anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce telefon ați cumpărat voi copiilor?

svetalex
Maestru
Am 2 fetițe (11 și 8 ani) cărora le-am cedat anul trecut vechiul meu telefon (un Huawei P8 lite). Nu poată telefonul după ele la școală (le este interzis de regulament)
Utilizează telefonul pentru jocuri, în primul rând , apoi WhatsApp, fotografii și își caută informații pentru proiectele de la școală.
Mă gândeam să îi cumpăr celei mari un telefon nou, dar pentru care nu aș vrea să cheltuiesc mult. Nu m-am gândit încă la buget. Voi ce telefoane ați cumpărat copiiilor voștri?
121 Răspunsuri 121

Miha_Z
#StarMember
Iti impartasesc parerea Ascary.Si eu sunt pro plimbarilor copiilor prin parc, iesirilor afara de a se juca cu copiii, decat sa stea in casa sa butoneze mobilul sau tableta.

Miha_Z
#StarMember
Interesante argumente Alex G. Si tu si Vio73 intrand des in contact cu sute de copii altfel i-i percepeti si le vedeti comportamentul. Si la un adult se vad schimbarile comportamentale cauzate de dependenta tehnologiei, deci trebuie sa luam in calcul ca pentru un copil este cu atat mai riscant.

Vio73
#StarMember
Foarte corect subliniat, Miha Z! Copiii ar trebuie să aibă un program în care să folosească telefonul, tableta, etc, nu tot timpul. Mai ales cei cu vârsta de până la 10-12 ani.

Alex_G_
Cunoscător
Exact. Un program pentru utilizarea acestor dispozitive ar fi util pentru copiii cu vârsta intre 10-12 ani. Pentru cei sub 10 ani nici nu ar trebui sa se pună problema de existența unui telefon personal.

Miha_Z
#StarMember
Noi acum facem simple afirmatii. Parintii sunt cei care decid cum isi cresc copiii si ce e mai bine pentru ei.

Vio73
#StarMember
Normal că doar ei, doar că unii știu care-i treaba, iar alții, nu.

Alex_G_
Cunoscător
Așa este, Mihaela Z, total de acord cu tine. Însă unii poate nu conștientizează cât de mult ii poate afecta pe copii prezenta telefonului. Poate văd lucrurile din perspectiva unui adult și nu se pun și in piele copiilor. Pe moment este o situație comoda sa ii dai un telefon copilului și sa poți reuși sa ai și tu timp pentru tine, însă in timp se văd efectele. Multe persoane poate nu au avut unde sa observe aceste schimbări in randul copiilor și poate ca e bine sa le împărtășim din experiența noastră atunci când discutam cu ei.

Miha_Z
#StarMember
Total de acord cu tine Alex G, dar si daca intervii din exterior cu un sfat, demonstratii ale riscurilor la care sunt supusi copiii, parintii pot intelege gresit ca o interventie in familia lor. Si asa ti-i faci si dusmani. 😞

Romeo_
Senior certificat
Desi inteleg ca tehnologia si vremurile s-au schimbat foarte mult si evolueaza votez pt o copilarie cu cat mai putin stat pe telefon/tableta/pc atat cam cat e necesar pt teme.E mult mai sanatos joaca in natura.

Miha_Z
#StarMember
Ai dreptate Romeo si asa socializeaza, isi fac prieteni noi si se dezvolta mai armonios.

Gabi91
Junior
Inca nu am copii, dar probabil as amana cat mai mult posibil momentul. Iubesc tehnologia, dar trebuie avuta si putina atentie la timpul petrecut de cei mici in fata ecranelor 🙂 Ca sa raspund si la intrebare, as cumpara un Iphone, orice versiune; am avut mereu impresia ca IOS-ul e mai usor de folosit decat androidul.

Vio73
#StarMember
Tehnologia are rolul ei, dar copiii mici trebuie să aibă un program în care să folosească telefonul, tableta etc.

Alex_G_
Cunoscător
Corect. Un program stabilit de către părinte ar fi minunat. Acum nu înseamnă ca trebuie sa ii tinem departe de tehnologie, nici asta nu ar fi o varianta, mai ales in zilele noastre când mai tarziu te vei lovi de ea la orice pas și cumva dacă deprinzi niște abilitați de mic, pe viitor te vor ajuta destul de mult.

Fost Membru
Neaplicabil
Eu am preferat să îi ofer un telefon folosit de mine, mai exact un Samsung J5 2017. Este mulțumit de el, îl folosește pentru a viziona YouTube și să joace. Are program de o oră în timpul săptămânii și două ore în weekend, cu condiția să termine întâi temele.

Vio73
#StarMember
Cu cât trece timpul, cu atât afli lucruri din ce în ce mai interesante despre cum gândește fiecare dintre noi. Acum depinde și de cât de pretențioși sunt copiii. Vă mulțumesc, dragi colegi!