ci la aceea Instant care funcționează între device-uri legate la același cont Google. Pixel-Chromebook, in cazul meu. Pe Orange nu funcționează. Pe Digi sau Vodafone funcționează fără nicio problemă.

3 Răspunsuri 3

DanielaH
Moderator

@Geo662, bun venit în Comunitate!

Eu personal nu am testat o astfel de funcționalitate, dar sper că poate alți membri ai Comunității au încercat și pot împărtăși aici experiențe similare sau soluții.

Spui că pe Orange nu funcționează. Primești cumva vreun mesaj de eroare? Dacă da, poți atașa, te rog, o captură de ecran?

Am văzut că ai încadrat topicul în categoria Yoxo. Deții un astfel de abonament?

Dacă ai detalii suplimentare, le așteptăm cu drag. Mulțumim.

teacher_
#StarMember

Salut. Această funcție ar trebui să funcționeze indiferent de rețea teoretic, dar în practică, operatorii pot influența acest comportament, mai ales în următoarele situații:

Cerințe pentru Instant Tethering (le enumăr, știu că ați spus că funcționează pe alte rețele)

Ambele device-uri (Pixel + Chromebook) sunt pe același cont Google.

Bluetooth activ pe ambele.

Internet mobil activ pe Pixel.

Serviciul Google Play Services actualizat.

Telefonul are semnal bun și conexiune de date funcțională.

Planul mobil permite tethering (hotspot).

Există câteva probleme posibile în rețeaua Orange (nu sunt sigur ce aveți dumneavoastră)

Limitări impuse de operator:

Orange poate restricționa sau marca conexiunile tethered, uneori cerând activarea explicită a opțiunii de Hotspot (în funcție de abonament).

Chiar dacă tetheringul manual funcționează, Instant Tethering folosește metode diferite, prin API-uri Google și semnale Bluetooth, care pot fi blocate sau nefuncționale dacă Orange aplică filtre DPI stricte.

APN-uri personalizate:

Dacă APN-ul folosit de telefon este setat de Orange într-un mod care limitează funcțiile de tethering automat, Instant Tethering nu poate functiona.

O alta problema....Orange România și suportul Google:

Google nu știu dacă listează oficial Orange România ca operator testat (nu am găsit info clare) sau 100% compatibil pentru această funcție. Cred că în  funcție de configurația rețelei, poate sa fiunctioneze, sau nu...

Verifica eventual dacă abonamentul tau permite tethering automat...

Dacă nu reușiți să activați Instant Tethering, poți folosi hotspot manual cu salvare automată pe Chromebook. Acesta se poate reconecta automat odată ce a fost conectat o dată manual.

Mai poți folosi Nearby Share sau Fast Pair pentru conexiuni mai rapide între device-uri.

Anca07
#StarMember

Buna @Geo662 

Daca hotspotul clasic functioneaza, dar Instant Tethering nu, poate confirma ca Orange blocheaza doar aceasta functie specifica. Personal, as trimite un mesaj/email catre cei de la tehnic (oricine ar trebui sa stie si sa confirme/infirme), daca este vreo limitare in retea care ar putea impiedica functia asta, dar sa ii mentionezi si faptul ca pe ceilalti 2 operatori functioneaza.

E posibil ca Orange sa blocheze sau sa filtreze anumite pachete printre care si acestea necesare pentru Instant Tethering.

Zi cu soare!☀️