anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Demontarea antenelor 3g

Dimitrie569
Cunoscător

Întrebare: demontarea antenelor 3g și înlocuirea lor cu 4g promisă până la sfârșitul anului 2025 va putea fi văzută în timp real pe harta de acoperire orange?

1 Soluţie acceptată‚

vladut12am
Cunoscător certificat

Salutare!

Sigur că da. Deja au apărut confirmări pe forumul Softpedia că Orange a oprit 3G în Drobeta-Turnu Severin, în Orșova și prin județul Teleorman (cu excepția orașelor acolo unde Orange nu partajează partea de radio cu Vodafone). Vei vedea și pe hartă că spre exemplu în Drobeta-Turnu Severin acoperirea 3G s-a redus substanțial, semnalul fiind teoretic disponibil doar afară, dar pe teren nu vei mai avea deloc.

Orange inchide 2G/3G din 2025 (pana in 2030) - Pagină 11 - Forumul Softpedia

Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

50 Răspunsuri 50

In weekend nu se lucrează.🙂

Probabil vor actualiza harta la finalizarea lucrărilor.

Cu siguranță actualizarea nu va avea  loc timp real (exemplu updatarea hartii 5G)

Am uitat acest aspect😅

Voi pune niște poze aici dacă văd ceva pe hartă 🙂

Update: acum demontarea 3g din ploiești este vizibilă (5g încă nu 🙂

1000010781.jpg

Salutare!

De judetul Neamt se stie ceva sau deocamdata inca nimic?

Multumesc!

vladut12am
Cunoscător certificat

Salutare!

Deocamdată nimic.

Mulțumesc! Probabil ca se va scoate 3G-ul în județul Neamț în anii următori...

vladut12am
Cunoscător certificat

Orange și-a asumat să închidă 3G până la sfârșitul acestui an.

În toată țara? Ma îndoiesc ca va reuși, ca lucrurile merg greu...

Nici de neamț nici de bacău. Doar de Iași, peste vreo juma' de an (din punct de vedere nord-est)

Multumesc! Inseamna ca nu mai e mult. Zici ca anul asta termina Orange de scos 3G-ul din toata tara?

Așa ar trebui, dar la cât timp hibernează între reprizele de demontări aș zice 2027 🙂 (dar să nu uităm și de 5g cdd 😅

Asa ma gandesc si eu, imi e greu sa cred ca termina ei de scos 3G-ul din toata tara pana la sfarsitul anului, ca se misca greu. 2027 e un termen optimist. De 5G nici nu mai vorbim, inca e un vis frumos, la noi inca e o gluma si se mai raspandeste si greu, mai avem mult de asteptat pana o sa avem un 5G bun si raspandit la toti operatorii...😅

Măcar dacă era 5g sa și ipv6 (mobil), dar nu e niciuna, avem un 5g de buget😅

Ohoho, astea sunt vise deja la noi, operatorii nostri nu sunt in stare de asa ceva. Avem un 5G de buget doar ca sa ne inchida gura ca avem si noi 5G, ultima porcarie de 5G. Orange are in cateva orase 5G care nici acolo nu are acoperire calumea si nu merge cum trebuie, Digi mobil are in cateva orase 5G de vreo 500 mbps care si pe aia ii prinde rar, Telekom are in cateva orase 5G de vreo 300 mbps, Vodafone are si el un pic de 5G in cateva orase si tot promite marea cu sarea, dar se misca greu... Pe bune, toate retelele de la noi sunt de toata jena, foarte slabe si ne mai iau si de **beep**, iar Digi mobil si Telekom mai bine nu ar mai cheltui bani aiurea cu prostia aia a lor de 5G, macar sa o lase balta si sa nu se mai chinuie, ca e degeaba si se mai fac si de ras...

Încă orange mai folosesc carrier aggregation pe 5g (numit 5g+ pt marketing) de mai ajunge la 1gbps, dar viteza nu e cine știe cât de importantă în România(părere proprie), la noi se joacă jocuri. Latența e importantă (pentru care e nevoie de 5g sa). La nsa, latența este aproape egală cu 4g