la 11-03-2025 03:46 PM
Sursa: https://www.linkedin.com/in/dnsc-ro/
11-03-2025 04:26 PM - editat 11-03-2025 05:09 PM
În ultima luna am primit cam 15 apeluri în care am fost invitat să adaug numărul in Whatsapp.
"Ți-am scris, adaugă mi numărul de whatsapp, am ceva important de spus."
"Hello, I am Anna, a training instructor at Philosophy course. We have a draft suitable for you. Please add my number on WhatsApp."
Trebuie sa fim foarte atenți.
la 11-03-2025 04:35 PM
Ai cumva sa-mi trimiti 233 lei? Ti-i dau maine. Linkul pentru transfer este http://www.numabagainseama . xi
Revenind la oile noastre: sunt metode destul de "vechi" prin alte parti ale lumii. Momentan doar se tatoneaza terenul si se modifica in functie de cum se raspunde. Doar o confirmare cu "persoana" care trimite mesajul ca, intr-adevar, este reala cererea.
la 11-03-2025 06:15 PM
Dacă linkul e http, mai bine nu trimiți. Conexiunea nu e criptată și atacatorii pot intercepta informațiile furnizate pe site😅
la 11-03-2025 08:39 PM
Nici nu le bag în seamă. Multe din linkurile astea nici măcar nu sunt ce par (nici nu se chinuie sa le ascundă prin redirecționare).
PS: acel XI este domeniu al Irlandei de Nord.
la 11-03-2025 05:18 PM
Salutare! Pe mine m-au sunat timp de vreo jumatate de an ca am actiuni pe bursa, etc. Le spuneam sa se potoleasca si ziua urmatoare ma sunau de pe alt numar. Le-am zis de politie, dar degeaba!
11-03-2025 06:13 PM - editat 11-03-2025 06:13 PM
Eu oricum nu răspund la telefon, așa că nu sunt afectat 😂
Mulțumim de informație!
12-03-2025 10:28 AM - editat 12-03-2025 10:33 AM
si eu am patit de nenumarate ori: primesc telefoane dubioase, dar ce fac eu...
1. Oricine ma suna si zice ca e de la vreo banca, Orange sau mai stiu eu de unde, ma asigur ca stiu cu cine vorbesc, rog sa imi spuna ultimele 6 tranzactii .. suma la virgula.. apoi stam de vorba, nu ca ma suna si imi cere CNP-ul si emailul si sa ii confirm nush ce aiureli... de cateva ori chiar, cand am rugat sa imi confirme, sau daca e de la Orange sa imi trimita pe email (p.s. stiu ca emailul orange oficial e cu @orange.ro / @orange.com ) mi s-a spus ca nu au acces la date, ca ei doar fac niste sondaje, a dat-o la intors si mi-a inchis apelul in nas .. asa ca fooooooarte atentie maxima tuturor... nu credeti ca tot ce zboara se si mananca, verificati riguros cu cine stati de vorba la telefon.... riscurile sunt mari, escrocheriile sunt multe. cu grija si atentie inainte de a da date... zilnic apar noi metode de escrocherie... (Whatsapp, Messenger, Retele Sociale, Telegram, X, Insta, Telefon (Apel, SMS), E-mail) sunt cele mai frecvente... cu mare grija tuturor.
2. Problema sunt copii, batranii, cei ce nu stiu si nu au multa scoala si carte, aia sunt usor de pacalit si nu stiu sa se fereasca, acolo e o problema. acolo trebuie avut grija si cumva invatati sa stie sa se fereasca de pacalelile si de inselatoriile astea de tot felul.
la 12-03-2025 10:42 AM
O sa razi, dar nu copii si batranii sunt problema, ci persoanele care nu se informeaza (nu stiu unde sa se informeze sau nu vor pentru ca "stiu eu mai bine"). Sunt destui cu scoala trecuta ca gasca prin apa si care sunt "facuti" pe degete.
Una din recomandarile mele este sa se verifice cu persoanele apropiate cerintele sau informatiile oferite/cerute.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor