anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum fac sa nu se mai conecteze telefonul singur la retele din tarile vecine cand sunt aproape de granita?

imch
Cunoscător certificat
Uneori, in zone aflate aproape de granitele tarii, se intampla ca telefonul sa selecteze singur o retea din tarile vecine si sa se conecteze la aceasta. Asta poate fi o problema din mai multe puncte de vedere (potentiale costuri, anumite servicii indisponibile). Este ceva ce pot face pentru ca asta sa nus e mai intample?
1 Soluţie acceptată‚

Miha_Z
#StarMember
Roaming-ul involuntar poate aparea in localitatile de la granita numai in cazul in care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automata a retelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta automat la reteaua operatorului cu cel mai bun semnal. Pentru a evita accesarea involuntara a serviciilor de voce sau date in roaming la granita Romaniei cu statele vecine putem utiliza urmatoarele metode: - selectarea manuala a retelei (dezactivarea optiunii telefonului de selectare automata a retelei) - solicitare catre operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere - verificarea retelei inainte de a utiliza telefonul/tableta, in cazul in care selectarea retelei ramane pe modul automat.

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

Ciucuras
Cunoscător certificat
Anul trecut am mers la Cazanele Dunării și când mi-a venit factura am avut surpriza neplăcută sa am 9 euro de plata în plus. F nervoasa am crezut ca e o greșeală și am vrut sa sun la Orange dar bine ca am verificat factura mai bine și am realizat motivul. Un aspect neplăcut dar nu cred ca exista o soluție ca telefonul sa rămână conectat la rețea Orange.

Razvan
#StarMember
Ai scăpat ieftin, însă puteai sa plătești mai mult pe roaming-ul din Serbia. @mr17, se recomanda setarea automat în orașe, unde densitatea de antene este mai mare, însă pentru un semnal mai stabil se recomanda pe manual.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Trebuie atenție mare la telefon în zonele de graniță.