anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Nu pot configura functiile de chat

DanielCRO
Junior
Salut, am o problema. Nu pot configura functiile de chat, este blocat la Se configureaza, am incercat toate variantele gasite de pe internet, nu vrea sa functioneze, a mers acum cateva luni, dar de prin ianuarie, februarie nu a mai mers deloc, ce as putea sa fac? Pot trimite doar MMS-uri, inainte puteam sa aleg intre RCS si MMS, acum nu mai am cum. Am ultimele versiuni la Carrier Service si la aplicatia MEssages, telefonul este un Huawei P Smart Z. Aparent nici fratele meu nu le poate folosi, el are telefon Motorola One Fusion Plus.
Mersi.
1 Soluţie acceptată‚

RafaHelper
#StarMember
Salut @DanielCRO, ‏‏‎ ‎ Cred ca am gasit o solutie pentru problema. Intra te rog pe acest link pentru a dezactiva functiile chat de pe numarul tau. https://messages.google.com/disable-chat Alegi tara, introduci numarul de telefon si apoi confirmi cu codul din SMS. Dupa ce ai facut acest lucru, mergi in setari la telefon, aplicatii si sterge datele pentru aplicatia Messages si Carrier Services apoi alege "Opriți forțat" pentru ambele. Da un restart la telefon, activeaza datele mobile si incearca din nou sa activezi functia chat. ‏‏‎ ‎ Te astept cu noi vesti dupa ce ai facut acesti pasi.

Vizualizare soluţie în postul original

31 Răspunsuri 31

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate!!! Ai actualizat si Android System WebView?

TheSpecialist
Maestru
Poți sa încerci o curățenie în Carrier Services. Pentru a șterge datele din Carrier Services: -activeaza modul Avion; -acceseaza Setări; -atinge Aplicații și notificări apoi Vedeți toate aplicațiile apoi Afișați procesele de sistem apoi Carrier Services; -atinge Spațiu de stocare apoi Goliți spațiul de stocare; -închide forțat aplicația Carrier Services, apoi repornește-o; -acceseaza Setări. Atinge Aplicații și notificări apoi Serviciile operatorului apoi Opriți forțat. -dezactiveaza modul Avion; După câteva minute, verifica starea funcțiilor de chat pentru a vedea dacă pot fi utilizate. La fel, pt ștergerea datelor din Messages: -acceseaza Setări; -atinge Aplicații și notificări apoi Messages; -atinge Spațiu de stocare apoi Goliți spațiul de stocare; -închide forțat, apoi reporneste aplicația Android Messages; -acceseaza Setări apoi Aplicații și notificări apoi Messages apoi Opriți forțat; -dezactiveaza modul Avion; -verifica starea funcțiilor de chat pentru a vedea dacă te conectezi.

DanielCRO
Junior
Am incercat deja asta, tot nu functioneaza.

delfinas
#StarMember
Ai încercat, din Setari-Aplicatii-Messages-Stocare și șterge cacheul, chiar și datele. Apoi restart și actualizează aplicația. Tot așa, intra in Setari-Aplicatii-Messages-Permisiuni și să ai SMS la "Permise", ca in captura de ecran de mai jos. Neapărat să ai actualizat Android System WebView. Tot din Setari-Aplicatii implicite-Aplicatia SMS (implicita) și alegi Messages. După, dai un restart. Daca nici așa nu merge, e de Service.

DanielCRO
Junior
Dupa alte incercari astazi, se pare ca este o problema de la Orange, cu o cartele vodafone serviciile RCS se activeaza fara probleme, dar pentru cartelele Orange nu functioneaza, ramane blocat la Se configureaza sau Se verifica numarul. EDIT: Nici pe alte telefoane, cartelele Orange nu se activeaza pentru servicii RCS, clar problema e de la operator.

DanielCRO
Junior
@delfinas Nu functioneaza nici pe alte telefoane, ori e o problema de la ei in zona, ori sunt 4 telefoane cu aceeasi problema, ceea ce ma indoiesc, locatia este Suceava. Am incercat si ce ai propus tot, am stat efectiv doua nopti sa vad de ce nu merge, si iata ca nimic, azi am incercat pe diferite telefoane, dupa cum am mentionat anterior. Pe vodafone imediat se fac setarile pentru mesaje RCS, pe orange, nimic.

delfinas
#StarMember
Nu ai primit niste setări de sistem de la Orange, când ai introdus SIM ul de la Orange? Am intrat acum in Messages, am apăsat cele 3 puncte din dreapta sus, am mers la Setări-Funcția Chat și-mi arată la fel, că se configurează, dar îmi merg SMS-urile. E adevărat că eu nu am vrut sa duc configurarea până la capăt, sa fac din mesajele SMS un chat. La "Funcții de chat", apasă "Confirmați numărul" și baga numărul tău de telefon, apoi continui și gata. Și să bifezi "Activați funcția de chat" sa fie activă. Daca nici așa nu merge, trebuie mers la un Orange Shop sau Store, ca să ți se dea alt SIM.

DanielCRO
Junior
Nu am primit nimic. Dar nu ti se pare nimic ciudat ca pe Vodafone functioneaza iar pe Orange nu? Pe Vodafone pot folosi functia de chat, clar nu e de la mine problema, 4 telefoane, pe orange nu merg, dar pe Vodafone da.

delfinas
#StarMember
Da, e cam ciudat. Ai încercat configurarea funcției de chat, confirmând numărul de telefon, cum ți-am explicat mai sus? Daca și asa ai probleme, fuguța la un Orange Shop sau Store, ca să schimbi SIM ul.

DanielCRO
Junior
Problema asta e si pe alte 2 sim-uri, nu stiu ce sa zic, o las asa, asta e.

delfinas
#StarMember
Daca ai scris aici, înseamnă că te deranjează. Daca ai un Orange SHOP in apropiere, mergi până acolo, pt că acolo găsești și un service și oricum te poate ajuta un consultant. E altceva decât online sau la telefon.

delfinas
#StarMember
Tot la "Funcții de chat" din setările Messages, in josul paginii găsești "Aflați mai multe despre funcțiile de chat". Acolo găsești indicații despre activarea/dezactivarea funcție de chat, dar tind și eu să cred că problema este undeva la Orange, așa că revin cu sfatul de a merge într-un Shop, nu Store.

RafaHelper
#StarMember
@DanielCRO, s-a rezolvat problema ta?

DanielCRO
Junior
Nu s-a rezolvat, tot asa a ramas. Inca nu am avut timp sa trec printr-un orange shop, o sa vad zilele viitoare. Oricum, tind sa cred ca e ceva de la retea, nici o cartela orange nu se configureaza pentru functiile de chat.