la 07-05-2025 10:04 AM
Bună ziua tuturor,
Vă rog frumos să mă ajutați cu o întrebare:
Am avut un număr PrePay Orange România pe care nu l-am mai folosit o perioadă. Sunt din Republica Moldova și încerc să aflu dacă acest număr mai este activ sau a fost dezactivat, respectiv dacă mai este disponibil pentru reactivare.
- În contul personal My Orange nu am acces la această informație,
- Nu reușesc să intru în legătură cu un operator,
- Chatbotul din aplicație sau site nu oferă nicio soluție utilă,
- Numărul de contact pentru suport nu funcționează din afara României (cel puțin nu pentru mine din RM).
Recent, l-am reîncărcat din contul personal My Orange – tranzacția a fost acceptată, pare că „s-a mișcat ceva”, dar cartela nu îmi arată că este în roaming.
Cum pot verifica dacă numărul este încă disponibil sau dacă poate fi reactivat? Există o metodă alternativă de contact cu Orange pentru clienți din afara României?
Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns sau sugestie!
la 07-05-2025 12:03 PM
Victor, bun venit in Comunitate!!!
Daca nu ai utilizat/incarcat SIMul de 2 ani, nu cred ca mai e activ. Perioada de graţie dureaza 360 de zile, "în timpul căreia poți doar să primeşti apeluri şi SMS. La expirarea perioadei de grație, accesul la Serviciile PrePay va fi complet restricționat, creditul PrePay și cartela SIM vor deveni inutilizabile, iar numărul de telefon se va pierde definitiv (conform Termeni si Conditii)."
DETALII: https://www.orange.ro/help/perioada-de-activitate-si-de-gratie-47
Dupa perioada de gratie, numarul intra intr-o "carantina" de 6 luni, dupa care poate fi alocat altcuiva. Daca e inca liber, poate fi recuperat, dar doar ca abonament.
Poti incerca sa apelezi numarul, iar daca suna, inseamna ca e deja la cineva.
la 07-05-2025 10:35 AM
Salut,
Un număr care nu a fost utilizat sau reîncărcat timp de doi ani cel mai probabil a fost dezactivat.
Dacă nu reușești să contactezi telefonic, îți recomand să insiști prin chat. Deși discuția prin chat nu este în timp real, poți descrie problema, iar un operator îți va răspunde ulterior. Pentru a intra în legătură cu un operator uman, scrie de două ori cuvântul transfer.
la 07-05-2025 12:03 PM
Victor, bun venit in Comunitate!!!
Daca nu ai utilizat/incarcat SIMul de 2 ani, nu cred ca mai e activ. Perioada de graţie dureaza 360 de zile, "în timpul căreia poți doar să primeşti apeluri şi SMS. La expirarea perioadei de grație, accesul la Serviciile PrePay va fi complet restricționat, creditul PrePay și cartela SIM vor deveni inutilizabile, iar numărul de telefon se va pierde definitiv (conform Termeni si Conditii)."
DETALII: https://www.orange.ro/help/perioada-de-activitate-si-de-gratie-47
Dupa perioada de gratie, numarul intra intr-o "carantina" de 6 luni, dupa care poate fi alocat altcuiva. Daca e inca liber, poate fi recuperat, dar doar ca abonament.
Poti incerca sa apelezi numarul, iar daca suna, inseamna ca e deja la cineva.
la 07-05-2025 04:32 PM
Salut @victor80,
Poți sa ne spui ce număr ai apelat?
În roaming, Serviciului Clienți poate fi apelat exclusiv la numărul +40374300300, taxat ca apel internațional către România.
la 07-05-2025 05:02 PM - editat ultima oară la 08-05-2025 08:06 AM de DanielaH
Da, acest număr, am discutat deja cu un operator, mi-a zis că cineva la activat de cîteva luni încoace, eu cap prost l-am alimentat azi cu 5 euro😂😂😂. Dar dacă e posibil să-l verificați și voi 0751xxxxxx, dacă deja îl utilizează altcineva, îl sun și nimeresc pe mesageria vocală.
Dacă într-adevăr este folosit deja de altcineva, atunci asta e – Dumnezeu cu el. Dar ce îmi recomandați în acest caz? Ar fi mai bine să procur un număr nou? Sau am văzut opțiunea cu eSIM, însă nu mi-e clar cum funcționează și cum pot activa acest serviciu. Mă puteți ghida, vă rog?
la 07-05-2025 05:05 PM
Poți sa încerci YOXO care este oferit de Orange. Mai multe detalii găsești aici: https://www.yoxo.ro/esim/
la 07-05-2025 05:07 PM
Daca ai făcut o reincarcare online verifica cu un agent daca iți poți recupera cei 5 euro. Ar trebui sa se poată dar cel mai bine verifici.
la 07-05-2025 05:22 PM
Daca ai posibilitatea optează pentru sim fizic.
Sunt situații în care va trebui sa te deplasezi intr-un magazin fizic daca alegi esim.
Deplasarea într-un magazin Orange este necesară în următoarele situații legate de eSIM:
07-05-2025 06:04 PM - editat 08-05-2025 08:39 AM
Daca vrei un număr românesc și acela vechi e la altcineva, firește că trebuie să iei un număr nou.
Dacă ești în Rep Moldova, nu cred că poți activa un eSIM, ar trebui sa fii in tara pt a face asta. In plus, roamingul e doar pt deplasări temporare. Dacă stai mai mult în Moldova, nu rentează sa ai număr românesc, roamingul e f scump în acest caz. Acolo îți trebuie un număr local.
la 08-05-2025 08:39 AM
Da, ai perfectă dreptate și îți mulțumesc pentru observație.
Într-adevăr, roamingul nu e rentabil pe termen lung și pentru utilizare constantă. Totuși, în scurt timp voi activa ca auditor energetic pentru industrie în România, iar pentru colaborarea cu clienții din România este mai atrăgător și mai eficient să pot fi contactat pe un număr românesc.
De aceea am optat pentru un eSIM – o soluție practică.
Mulțumesc încă o dată pentru răspuns!
la 08-05-2025 08:58 AM
Cu mare plăcere! Succes in noua ta activitate și te așteptăm oricând în Comunitate!!!
la 08-05-2025 08:34 AM
Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul și răspunsurile oferite!
Am reușit să rezolv situația și mi-am activat un număr nou prin eSIM.
Apreciez sprijinul comunității și promptitudinea cu care răspundeți – chiar face diferența!
Toate cele bune!
la 08-05-2025 08:39 AM
@victor80, totul e bine când se termină cu bine 😊. Ne bucurăm că ai rezolvat și te mai așteptăm în Comunitate.
Dacă te-au ajutat răspunsurile primite aici îț poți marca ca soluție pe cel mai bun pentru a fi util și altpr membri sau vizitatori aflați într-o situație similară. Mulțumim.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor