anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O aplicatie altfel, SeeYou, aparuta cu sprijinul Fundatiei Orange

delfinas
#StarMember
Acum 3 ani, cam pe vremea asta, ajunsesem sa nu ma mai pot deplasa pe strada daca nu aveam un insotitor. Asa am aflat ca am diabet, care imi afectase, printre altele, ochii si, din cauza asta, aveam retinopatie diabetica si  dezlipire de retina la ambii ochi, lucru rar intalnit si pt medicii oftalmologi care m-au consultat, diagnosticat, operat.
Slava Domnului ca am intalnit oameni buni care m-au ajutat, sprijinit, ghidat, carora le sunt recunoscatoare, si am ajuns la un medic minunat, dr Merticariu (sa-i dea Dumnezeu sanatate!), care a fost f sceptic la inceput, pt ca eram intr-o faza avansata a bolii. Insa a zis ca incearca sa rezolve cat de cat situatia mea, printr-o serie de operatii. Spre uimirea sa, rezultatele au fost mai bune decat se astepta, pentru ca Dumnezeu a vrut sa-mi mai dea o sansa, stie EL de ce.
Acum aproape 2 luni am aflat de o aplicatie dezvoltata de o asociatie a nevazatorilor si a altor persoane cu diverse dizabilitati, AMAIS, in colaborare cu Fundatia Orange. Aplicatia se numeste SeeYou si deocamdata functioneaza doar pt Bucuresti si Cluj Napoca, dar vor sa extinda proiectul si in alte orase.
Ce face SeeYou? Prin aceasta aplicatie sunt ajutate persoanele nevazatoare sa ajunga din punctul A in punctul B, sa-si rezolve problemele cu autoritatile, sa mearga la spectacole, la gara, la magazin, in parc, drumetii etc. Beneficiarii trimit mesaje cu detaliile nevoilor lor, iar voluntarii, in functie de timpul si disponibilitatea lor, ajuta persoana nevazatoare sa ajunga unde are nevoie. E f simplu, nu va speriati daca vi se cer date personale la inscriere, cei care au creat aplicatia vor sa se asigure ca sunteti oameni seriosi, veti trece chiar si printr-un interviu online. 
Va faceti cont, instalati aplicatia SeeYou si primiti cereri de la beneficiari, in care ei explica unde vor sa ajunga, de unde si pt cat timp au nevoie de insotitor. In functie de disponibilitatea voastra, acceptati o cerere sau nu. Daca acceptati, puteti contacta beneficiarul, sunandu-l sau chiar pe WhatsApp, si conveniti detaliile.
Dupa aceea, depinde doar de vointa si timpul vostru ca sa ajutati.
1000073112.jpg

1000073081.jpg
Eu am acceptat aceasta provocare pt ca simteam ca trebuie sa ma ofer voluntar undeva si pt ca stiam ce inseamna sa vrei sa iesi din casa, macar pt o scurta plimbare, si sa nu o poti face fara insotitor.
Asa ca, daca vreti sa fiti de ajutor si sa oferiti doar un pic din timpul vostru, va recomand SeeYou!!! E un gest mic, dar cu mare impact. Veti intalni oameni deosebiti, cu povesti impresionante de viata, cu adevarat motivationale.

0 Răspunsuri 0